@audis8 hocam yazlık lastikleri işaretleseydiniz gerek olmazdı yani hangi lastiği nereden söktüğünüzü bilseydiniz , bu şekilde muhtemelen rot-balans isteyecektir

küçük ağırlıklar kış lastikleriniz için rot balans onlar normal

jant hakkında bilgim yok malesef

aracıma 17 dijon yerine 16 cms leri takarken plastik bilezik taktı lastikçi. sonuçta cms de orjinal bir jant değil mi? bu bilezik olmadan olmuyor mu? 

bir de rot balans yaparken yeni jant ve lastiklere biraz ağırlıklar taktı. 10 gr filan gibi.  bunlar aracıma zarar veren şeyler değildir umarım.

dedim kış geçtikten sonra 17 dijonları takınca rot balansa gerek olacak mı?  olabilir dedi. bu konuda sizin bilginiz nedir acaba?
Hocam benim 17 cmslerde de ağırlık var. Hicbir sıkıntı yaşamadım.

@audis8 hocam yazlık lastikleri işaretleseydiniz gerek olmazdı yani hangi lastiği nereden söktüğünüzü bilseydiniz , bu şekilde muhtemelen rot-balans isteyecektir

küçük ağırlıklar kış lastikleriniz için rot balans onlar normal

jant hakkında bilgim yok malesef
teşekkür ederim bilgiler için faydalı oldu. ne yazıkki işaretlemedim hangi lastiğin neresinin olduğunu .rot balans yaptıracaz demekki yine

@audis8 hangi lastiğin neresi olduğu bellidir hocam. Fazla eskiyenler on lastik ;)

Moderatör tarafında düzenlendi:
@silvershadow hocam müsadenizle kullanıyorum.

efsane bir resim bence

okumanazı ısrarla öneririm

otev8000692159415_9.thumb.jpg.9d9fe6156703dd88f55da9a6a5483e6c.jpg

tam lastiği alıyordum ama T ve H serisi diye bir fark gördüm aradaki farkı nedir tam kestiremedim bakıyorum aynı lastik ama aralarında fiyat farkı var dikkat edince ucuz olanın T pahalı olanın H olduğunu gördüm hocam sizce önemlimi T veya H olması ?  @silvershadow

@Beşiktaş1903 hocam bende gordum ilanlari ucuz olan satici hakkinda pek iyi yorum yapmamislar 

Yorumlari iyice okuyup ondan sonra siparis verirseniz iyi olur cunku siparislerde baya problemler olmus

Merhaba ;

H ve T hız değerlerini belirtir. T Max 190km/sa , H 210km/s maksimum değerlerine karşılık geliyor. Pratikte bir fark yaratacağını düşünmesem de ben de gittim H aldım :)

Geçen hafta havaların da soğumasıyla yeni jant ve lastikleri de taktırdım , fena olmadılar sanki :)

DSC_1119.JPG

http://www.hepsiburada.com/nokian-205-55-r16-91h-wr-d4-kis-lastigi-uretim-yili-2016-p-OTKMT429527

bende bunu aldım 207 tl olan 2015 yılı imiş ben 2016 yılı olanı 225,90 tl'ye aldım

aslında conti alacaktım ama denemediğim bir bu kaldı goodyear+petlas+contineltal hepsini denedim 

3'ü arasından tabiki conti derim , tabi busene wr-d4 kullanınca son noktayı koymuş olacağım :)

T ve H serisi evet dediğiniz gibi hız ve taşıyabilceği yükle alakalı ama bazı sitelerde çok ucuz satılmasının

şark kurnazlığına dikkat çekmek gerekiyor H serisi biaz daha pahalı fakat bazı uyanıklar sanki 

daha ucuza satıyormuş gibi gözüküyor dikkat etmek gerek bunada 

ayrıca 2 gün vaktimi hacadım artık ona buna dikkat et derken evde kalacaktım :)

kısaca;

bazı lastikler faklı yerlerde çok farklı satılıyor bunun nedeni yıl ve H-T farkı

dikkat ettim 2016 yazmasına rağmen açıklamada son 1 yılda yapılmıştır diyor yani 2015 olma

ihtimali yüksek (özellikle gitti gidiyor)

bazı sitelerde H ve T ayrımı yok veya 22si 2016 diğer 2'si 2015 yolluyor (n11)

sarı siteye artık güvencim yok sahtekarlar cirit atıyor

anlamadığım tek şey buradaki conti ana bayisi 285 tlden bir kuruş inmiyor

ama internette kargo ile 225 tl çok ilginç

yanlız hb için dikkatinizi çekmek isterim kredi kartı açıkları var (kendileri yapmıyorlar ama güvenlik açığı var)

yakın zamanda kartım kopyalandı uzun süredir en yakın 

alışverişim hb'den idi tavsiyem sanal kart ile alış-veriş yapmanız olacaktır.

gerçi hemen bankayı arayarak iptal ettirdim kartımı ama 300 dolar lık 

sahtekarlık için 1 hafta korkulu rüya gördüm banka başvurumu kabul etti

önce ödettirdiler sonra geri ödediler.

hayırlı alışverişler.

Evet o uyanıklığı yapıyorlar, ben özellikle belirtmiştim H istediğimi .

Harfler hız endeksini, ondan önce gelen sayılar ise yük endeksini belirtiyor. Muhtemelen 91 aldığınız lastik, bu da bir adet lastiğin 615 Kg taşıyabileceğini gösteriyor.

arkadaşlar dijonları çıkarttırıp  cms 16 inch taktırdım. üzerinde 205 55 16 continental kış lastik var.

ama bişey farkettim. jantlarda çıkıntılar var dışarı doğru . sokaktaki bütün arabalara bakıyorum başka yok.

bu şekilde 170 180 bastığımda oldu haftasonu ama bir sorun yok gibi. acaba bu jant gereğinden fazla mı kalın ?  lastik dar mı geldi janta?

aşağıya  önce benim cms jantı ve  altına dover jantlı bir golfün çektiğim fotoğrafını koyuyuorum.onda bir problem yok.

bir sorun varsa düzelttireyim. ayrıca 17 dijon a göre çok güvensiz buldum . araba 170 e filan çıktığımda yolda geziniyor gibi. biraz fren yaptım kayıyor hemen. Allah korusun güven vermedi.

IMG_0244.JPG

IMG_0245.JPG

70ebce49d8cb576c8d0030465bbd43df.jpg
arkadaslar bunların şifreli olması gerekmiyormuydu ?lastikçi hemen söktü

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

http://www.hepsiburada.com/nokian-205-55-r16-91h-wr-d4-kis-lastigi-uretim-yili-2016-p-OTKMT429527

bende bunu aldım 207 tl olan 2015 yılı imiş ben 2016 yılı olanı 225,90 tl'ye aldım

aslında conti alacaktım ama denemediğim bir bu kaldı goodyear+petlas+contineltal hepsini denedim 

3'ü arasından tabiki conti derim , tabi busene wr-d4 kullanınca son noktayı koymuş olacağım :)

T ve H serisi evet dediğiniz gibi hız ve taşıyabilceği yükle alakalı ama bazı sitelerde çok ucuz satılmasının

şark kurnazlığına dikkat çekmek gerekiyor H serisi biaz daha pahalı fakat bazı uyanıklar sanki 

daha ucuza satıyormuş gibi gözüküyor dikkat etmek gerek bunada 

ayrıca 2 gün vaktimi hacadım artık ona buna dikkat et derken evde kalacaktım :)

kısaca;

bazı lastikler faklı yerlerde çok farklı satılıyor bunun nedeni yıl ve H-T farkı

dikkat ettim 2016 yazmasına rağmen açıklamada son 1 yılda yapılmıştır diyor yani 2015 olma

ihtimali yüksek (özellikle gitti gidiyor)

bazı sitelerde H ve T ayrımı yok veya 22si 2016 diğer 2'si 2015 yolluyor (n11)

sarı siteye artık güvencim yok sahtekarlar cirit atıyor

anlamadığım tek şey buradaki conti ana bayisi 285 tlden bir kuruş inmiyor

ama internette kargo ile 225 tl çok ilginç

yanlız hb için dikkatinizi çekmek isterim kredi kartı açıkları var (kendileri yapmıyorlar ama güvenlik açığı var)

yakın zamanda kartım kopyalandı uzun süredir en yakın 

alışverişim hb'den idi tavsiyem sanal kart ile alış-veriş yapmanız olacaktır.

gerçi hemen bankayı arayarak iptal ettirdim kartımı ama 300 dolar lık 

sahtekarlık için 1 hafta korkulu rüya gördüm banka başvurumu kabul etti

önce ödettirdiler sonra geri ödediler.

hayırlı alışverişler.
Mustafa Hocam, HBurada için dediklerinize katılıyorum, aynı olayı bende yaşadım, hatta konusunu da açmıştım. Toplam 200 küsür lira, 4 adet çekim yapılmıştı. Üşengeçlikten sanal kartımı kullanmamıştım. Ücret iadesini aldım (Akbank)

Ayrıca tanıdığım Continental bayii arkadaşın yanına gitmiştim, 220 TL (205/55/16) conti Ts860'ın olduğu zaman. Bana gelişi 236 Tl demişti. Hatta yanımda Conti müdürünü aradı. Hb yapar dedi adam, ilginç.

Bu arada lastikler geldi ama yazıldığı gibi 2016 40. Hafta yanlız süper hızlı yazan kargo 6 güne geldi itirazım sonucu 20 tl hediye çeki aldım aklınızda olsun

arkadaslar bunların şifreli olması gerekmiyormuydu ?lastikçi hemen söktü

Bu siyahlar kapak zaten, içerdeki bijonlardan yalnızca birinin kilitli olması ve bagajınızda bulunan bir anahtar marifetiyle sökülmesi gerekir.

Geri
Üst Alt