Hayir yok hocam[mention=11839]HONEY[/mention] evet sizin araçta 700 rpm de duruyor. Sizde böyle sorunlar varmı. Kasada titreme vs.
Sizmi rolanti devrini düşürttünüz, yoksa orjinal olarakmı 620-640 rpm de. Eğer orjinal olarak ise benim araçta sıkıntı var demektir.Yazılımla istediğiniz devire ayarlatabilirsiniz. Ben 620-640 devir kullanıyorum.
Bende resim yükleyecektim dün gece,sabah ( 30-31 dereceye kadar 650rpm) ve bugün gündüz sıcakken (32,5 derece 750rpm 34 ve 35 derece 800-820 rpm) çekmiştim. İnanırmısınız birebir aynı değerler işte tamda bunu soruyorum. Klimayla falan alakası yok. Klima açık kapalı farketmiyor. Hatta devir yüksekken klimayı açın devir daha fazla yükselmeyecektir.Benim araçta 1.2 tsi 2014 hava sıcaklığı yükselince rölanti yükseliyor. Daha önceden yoktu, sebebi ne olabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 49307
Ekli dosyayı görüntüle 49315
Gece o saatlerde benim aracın rolanti devride öyle.Biraz önce stop etmeden önce çektim bunu.Klimayı açınca 200 devire yakın artıyor.Normalde rolentide böyle.http://uploads.tapatalk-cdn.com/20210731/3aebe34aa6ef64530675c640933bb49c.jpg
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Senin dediklerine istinaden, bakım ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, yağ bakımı 2 ay falan oldu, 5w-30 yağ kullandım, buji değişmi geçen yıl, dolayısıyla bakımla alakalı olmayacaktır. Yakıt bp den neredeyse son 2 yıldır aynı istasyon, aynı pompa ) arada shell olur ama nadir. Bu işi bir şekilde çözeceğim, pekala son zamanlarda şunlarla ilgili işlemler yaptırdınmı sis farı, farlar, motor kulağı, şanzıman kulağı, hava filtresi kutusunun yerinden çıkarılması gibi. Bu arada merak ettim neden 0-30 yağ kullanıyorsun.@Ukoray Direk hava sıcaklığıyla alakalı , 25 derecenin altında problem yok. Neden yaptığını bilmemek can sıkıyor. Bir ay sonra sıcaklıklar düşünce muhtemelen fark edilmeyecek. Yakın zamanda bakım yaptırdın mı? Bir ay önce bakım yaptırdım. 60 bin bakım bujiler değişti alakası var mıdır. Son iki bakımdır 0-30 yağ kullanıyorlar. Her şeyi düşünmeye başladım. Dediğin gibi sadece ikimizin aracında olan bir sorun galiba, en azından birimiz durumu çözerse irtibatta kalalım. Yakıtı nerden alıyorsunuz.