İlk Yıl Bakımı - Genel Tavsiyeler (*MOTOR YAĞI TAVSİYESİ)

Aracım daha 4 bin km de bende..3 gün kaldı uyarısı veriyor banada servis için...polen filtresini bende değiştirmemelerini söyleyeyim o zaman...başka da bir kaçışımız yok sanırım..Km den değil de yıl dolduğu için girecez maalesef...
Bakımdan kaçmayın Hocam, bizim araç daha yeni 7000 oldu önümüz ay 2. Bakımı var
Tam ikinci el araba alınacak kişilersiniz valla :) @theGenius seni de unutmadım kardeşim :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bugün motul 300v 5-40 diye bir yağ markası ile ilgili bir yazı okudum müthiş. bizim kullandiklarimizdan baya üstün performanslı kullanimlar için.  

Forumda kullanan varmı bu yağdan ?

Bugün motul 300v 5-40 diye bir yağ markası ile ilgili bir yazı okudum müthiş. bizim kullandiklarimizdan baya üstün performanslı kullanimlar için.  

Forumda kullanan varmı bu yağdan ?
Hocam o tur yazıları genelde reklam amaçlı yazdırırlar. Kullanıcı deneyimi lazım böyle durumlar için. ;)

Motul en çok sahtesi yapılan yağlardan bir tanesi., Ayrıca bize konulan yağ 5W-40 değil 5W-30 dur.. benzinli Golf 'ler 4lt. dizeller 4.6lt alıyor.. konulacak yağ VW 504.00/507.00 onay sertifikalı olmalı..

Araçlarımaza en uygun yağlar sırasıyla;

1) Castrol Edge Professional LongLife III 5W-30

2) Mobil 1 ESP Formula 5W-30

3) Shell Helix Ultra Professional AV-L 5W-30

@forzaGilles teşekkürler hocam iki gündür kaptırdım kendimi motula 300v ye öyle ki her an alabilirdim 250tl vermeye hazırdım

SŞuan yyavaş yyavaş normale   döndum diyebilirim :)) birdahaki yağ degisiminde mobil formula yı denemek istiyorum bakalım deneyip görücez.

Başkasını bilmem ama fransız marka yağı ben kapı pencere yağlama dışında kullanmam bu benim şahsi fikrim.. Hangi yağı kullanırsanız kullanın birinde karar kılın ve o yağı aracın ömrü boyunca kullanın., sürekli farklı marka yağ kullanımı da tavsiye edilmez yarardan çok - yönde katkısı olur.. Castrol yada Mobil 'den şaşmayın.. Yağ işi şakaya gelmez moturun canı dır..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bugün ilk bakimimi yaptırdım. Yıl olarak 20 gün var dolmasina ve km 14500 idi. 549 tl 3 taksit ödedim. Hayırlı olsun.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Edit: Mersin opat bayi.

Geri
Üst Alt