Geçenlerde Dover için Nokian 205/55 R16 91T WR D4 aldım eğer etiketlerini baz alırsak Nokian hem fiyat hem derecelendirme açısından daha iyi, ayrıca aracın üzerinde gelen Michelin Energy Saver X'ten yumuşaklık/sertlik anlamında hiç bir farkını göremedim. Nokian 250 TL, Conti 300 TL, Nokian firması bildiğimiz Nokia telefona odaklanınca ayrılıp lastik üretmeye devam etmiş. Kış lastiğinin mucidi de derler lastikçiler. Konu hakkında daha detaylı karşılaştırabilen ve aydınlatabilecek şayet kağıt üstündekiyle reel şartlarda farklılık gösteren bişey varsa paylaşırsa sevinirim :)  

OA_6857095.jpg

wintercontact-ts-860-eu-label-image.png

Edit : 205/55/R16 91T'nin etiket değerleride aynı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben Goodyear Ultragrip 9 kullanıyorum ve bundan önceki aracımda ise Pirelli Sottozero W210 kullanmıştım her iki lastiğinde kar performansı müthiş diyebilirim en son 08.01.2017 tarihindeki yoğun tipi de UG9 ları İstanbul - Çorlu arasında test imkanım oldu yolda çektiğim videodan ufak bir kesit UG9 ların performansı hakkında fikir vermesi açısından

Karli zeminde sottozero 3 takili iki farkli araci kullandim. A4'te 215/50/17, c200'de onde 225/45/18 arkada 245/40/18 ebatli lastikler var. Genel olarak sottozero3'ten memnun kaldim. C200 arkadan itis olmasindan dolayi temkinli kullandim ve hafif kaymalar oldu ama kontrolu kaybettirecek kopmalar yasamadim. A4 ise onder ceker oldugu icin kar yokmuscasina kullandim. A4'un buz uzerinde patinaja dustugu oldu ama yolda saplanip kalmadim.

02fedb6e2d903ecaab2c4dd0f7eaa671.jpg

566d149eb273f8b9eb82c69bf2630f9a.jpg

553be7bbedba413faa94947f23d47500.jpg

17 yıldır Nokian kullanırım. Marka bağımlılığı fanboyluk değilde , hani bir sıkıntı yaratmadı , üzmedi bu marka beni niye değiştireyim , niye macera arayayım mantığı benimkisi. 

Dediğim gibi Nokian beni hiç üzmedi , 17 madridlere de WR d4 aldım aracı alıralmaz. Bu havada beni sıkıntıya düşürmedi ama keşke Hakkapelita modelini alsaymışım dediğim anlar da olmadı değil.

Hakkapelita çivili olan modeli . Yılda 1-2 kere , belki de bizim trakyada hiç böyle bir hava görmeyeceğimi düşünerek o masraftan kaçtım. Fakat yılda 3-4 hafta yerde kar olan bölgeler için kesinlikle öneririm. Seneye en azından önlere bir çift alacağım.

Var hocam ama ne yazın tam verim alırsınız ne kış :)  mişlen crossclimate bunların en başarılıları arasında. Kışı sert olmayan şehirler için ideal denilebilir. 

Merhaba arkadaşlar.

Yaz kış kullanılabilen 4 mevsim özellikli bir lastik yok mu ? İlla yaz kış ayrımı olucak :)
@yusuf hocam bende sizin söylemlerinize istinaden incelemeler yaptım. crossclimate iyi gibi duruyo buyrun sizde inceleyin. Türkçeye çevirip inceledim :)  Yaz için tamamen uygundur heralde ani frenlerde erimez 4 mevsim yani :)

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-ACE-All-Season-Tyre-Test.htm

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-ADAC-All-Season-Tyre-Test.htm

Arkadaşlar peki lastik tercihinden ziyade eskiden yapılan bir taktik olan sadece ön lere iki kış lastigi alsak bize ne kaybettirir ne kazandırır deneyen test eden onaylanan arkadaşların yorumları için şimdiden teşekkür ederim

CrosClimate lastikler karda iyi yürüdü. Arkadaşıma da cc aldırdım  aracı E200 hiç yolda kalmadım diyor, çok memnun. 22-23 derece sıcaklarda 200km hızlara çıktım sorun yok. Biraz pahalı bir lastik ama her koşulda iş görür CrossClimate? Yeni golf alırsam yine tercihim 16 jant olur,205/55/16 

Arkadaşlar peki lastik tercihinden ziyade eskiden yapılan bir taktik olan sadece ön lere iki kış lastigi alsak bize ne kaybettirir ne kazandırır deneyen test eden onaylanan arkadaşların yorumları için şimdiden teşekkür ederim
"Bir zincir en zayıf halkası kadar kuvvetlidir!" atasözümüzü unutmamak elzemdir. Araçlarımızın en zayıf halkalarından birisi ise lastikleridir. Çekişin olduğu lastiklere kışlık takıp diğer lastiklerimizi kışlık yapmamak ayağımıza botları giyip şort kısa kol gömlekle tipide dolaşmak gibidir. Unutmamak gerekir ki kışlık lastikler yalnızca karda buzda kullanılan lastikler değildir +7 derecenin altındaki her hava sıcaklığında yazlık lastiklere her lastik performansı disiplininde fark atacak kadar iyidirler. Bu bakımdan evet hiç yoktan iyidir ancak unutmamamız gereken bir gerçek daha var ki aracın arka frenler aracı durdurmaktan ziyade dengeleme açısından daha önemlidir ve arka lastiklerinizin yazlık olması durumunda frenleme sırasında savrulmalar kaçınılmaz olacağı gibi yanal tutunmalarda da ciddi sıkıntı yaşamanız olasıdır kanaatimce. 
Araçlarımızda kışlık lastik var hiç bir şey olmaz düşüncesi de son derece yanlış, kışlık lastik performansları dahi bir noktaya dek öyle ekstrem zeminlere denk gelebiliriz ki o çok güvendiğimiz lastikler dahi bizleri aciz bırakabilir. Bu bakımdan kışın özellikle takip mesafelerimizi arttırıp mümkün mertebe hızlarımızı da normal koşullara oranla trafiği de tehlikeye sokmayacak şekilde azaltmak alınabilecek en önemli tedbirlerdir.  

@Adv_Dbl

Sonuna kadar katılıyorum. 

İzmir garip şehirdir vesselam..

Koca koca insanlar yağan karla çocukluk günlerine döndüler ve çığlıklar atarak kar topu oynadılar. Yetmez gibi, her mahalleye bekçi gibi kardan adam dikildi çeşitli formatlarda.

Sanırım tuhaf tuhaf bakardı; yaşamlarının kısacık baharlarinda kurtulup da ve uzun kışlarda anlamı esaret olan beyaz örtüye sevinenlere, tüm onunla yaşamak zorunda kalanlar.

Ama işin rengi ortaya çıktı. 

Güzelim kar beyaz... 

Bir çok canın bedenden çekip gitmesine vesile oldu durduk yere...

İzmir de çok değil sadece 10 santimetre kar yağdı merkezlerde...

ve sayısız kaza

Ve spor ayakkabı ve topuklularla larda yürümeyi başaramayanların doldurduğu acil servisler..

ana arterlerin irili ufaklı kazalarla tıkanması

Iki karış yuksekliğindeki tümsekler himalaya tepesi gibi aşılmaz oldu.

Aslında bunların nedeni 10 yılda bir yağan kar...

Zaten trafikteki kazalarda da sorumlu kişi lastiği takmaya tenezzül etmeyenler değil trafik canavarı...

Buz tutan yolların nedeni karla mücadele ekibi bulunmayışından ziyade hızla düşen sıcaklık...

Zaten kar toplarının içerisine buz koyup birbirlerine atanlar da değil suçlu, düpedüz talihsizliktir başka bir şey değil..

Gökyüzünden düşen o masum kar taneciklerini masum sanmayın... canavardır her biri, canavardır her biri birbirlerine benzemeyen. 

Bu kadar kar İzmir e düsmemeliydi....

Buzullar eriyormuş kutuplarda; oraya düsse ya...yolunu şaşırması tek sebep belki de...

Geri
Üst Alt