güle güle kullanın, 17 jant kışlık lastikte 15 veya 16 inc gibi performans vermiyormuş nedeni bilmiyorum ama öyle diyorlar. yerleşik bir kanı var bu konuda. aslında çok kar buz vs yoksa keşke michelin cross climate alıp geçseydiniz 4 mevsim tek lastikle rahat rahat gezerdiniz. ben izmirde olmama rağmen kışında balıkesire gidip geldiğimden manisa akhisar yolu kar ve buz yapabiliyor, mevcut lastikler eskiyince cross climate alacağım nasipseBende buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine acaba mevcut 17" jantların yerine 16" dover jant ve kışlık lastik mi alsam diye düşünmüştüm ama sonra mevcut jantları kullanmaya karar verdim. Çok dağa, araziye, bozuk yola falan çıkan, zincir takan birisi olmadığım için kışın çok hasar vermeden kullanabilirim diye düşündüm.
Continental Keskin Bayi'den (Ankara) 225/45R17 TS860 model lastikleri 400 TL'ye aldım. Bu bayinin iskonto payları diğerlerine göre daha fazla diye duymuştum, bu sebeple bayi adını verdim. İnternette en uygun 435 TL vardı. Değişim+otel ücreti 90 TL.