Aracım rejenerasyon'a girdiğinde stop etmiyorum. Bunla alakalı bir aralar kafam çok karışmıştı. Eski 2012 Polo Tdi Dsg aracımda bir dpf sıkıntısı yaşamadım. Hatta öyle ki genelde kısa mesafe kullanıyordum. Şimdi 2016 Golf Tdi Dsg araca sahibim. Araç rejenerasyona girdiğinde her hangi bir uyarı ışığı yakmıyor. Devrin 1000'e çıkmasından ve gürültüden anlıyorum. Naçizane fikrim d3'de ilerliyorsunuz mesela, yavaşladınız durdunuz ancak devir 1000'in altına düşmüyor ve kaputun altında fan sesi yüksek. Aracı stop etmeyin, acele işiniz yoksa 10-15 dakika beklemeniz durumunda gürültü azalacak, rejenerasyon bitecek, egzozdaki partiküller yanacaktır. Bu işlem sırasında egzozdan çok sıcak hava çıkar, oradan anlayabilirsiniz aracın dpf'de olduğunu. Zaten kaputun altındaki fan sesi, 1000'de kalan devir de göstergedir. Bu durumda aracı devirli kullanarak yanmasına yardımcı olabilirsiniz ancak dediğim gibi acele işiniz yoksa motor çalışır durumda bir yerde bekleyebilirsiniz motoru kapatmadan. İnin sigara falan için kullanıyorsanız Bu şekilde de egzozdaki partikülleri sağlıklı bir şekilde temizleyecektir araç.