Arkadaşlar,

Aracımın lastik ölçümleri 225/45R17, continental bayisinden TS860 için 400 TL fiyat aldım sizce nasıl? Bu fiyata göre fiyat/performansı daha iyidir diyebileceğiniz bir lastik var mı?
O rakamlara sadece lastik alana kadar bence 16 jant alın dover ikinci el sonrada 205/55/r16 nokian Yada continental lastik alırsınız fiyat belki 100-200 geçer ama ayrı ayrı takım jant lastiğiniz olur ilerde satmak istesenizde nakite döner jantlarınız.

O rakamlara sadece lastik alana kadar bence 16 jant alın dover ikinci el sonrada 205/55/r16 nokian Yada continental lastik alırsınız fiyat belki 100-200 geçer ama ayrı ayrı takım jant lastiğiniz olur ilerde satmak istesenizde nakite döner jantlarınız.
Şimdi biraz araştırdım bahsettiğiniz jantları, yazlık lastikleriyle birlikte 1300 TL falan ilana koymuşlar. 205/55R16 conti ts860'lar 200TL civarı. Dediğiniz gibi 300-400 daha pahalı oluyor gibi. Lastik takılıp sökülürken jantlar hasar görüyor bazen, bu sebeple aslında öneriniz daha mantıklı. Ama allstar jantları çok hoşuma gidiyor, yılın yarısı onları kullanamayacak olmak biraz düşündürüyor. :)

Şimdi biraz araştırdım bahsettiğiniz jantları, yazlık lastikleriyle birlikte 1300 TL falan ilana koymuşlar. 205/55R16 conti ts860'lar 200TL civarı. Dediğiniz gibi 300-400 daha pahalı oluyor gibi. Lastik takılıp sökülürken jantlar hasar görüyor bazen, bu sebeple aslında öneriniz daha mantıklı. Ama allstar jantları çok hoşuma gidiyor, yılın yarısı onları kullanamayacak olmak biraz düşündürüyor. :)
Yazlık lastikleri satarsınız doverların üzerinde gelen yada direk jant için fiyat sorun daha hesaplıya gelicektir.Evet bende durban kullanıyorum aracımda malesef bende sökeceğim ama hem güvenlik hemde jantların zarar görmemesi için böyle uygun gördüm.Ki 18 kışlık lastik bana takım jant lastikten çok daha pahalıya mal olucaktı.

Arkadaşlar dışardan jant alıp takmak garantiyi etkiler mi? 17'lik Dijon'ları söküp 16'lık jant ve lastik almak istiyorum.

Bemim doverlar satılıktır hocam konuda açtım 4 jant ve continental lastikler, jant ve lastik sıfır gibi

Arkadaşlar dışardan jant alıp takmak garantiyi etkiler mi? 17'lik Dijon'ları söküp 16'lık jant ve lastik almak istiyorum.
Yok hocam niye garantiyi etkilesinki benim arabada 17" jant var ben kışlıklar için 15 jant aldım kullanıyorum en fazla kaza bela olsa allah göstermeye 15 jantı karşılamaz başka nolsun onuda kaskoya işletsen o dertte ortadan kalkmış olur saygılar...

Yok hocam niye garantiyi etkilesinki benim arabada 17" jant var ben kışlıklar için 15 jant aldım kullanıyorum en fazla kaza bela olsa allah göstermeye 15 jantı karşılamaz başka nolsun onuda kaskoya işletsen o dertte ortadan kalkmış olur saygılar...
Hocam benim almak istediğim jant Golf'te standart olarak kullanılan bir jant değil. Başka bir araçta da kullanılıyor mu bilmiyorum, belki de VW'nin ürettiği bir jant tipi de değildir, replika olabilir. Bir sitede okuduğum makalede jant değişimi doğru şekilde yapılmadığında garantiyi bozacağı söyleniyordu. Linkini de vereyim şu şekilde: http://www.sekizsilindir.com/2015/09/arabanzn-garanti-ds-kalmasna-neden.html?m=1

Jantın fotoğrafını da atayım. Kafam karışık, yardımcı olabilirseniz sevinirim gerçekten.

20161120_121423.jpg

20161120_121507.jpg

bende geçenlerde kışlık için araştırmalarım sonucunda vw chirocco orjinal 17''shanghai jantları uygun fiyata denk getirdim. 4 tanede çıkma temiz petlas w651 205x50x17 kışlık lastik aldım. şu anda aracımda takılı olarak kullanıyorum. sorun yok. gayet güzel ve hesaplı oldu. 

mümkünse orjinal vw jantı veya muadili cms üretimi (vw oem jant tedarikçisi) jantlardan şaşmayın. 

IMG-20161108-WA0020.jpg

IMG-20161112-WA0000.jpg

Michelin cross climate almak lazım yazlık kışlık derdi yok. 

Eğer doğu anadolu gibi kara kış aşırı buz ve don yoksa bu lastik iş görür. 

Boğazlı kazak : kışlık lasik

Tişört : yazlık lastik

Uzun kollu triko : Michelin cross climate

Hocam benim almak istediğim jant Golf'te standart olarak kullanılan bir jant değil. Başka bir araçta da kullanılıyor mu bilmiyorum, belki de VW'nin ürettiği bir jant tipi de değildir, replika olabilir. Bir sitede okuduğum makalede jant değişimi doğru şekilde yapılmadığında garantiyi bozacağı söyleniyordu. Linkini de vereyim şu şekilde: http://www.sekizsilindir.com/2015/09/arabanzn-garanti-ds-kalmasna-neden.html?m=1

Jantın fotoğrafını da atayım. Kafam karışık, yardımcı olabilirseniz sevinirim gerçekten.

Ekli dosyayı görüntüle 8060

Ekli dosyayı görüntüle 8061
Hocam replika jant almanızı önermem. Garanti bozulması sorun değil. Önemli olan canlarımızı markası belli olmayan birseye emanet etmek.

Hocam replika jant almanızı önermem. Garanti bozulması sorun değil. Önemli olan canlarımızı markası belli olmayan birseye emanet etmek.
Tabii ki hocam önemli olan odur. Ancak o yönde bir sorun çıkacağını düşünmüyorum, baktığım yer Continental'in yetkili satıcısıydı. Bayii ile tekrar görüşüp jant hakkında daha detaylı bilgi almaya çalışacağım. Cms gibi güvenilir bir markanın ürettiği bir jant olabilir diye düşünüyorum. 

Hocam ben@yusuf hocamdan 15 " jant ları aldım şuan kullanıyorum sizde bu yolu izleyin derim sonuçta kar lastiği zincir takmanız gerekir takmasanız bile 195 tabanla kullanış konforu 205 225 tabanlara göre daha iyi olacaktır kişisel görüşüm sadece.
Benim için karda kışta arabanın şekli değil beni yolda bırakmaması ön planda sadece saygılar. Lafı gelmişken@yusuf hocamada tekrar teşekkürler....

/monthly_2016_11/IMG_3095.thumb.JPG.b58ae932c2eeb5a794055398896acc22.JPG
Lastik olarakta bf goodrich aldım daha önce kullanmıştım memnunda kalmıştım .
continental ts 850 de kullandım ikisinin arasında bf den karar kıldım ki bf continental ts 850 ye göre inanılmaz sessiz ve bi onun kadar karda iş görüyor saygılar....

Ekli dosyalar

• IMG_3095.JPG
    IMG_3095.JPG
    123.6 KB · Görüntüleme: 0
Bende bu sabah kışlıklar için aldığım dover Jantlara 205/55/r16 nokian wr d4 91H lastik siparişi verdim.Sanırım yakın zamanda takmış olurum.

Bende buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine acaba mevcut 17" jantların yerine 16" dover jant ve kışlık lastik mi alsam diye düşünmüştüm ama sonra mevcut jantları kullanmaya karar verdim. Çok dağa, araziye, bozuk yola falan çıkan, zincir takan birisi olmadığım için kışın çok hasar vermeden kullanabilirim diye düşündüm.

Continental Keskin Bayi'den (Ankara) 225/45R17 TS860 model lastikleri 400 TL'ye aldım. Bu bayinin iskonto payları diğerlerine göre daha fazla diye duymuştum, bu sebeple bayi adını verdim. İnternette en uygun 435 TL vardı. Değişim+otel ücreti 90 TL.

Geri
Üst Alt