İlk Yıl Bakımı - Genel Tavsiyeler (*MOTOR YAĞI TAVSİYESİ)

@gdervisoglu

Değerli Göktuğ Hocam;

Bahsettiğiniz silecek suyu antifrizdir. BUnu zorunlu olarak koyuyorlarmış ben de anlamsız bulmuş ve sormuştum.

Size önerim Eğer evde toz alerjisi olan yoksa polen filtresini değiştirtmemeniz.  Zaten toz filtresinden sonra olduğundan kirlenmiyor bile.

Sadece burada seçme hakkınız var.

Yağı da internetten kampanya ile  altı ay kadar önce 100 lira civarına almış ve bunu kullanın diye servise vermiş bir kişiden cesaret alarak sordum. Dışarıdan yağ kabul etmiyoruz demişlerdi bana.  X(

Moderatör tarafında düzenlendi:

@gdervişoğlu  hocam birde  mümkünse aracınızın başında bulunmaya çalışın.bakalım yapılan işlem parayı hak ediyormu,yarım saatte yapıp 3 saat boşuna bekletiliyormu.böylelikle bizde diğer servis durumlarını öğrenebiliriz.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

slck dedi:
@gdervişoğlu  hocam birde  mümkünse aracınızın başında bulunmaya çalışın.bakalım yapılan işlem parayı hak ediyormu,yarım saatte yapıp 3 saat boşuna bekletiliyormu.böylelikle bizde diğer servis durumlarını öğrenebiliriz.

@slck ben arıcımın yıllık bakımını ankarada eski hisarda yaptırdım. Bakım başlamadan aracın başında durmak için  danışmanımdan müsade istedim  onlarda sağolsunlar  kırmadılar  bakım bitene kadar aracın başında durmama izin verdiler. Ben 3-4 saat bekletirler diye düşünmüştüm ancak akım 1 saate yakın sürdü  bakım bittikten sonra ustaya sordum 1 saatte erken bitti dediğimde normalde 3 saat  sürüyomuş bakım fakat servisin araç - yoğunluğu az ise bende olduğu gibi erkenden bitirip teslim etme durumları oluyormuş. Ek olarak bana  göre eskihisar  ankarada diğer servislere göre çok çok iyi ilglenerek daha fazla müşteri memnuyeti sunuyor

kimi-emd dedi:

@slck ben arıcımın yıllık bakımını ankarada eski hisarda yaptırdım. Bakım başlamadan aracın başında durmak için  danışmanımdan müsade istedim  onlarda sağolsunlar  kırmadılar  bakım bitene kadar aracın başında durmama izin verdiler. Ben 3-4 saat bekletirler diye düşünmüştüm ancak akım 1 saate yakın sürdü  bakım bittikten sonra ustaya sordum 1 saatte erken bitti dediğimde normalde 3 saat  sürüyomuş bakım fakat servisin araç - yoğunluğu az ise bende olduğu gibi erkenden bitirip teslim etme durumları oluyormuş. Ek olarak bana  göre eskihisar  ankarada diğer servislere göre çok çok iyi ilglenerek daha fazla müşteri memnuyeti sunuyor
hocam ama çok uzak şehrin diğer yakasında ikamet edenler için.

grattis dedi:

hocam ama çok uzak şehrin diğer yakasında ikamet edenler için.
@ grattis Cidden çok uzak haklısınız ama giderseniz kesinlikle  memun kalırsınız. Ama  konya yolu ve etimesguttaki servislerde aracın yanına bile yaklaştırmıyolar 

Ben aracımı aldığımdan 1  yıl sonra 2013 nisan ayında arabayı aldığım bayiye götürdüm ve aracım abartısız 4 saat kaldı ve iş güvenliği sağlığı bahanesiyle bana hiçbirşey bana göstermediler.1 sonraki yıl servise gitmedim ve sanayide yaptırdığım bakımda yetkili serviste takilan filtrenin çin malı olduğunu gösterdi bana sanayici ustası.ben çin malijı kötülemiyorum ama sonuçta orijinal alman varsa bunu tak.bakımım arabanın her yerine bakılmak koşuluyla 45dk sürmüştü.En baba bakımda 1 saat sürsün.
548276345ac6a49e1607c066e9ca0316.jpg
buda before
d34096d168583eaf69e11e17cab10ec2.jpg
after

silvershadow dedi:
@gdervisoglu

Değerli Göktuğ Hocam;

Bahsettiğiniz silecek suyu antifrizdir. BUnu zorunlu olarak koyuyorlarmış ben de anlamsız bulmuş ve sormuştum.

Size önerim Eğer evde toz alerjisi olan yoksa polen filtresini değiştirtmemeniz.  Zaten toz filtresinden sonra olduğundan kirlenmiyor bile.

Sadece burada seçme hakkınız var.

Yağı da internetten kampanya ile  altı ay kadar önce 100 lira civarına almış ve bunu kullanın diye servise vermiş bir kişiden cesaret alarak sordum. Dışarıdan yağ kabul etmiyoruz demişlerdi bana.  X(
Skoda’dan Kış'a Mesaj

16 Kasım – 19 Aralık tarihleri arasında yetkili servislerimize gelen tüm müşterilerimiz, ŠKODA orjinal bakım parçalarında, Castrol Edge Professional motor yağlarında ve işçilikte %20 indirim avantajına sahip olacaktır.”

Bu arada kampanyaya denk geldim  :)

benim var Murat Hocam alerjim, bir hapşurma tutuyor ki durmuyor  :D

Değişmesinin bir olumsuz tarafı olur mu?

Moderatör tarafında düzenlendi:
slck dedi:

bekleyeceğim hocam  :'(

@gdervisoglu

Değerli Göktuğ Hocam;

Beimkini temizse değiştirmeyin demiştim ve onlar da iyi niyetimi kötüye kullanmadılar sağolsunlar.

Bakmışlar ki temiz. Aynen yerine takmışlar. Bu durum sizin için de geçerli olabilir.

Aslında hava filtrem de bir o kadar temizdi ama garanti için mecburi değiştirilmesi gereken parçalardan biri olduğu için değiştirildi.

Bir kaç saat önce aracım yağ az uyarısı verdi. Servisten ustayla görüştüm uzak olduğum için bir benzinciden yarım lt falan yağ eklememi söyledi.

Ben yetişirim servise diye servise doğru gittim ama bayağı bir geçmişim servisi sanırım telaş yaptım geri geldim kapanmıştı.

Sonra en yakınımda total vardı elf yağ aldım 5.30 koydum biraz uyarı gitti.

Ustaya farklı marka koyduk sıkıntı olur mu dedim olmaz dedi zaten bakımda yağ değişimi yapacağız dedi.

Sanıyorum buraya kadar bir problem olmamıştır.

Benim asıl merak ettiğim yağın azalması normal mi sizce?

gdervisoglu dedi:
Bir kaç saat önce aracım yağ az uyarısı verdi. Servisten ustayla görüştüm uzak olduğum için bir benzinciden yarım lt falan yağ eklememi söyledi.

Ben yetişirim servise diye servise doğru gittim ama bayağı bir geçmişim servisi sanırım telaş yaptım geri geldim kapanmıştı.

Sonra en yakınımda total vardı elf yağ aldım 5.30 koydum biraz uyarı gitti.

Ustaya farklı marka koyduk sıkıntı olur mu dedim olmaz dedi zaten bakımda yağ değişimi yapacağız dedi.

Sanıyorum buraya kadar bir problem olmamıştır.

Benim asıl merak ettiğim yağın azalması normal mi sizce?
Değerli Göktuğ Hocam,

Normal koşullarda 15 bin kilometrede bir yarım litre yağ eksiltmesi gayet normaldir. Gazlamak, yüksek devir çevirmek, rodaj esnasında gereken kısıtlamalara uymamak bu süreci hızlandırır.

Nazım Hocam üstattır bu konuda. @feyyur_53

@gdervisoglu

Yağ eksiktmesi normal. Yağ ilave etmenin zararı olmaz. Bakım sonrası 7-10bin km arası yağ uyarısı almamak için yarım litre yağ ilave etmek grekir. Yağ uyarısı verince, motorda 3-3,5lt yağ var demektir. 

Newerdais dedi:
@gdervisoglu

Yağ eksiktmesi normal. Yağ ilave etmenin zararı olmaz. Bakım sonrası 7-10bin km arası yağ uyarısı almamak için yarım litre yağ ilave etmek grekir. Yağ uyarısı verince, motorda 3-3,5lt yağ var demektir.
Ohhh be...

Şükür kavuşturana...

Üstad sen bize lazımsın...

Bu kadar bilgi, tecrübe heba olmasın...

Geri
Üst Alt