@Ukoray Direk hava sıcaklığıyla alakalı , 25 derecenin altında problem yok. Neden yaptığını bilmemek can sıkıyor. Bir ay sonra sıcaklıklar düşünce muhtemelen fark edilmeyecek. Yakın zamanda bakım yaptırdın mı? Bir ay önce bakım yaptırdım. 60 bin bakım bujiler değişti alakası var mıdır. Son iki bakımdır 0-30 yağ kullanıyorlar. Her şeyi düşünmeye başladım. Dediğin gibi sadece ikimizin aracında olan bir sorun galiba, en azından birimiz durumu çözerse irtibatta kalalım. Yakıtı nerden alıyorsunuz.
Dediğim gibi yarın araştıracağım zira can sıkıcı bir durum. Ben hala akü bağlantısı ( beyin ile alakalı) olarak düşünüyorum. Şöyle bir durumda var hakikaten rolanti 650 de olsa 800 de olsa anlık tüketim 0.6-0.7 arası değişiyor. Yarın sabah aküyü sökeceğim bakalım ne olacak. Bu arada forumda, kimsenin bu konu hakkında yorumu yok herhalde.Beyin resetlemeyle düzelme şansı varmıdır.
Merhaba, hocam map sensörüyle alakalı bir işlem yaptınımız mı? Benim araçtaki belirtiler, kışın silkelemesi (bir defa yaptı), rölanti de ses değişikliği, egzosta hafif bir patırdama sanki map sensörüyle alakalı gibi, ya da her zaman araç öyle çalışıyordu bana öyle gelmiş olabilir. Fark var gibi çünkü aracı dinlerim, dikkat ederim. Map sensörü arıza vermeyip görevini tam yapmıyor olabilir mi? Mekanik bir arıza olsa herhalde devamlı yapar. Dış sıcaklıkla alakalı olduğu için, sensör okuma hatası gibi duruyor. Ortam sıcaklığı düştüğü an düzeliyor normale dönüyor. Ortam sıcaklığıyla, dış basınçla alakalı çalışan sensör de map sensörü, yukarıda bazı parçaların temizliğini yaptığını belirtmiştin map sensörünü temizledin mi, parçaların bakımını bu sorundan sebeb mi yapmıştın.@Koray07 soyadım koray, ben şansızlıktan ziyade biraz detaycıyımdır, bundan dolayıda böyle şeyler hep beni bulur, çözüme ulaştırdığım anda sana haber vereceğim,görüşmek üzere.
Merhaba, hocam map sensörüyle alakalı bir işlem yaptınımız mı? Benim araçtaki belirtiler, kışın silkelemesi (bir defa yaptı), rölanti de ses değişikliği, egzosta hafif bir patırdama sanki map sensörüyle alakalı gibi, ya da her zaman araç öyle çalışıyordu bana öyle gelmiş olabilir. Fark var gibi çünkü aracı dinlerim, dikkat ederim. Map sensörü arıza vermeyip görevini tam yapmıyor olabilir mi? Mekanik bir arıza olsa herhalde devamlı yapar. Dış sıcaklıkla alakalı olduğu için, sensör okuma hatası gibi duruyor. Ortam sıcaklığı düştüğü an düzeliyor normale dönüyor. Ortam sıcaklığıyla, dış basınçla alakalı çalışan sensör de map sensörü@Koray07 soyadım koray, ben şansızlıktan ziyade biraz detaycıyımdır, bundan dolayıda böyle şeyler hep beni bulur, çözüme ulaştırdığım anda sana haber vereceğim,görüşmek üzere.
Map sensörlerinin yerini değiştirdim hiç bir fark olmadı. 90 km hızda giderken rolantide düzensizlik oluyor demişsin orayı tam anlayamadım. Giderken gaz kesme falanmı okuyor, yoksa durduğunda rolanti düşmüşmü oluyor. Bugün 70-80 arası hızlarda seyrettim öyle bir durumla karşılaşmadım. Trafikte evet yükseliyor, sonra biraz hareketlenip durduğumda yine 800 rpm. Yok kime gitsem bu böyle diyor, en sonunda yoldan geçen ne kadar araç varsa çevireceğim. Aracım manuel vites, 146 binde, 1.2 tsi jetta. Koskoca forumda yokmu fikir yürütebilecek. Hayret.@Ukoray zaten 800 rpm ya da bi tık altında 750 rpm de sabit kalsa sorun yok. Hatta daha az titreşimli çalışıyor deriz varsın üç kuruş fazla yaksın, ama düzensizlik var sıcaklık artıkça artıyor. Dikkat et seyir halinde 90 km hızlarda falan öndeki sıcaklık sensörü muhtemelen rüzgardan soğuduğu için rölantide düzensizlik oluyor, düşüyor trafikte kalırsan yükseliyor. Acaba dış sıcaklık sensörü sorunlu olabilir mi? Su döküp soğutunca rölantinin düşmesi ile ilgili bir fikir yürütmediler mi şundan sebebtir. benim artık aklıma bir şey gelmiyor.