Bende buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine acaba mevcut 17" jantların yerine 16" dover jant ve kışlık lastik mi alsam diye düşünmüştüm ama sonra mevcut jantları kullanmaya karar verdim. Çok dağa, araziye, bozuk yola falan çıkan, zincir takan birisi olmadığım için kışın çok hasar vermeden kullanabilirim diye düşündüm.

Continental Keskin Bayi'den (Ankara) 225/45R17 TS860 model lastikleri 400 TL'ye aldım. Bu bayinin iskonto payları diğerlerine göre daha fazla diye duymuştum, bu sebeple bayi adını verdim. İnternette en uygun 435 TL vardı. Değişim+otel ücreti 90 TL.
güle güle kullanın, 17 jant  kışlık lastikte 15 veya 16 inc gibi performans vermiyormuş nedeni bilmiyorum ama öyle diyorlar. yerleşik bir kanı var bu konuda.    aslında çok kar buz vs yoksa keşke michelin cross climate alıp geçseydiniz 4 mevsim tek lastikle rahat rahat gezerdiniz.  ben izmirde olmama rağmen kışında  balıkesire gidip geldiğimden manisa akhisar  yolu kar ve buz yapabiliyor, mevcut lastikler eskiyince  cross climate alacağım nasipse

güle güle kullanın, 17 jant  kışlık lastikte 15 veya 16 inc gibi performans vermiyormuş nedeni bilmiyorum ama öyle diyorlar. yerleşik bir kanı var bu konuda.    aslında çok kar buz vs yoksa keşke michelin cross climate alıp geçseydiniz 4 mevsim tek lastikle rahat rahat gezerdiniz.  ben izmirde olmama rağmen kışında  balıkesire gidip geldiğimden manisa akhisar  yolu kar ve buz yapabiliyor, mevcut lastikler eskiyince  cross climate alacağım nasipse
Çokta araştırmadım açıkcası, eski arabamın lastikleri de continental olduğu için direkt ona baktım aldım. Belki dediğiniz gibi kullanılan koşullara, şehire göre farklı alternatifler değerlendirilebilir.

Nokian lastikler forumlarda çok övülüyor. @driver_can

Daha önce Nokian WRG2 kış lastiği kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım. 3 kış sorunsuz kullandım. 
Fiyat olarakta diğer lastiklere göre daha uygundu. 

Bilmeyenler için, cep telefonu üreten nokia şirketine ait bir markadır nokian. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Nokian lastikler forumlarda çok övülüyor. @driver_can

Daha önce Nokian WRG2 kış lastiği kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım. 3 kış sorunsuz kullandım. 
Fiyat olarakta diğer lastiklere göre daha uygundu. 

Bilmeyenler için, cep telefonu üreten nokia şirketine ait bir markadır nokian. 
Karda kullanmadım ama yağmurda Bikaç kere kullanma fırsatım oldu güven verdiğini söyleyebilirim.

Merhaba Sevgili Golftutkusu Dostları;

Bugün itibariyle Kışlık Lastik Takımına geçtik. Malum Trabzon da da havalar ülkemiz genelinde olduğu gibi soğudu ve 0 dereceleri görmeye başladı. Kışın Kış Lastiği Parolası ile bizde değişimimizi gerçekleştirdik. Lastik olarak 195/55/16 Stramaxx ıce gripper w850 lastiklerimizi Golf 6 Comfortline orjınal ekipmanı olan 5 çift kollu orjinal 5x112 jantlarımızla buluşturup takım haline getirdik. ilk bakışta biraz garipser gibi olsam da 17 inç madridlerden 16 inç bu jantlara geçişimizde; sürüş konfor ve performans adına son derece memnun kaldığımı ifade edebilirim. Asıl lastiklerin kendisini kanıtlama zamanı hava şartlarının daha ağır ve Yağmur - Kar yağışlı günlerde gece ve gündüz olarak farkını göstermesini ümit ediyorum. Herkese Kazasız Belasız Sürüşler Diliyorum. Saygılarımla Ender Hoca :)  

88cc8add2853a942752b849eea53a1f6.jpg

Merhaba Sevgili Golftutkusu Dostları;

Bugün itibariyle Kışlık Lastik Takımına geçtik. Malum Trabzon da da havalar ülkemiz genelinde olduğu gibi soğudu ve 0 dereceleri görmeye başladı. Kışın Kış Lastiği Parolası ile bizde değişimimizi gerçekleştirdik. Lastik olarak 195/55/16 Stramaxx ıce gripper w850 lastiklerimizi Golf 6 Comfortline orjınal ekipmanı olan 5 çift kollu orjinal 5x112 jantlarımızla buluşturup takım haline getirdik. ilk bakışta biraz garipser gibi olsam da 17 inç madridlerden 16 inç bu jantlara geçişimizde; sürüş konfor ve performans adına son derece memnun kaldığımı ifade edebilirim. Asıl lastiklerin kendisini kanıtlama zamanı hava şartlarının daha ağır ve Yağmur - Kar yağışlı günlerde gece ve gündüz olarak farkını göstermesini ümit ediyorum. Herkese Kazasız Belasız Sürüşler Diliyorum. Saygılarımla Ender Hoca :)  

88cc8add2853a942752b849eea53a1f6.jpg
hocam taktığınız kışlık lastik ebadı 195x55x16 mı. yanlışlık olmasın. sizin orjinal 17 madrid jantların lastik ebadı 225x45x17. lastik denklik tablosuna göre muadil ebad 205x55x16 (değişim yüzdesi -0,379) veya 195x65x15 (değişim yüzdesi 0,031) daha uygun olurdu. taktığınız 195x55x16 ebadın değişim yüzdesi -2,15 oluyor. her nekadar tavsiye edilen +-%3 sınırın içinde kalsada.

http://kolayoto.com/lastik-uzmani/lastik-olcusu-hesaplama.html

hocam taktığınız kışlık lastik ebadı 195x55x16 mı. yanlışlık olmasın. sizin orjinal 17 madrid jantların lastik ebadı 225x45x17. lastik denklik tablosuna göre muadil ebad 205x55x16 (değişim yüzdesi -0,379) veya 195x65x15 (değişim yüzdesi 0,031) daha uygun olurdu. taktığınız 195x55x16 ebadın değişim yüzdesi -2,15 oluyor. her nekadar tavsiye edilen +-%3 sınırın içinde kalsada.http://kolayoto.com/lastik-uzmani/lastik-olcusu-hesaplama.html
Hocam Jantlar farklı resme dikkatli bakarsanız. kaldıki 16 jant için 195 55 16 da 205 55 16 da gayet rahat olur. Kar lastiği nde ince olması bir avantajdır o açıdan 205 55 16 yerine 195 55 16 tercihinde bulundum. Teşekkür ederim ayrıca bilgilendirme için bu konuda bilgim vardı. Hesaplamalı şu şekilde yapmış olsaydınız doğrusu daha ne t olurdu.

16 jant 5×112 Golf 7 orjinal lastik jant ebatı 205 55 16 iken ;

304dee5d4182f6f8a5368c251fa0ed27.jpg

One Life Live it.!!!

sizin taktığınız ebad 195x55x16 olmaz demedim zaten. tavsiye edilen değerler içinde. ara ebad olduğu için fiyatıda daha yüksektir.ben olsam daha yakın değer olan 205x55x16 veya 195x65x15 tercih ederdim. ayrıca golf7 lerde üreticinin tavsiye ettiği vedonanım paketine göre kullandığı ebadlar bellidir.

225x40x18

225x45x17

205x55x16

195x65x15

kendi aracımdada 205x50x17 kışlık lastik kullanıyorum. elimde kışlıklar için  orjinal 17 jant takımı olduğundan kışlık lastik olarak taban genişliği 225 yerine 205 tercih ettim. değişim yüzdesi 0.392

@ft19 Sizde 17 jant var ben ise 16 jantlara geçtim dolayısıyle bir sıkıntı yok gibi ortada. sanırım daha da netleşti durum. ara ebat dedğiniz doğrudur fakat fiyatı daha uygun ve bulması daha kolaydır bana göre 195 55 16 lastikler.

örneğin opel astra, fiat fiorina, bu vb araçlardan ülkemizde çok haliyle lastikleride bolcadır. üstelik fioruna vb araçlar ticari olduğunda bu araçların lastiklerine ulaşmak her zaman daha kolay olmuştur. Teşekkür ederim .

arkadaşlar bu yıla kadar hiç kışlık lastik kullanmadım , memleketimde kar çok olmuyor. şimdi mecburi hizmet şırnak a atandım . 

oralar karlı , buzlu , şırnak yokuşlu. gitmeden bunu çözmek istedim.

biraz konulara göz attım ama şimdi bende sıfır bilgi var bu konuda . benim araç imzamdaki , 17 dijonlarım var. 16 jant ve lastik alacağım herhalde öyle ideal görünüyor.

saglam orjinal jant nerede bulacağım ben :)  continental ts860 tan daha iyisi çıktı mı , gideceğim yollar sıkıntılı.

Benim tavsiyem nokian wr d4 çok sesiz ve çok iyi yol tutuşu var hem karda hemde yağmurda geçen sene almıştım çok memnun kaldım

arkadaşlar bu yıla kadar hiç kışlık lastik kullanmadım , memleketimde kar çok olmuyor. şimdi mecburi hizmet şırnak a atandım . 

oralar karlı , buzlu , şırnak yokuşlu. gitmeden bunu çözmek istedim.

biraz konulara göz attım ama şimdi bende sıfır bilgi var bu konuda . benim araç imzamdaki , 17 dijonlarım var. 16 jant ve lastik alacağım herhalde öyle ideal görünüyor.

saglam orjinal jant nerede bulacağım ben :)  continental ts860 tan daha iyisi çıktı mı , gideceğim yollar sıkıntılı.
Değerli Hocam

iç Anadolu'dan öteye Continental yerine Nokian  tercih etmenizi önereceğim.

Continental şehir koşullarında kullanmaya daha uygundur.

Derin karda Nokian la sorun yaşamazsınız. 

Sağlıcakla gidip dönmenizi dilerim. Hayırlısı olsun 

Değerli Hocam 

İnternet üzerinden almanız da bir sakınca yok.

Sizden 15 " almanızı öneririm. 

Bir çok nedeni var aslında. 

İlk nedeni derin karda lastik genişliği ne kadar az ise o kadar yol tutuşta başarılı olması.

İkinci nedeni olarak ki zincir takarken ellerinizin çalışmasına daha fazla alan kalması.

Üçüncü nedeni zincirle kullanımda daha güvenli olması.

Dördüncü nedeni ise 15 jant alırken  minimum 250 -300 lira daha az ödemeniz. (Dilerseniz jant önerisinde de bulunabilirim.)

Son nedeni ise  Dört lastikte toplam 256 TL kârlı olması 

Link burada:

http://www.hepsiburada.com/nokian-195-65-r15-91t-wr-d4-kis-lastigi-uretim-yili-2016-p-OTKMT429507

Geri
Üst Alt