@AhmetCakmakHocam siz geç bile kalmışsınız, ben 3 posta yıkadım aldığımdan bu yana.
Havlu öncelikle çok başarılı, performansı çok iyi.
Kurulama bittikten sonra havluyu katlayarak sıkın (dürmeyin) ve bol suyla durulayın. Eğer kirlenmişse çamaşır makinasında perwoll ile yumuşatıcı kullanmadan ve sıkma yaptırmadan yıkayın. Makinadan çıkarken resmen 5kg ağırlığı oluyor, çok su tuttuğu ve sıkma yapmadığımız için. Bu nedenle yine aynı şekilde katlayarak sıkın suyunu ve gölgeye asın. Asmadan önce 2-3defa çırparsanız pileleri açılır ve kuruma esnasında birbirine yapışmaz, sonraki yıkamalara performansı düşmez. Tüm bunları tabi
@KaiZeN Hocam okuyup, yanlış varsa düzeltme yaparsa memnun oluruz.
Kuzu postu eldiven de benzer şekilde temizleyebilirsiniz, tavsiyem yıkama yaptıktan sonra eve gitmeden bol su işe yıkayın yoksa keçeleşme yapabilr. Ayrıca kurulama mutlaka gölgeye sererek yapın.
Şimdi bendeki soruna da bir el atalım dostlar, bir akıl verin.
Ben aracımı 2 haftada bir yıkıyorum. Flowey ev13 ön yıkama şampuanı ile sprey şişesinden köpük şeklinde sıkarak ve kuzu postu eldivenle iyice kaporta üzerinde köpürterek yıkıyorun. Ancak sonrasında basınçlı su ile durulama yapsam dahi özellikle kapılarda (yanlarda) sanki yıkamamış da kiri sıvamış gibi dağıtıyor. (Bazen bu kir belli olmuyor ve kurulama yaparken kurulama havlusuna bulaşınca fark ediyorum) Sorunun nedeni nedir? Sadece ön yıkama köpüğü yapmak yetmediğinden ötürü çift yıkama mı yapmak lazım?
Sırf bunun için çok daha güçlü flowey b33 aldım ve %50 - %50 şeklinde flowey ev13 ile karıştırdım ancak yine de kapı yanlarında 100% temizlik sağlayamadım.
Eski kurulama havlumla tavan ve kaput kuruladıktan sonra artık hayli nemli olduğundan kapı yanlarını silerken bu kirleri de nem sayesinde çıkarıyordum fakat purestar o kadar kuru kalıyor ki, yanlara gelince kuru olduğundan bez gibi kirleri çıkarmıyor.
2 haftada bir yıkama yaptığımdan sürekli flowey b33 kullanmak da doğru gelmiyor ki onda bile kir yine kaldı.
Uygulama konusunda ne hata yapıyorum acaba.