Arkadaşlar merhaba,
Uzun zamandır uygulama paylaşamıyordum malum kısıtlamalar, karantina derken ufak bir de operasyon geçirdim. Köye de gelmişken en azından içine bir el atayım dedim.
Halıların tozlu hallerini bırakayım. Standart temizlik yaptığım için black decker yeterli geliyor ama tabi normal süpürge performansı beklememek lazım.
Halıları süpürmüşken koltuk raylarını ve kapı menteşeleri ne würth hhs grease uyguladım.
Sonrasında paspasları 700ml içine 20ml kadar koyduğum b33 ve valet pro fırçayla temizledim..
Paspaslar kururken arka koltuktaki su lekelerini gidermek için vp carpet cleaner a başvurdum. Kılıfım diğerleri gibi tozu, pisliği, suyu altına geçirmiyor. 2016 dan bu yana kullanıyorum gayet memnunum..
Kapı fitillerine geldi sıra. Ön kapıları daha önceki uygulamada temizlemiş in ama arka kapıları sanırım atladım. Önler epey temizken arkalar daha kirliydi. Yine flowey b33 uyguladım.
Temizlik sonrasında würth ün lastik,fitil bakım spreyini uyguladım. Sonax ın ki 100ml ve ucunda ayakkabı boyalarında olduğu gibi sünger var. Würth 300ml sprey sonax daha kullanışlı duruyor ama 3te 1 i ml olarak.
Kapı eşiklerini ve kapıları da flowey b33 ile temizleyip, autobrite direct p32 ve sonax bsd karışımıyla (50/50) koruma altına aldım.
Pedalları b33 yardımıyla temizleyip yanımda olan af spritz i ile korumaya aldım . Dr beasleys plastic sealant ı yanıma almamışım paspaslarada biraz spritz uyguladım. Paspaslarda 2016 yılından, orjinaller hala gayet iyi kondisyondalar..
Elim değmişken camları temizledim. Stoner invisible glass ve purestar bez yardımıyla. İkisindende gayet memnunum. Bence meguiars perfect glass clarity den iyi bir ürün.
Ve geçelim deri, piano black ve torpido bölümüne.. Tozlu hallerimiz ve tozdan kurtulmak için kullandığım gratisten alınma allık fırçası, nanolex bez ve gyeon soft wipe.
İlk olarak zymöl vinyl cleaner ı carpro mikrofiber aplikatör ile uyguladım. Düzenli olarak araç temizlendiği için torpido ve kapı yumuşak plastiklerinde kir çıkmadı desem yeridir.
Sonrasında zymöl vinyl conditioner ile koruma altına aldım. Bu sefer aplikatörün diğer yüzeyini kullandım Normalde mothers ın mikrofiber aplikatörünü kullanıyordum ama köye gelirken yanıma almamışım
Sonrasında direksiyon, kol dayama ve kapı kollarındaki deri kısımların colourlock hafif deri temizleyici ve workstuff fırça ile temizliğini yaptım..
Tabii ki colourlock deri kalkanı ile koruma altına aldım..
Piano black bölümleri de ilk olarak zymöl hd cleanse ile temizleyip, zymöl detail wax ile koruma altına aldım. Cleanse çok güzel temizlik yapıp, parlaklık verdi. Detail wax ı ilk uyguladığımda kullanmamıştım hayıflandım görünce..
Ertesigün de son durum nasıl diye bir göz attım..