İlk Yıl Bakımı - Genel Tavsiyeler (*MOTOR YAĞI TAVSİYESİ)

İlk yıl bakımı bugün tamamadık. Skoda kampanyası ile 473 TL ye mal oldu.

Ben multimedia sistemde güncelleme bekliyordum ama yapmadılar. Çünkü ufak tefek hatalar fark ediyorum sistemde.

Onun dışında her şey yolunda gitti. Psikolojik midir bilmiyorum motor performansım arttı sanki  :)

1837_472d0d8279ddba5d01696efdf325109a12cfba9c.jpg

gdervisoglu dedi:

Ben multimedia sistemde güncelleme bekliyordum ama yapmadılar. Çünkü ufak tefek hatalar fark ediyorum sistemde.

Onun dışında her şey yolunda gitti. Psikolojik midir bilmiyorum motor performansım arttı sanki  :)
Hafif bir fark illaki olacaktır. Yağ taze sonuçta.

Merhaba arkadaşlar 20 gün içerisinde 15.000 bakımına gideceğim. Tavsiyeleriniz nelerdir sitede 560 Tl fiyat gözüküyor indirim alabiliyor muyuz acaba ?

Birde randevuyu nerden almak lazım

Değerli Göktuğ Hocam;

eğer hava filtreniz doluysa değişiminden sonra performans artış hissi gerçekten olabiliyor..

Ayrıca 1.2 TSI'da  yakıt artışı da yaşanmıştı ve yazılımın güncellenmesine bağlamıştım ben de bu durumu.

Yağ değişimi esnasında yeteri yağ konsa bile yeni konan yağın viskozitesi yüksektir ve bir miktar güç kaybına yol açabilir.

Zamanla normale dönmüş ve hatta sonrasında düşük tüketim rekoru dahi kırmıştım

Onur dedi:
Merhaba arkadaşlar 20 gün içerisinde 15.000 bakımına gideceğim. Tavsiyeleriniz nelerdir sitede 560 Tl fiyat gözüküyor indirim alabiliyor muyuz acaba ?

sanki az daha ucuz oluyor diye biliyorum. şu volkswagenim.com sitesinde araç eklemede hala problem var. randevu oradan alınınca biraz indirim yapıyorlar sanırım.

tavsiye olarak da bence cam suyunu ağzına kadar doldurup götür arabayı ki koyamasınlar :D

bi de kesinlikle yıkamasınlar aracı. sadece su tutabilirler.

Onur dedi:

Hocam 535TL'ye yaptırdım ben galiba.

@maniax

Cam suyu olayı aklımda abi onu bi kaç yerde daha okumuştum :D

Bi kaç ufak sorun var onları yazdım bi kağıda unutursam diye.

Onur dedi:

Değerli Onur Hocam;

Öncelikle Hayırlı olsun.

İlk tavsiyem:

Volkswagenim.com'a üye olarak veya  servisin internetten sitesi mevcutsa üye olarak kaydını oluşturmalı.

Kayıt onaylandıktan sonra mutlaka servis aranarak kendilerine bilginin düşüp düşmediği konusunda teyid alınmalı. Bu size %10 indirim sağlayacaktır.

İkinci tavsiyem:

Astım, Polen Alerjisi  vb. rahatsızlığınız yoksa veya rahatsızlığı bulunan yolcularınız yoksa "polen filtresini değiştirtmeyin." Bu size yaklaşık 50 lira kazandıracaktır.

Üçüncü tavsiyem:

Aracınızı temiz olarak teslim ediniz ve kesinlikle yıkanmasını istemiyorum diyerek not aldırmanız.

Aksi halde çizik veya yıkamacının aracınızı çekerken bir yanını vurmasıyla sinirleriniz harap olur.

Önemli Not:

silecek veya far yıkama suyuna yapılan antifriz takviyesi maalesef hazne tam dolu dahi olsa, üstünden boşatılarak  eklenir yani kaçış yok ama iyi tarafı sadece 5 lira.

silvershadow dedi:

Değerli Onur Hocam;

Öncelikle Hayırlı olsun.

İlk tavsiyem:

Volkswagenim.com'a üye olarak veya  servisin internetten sitesi mevcutsa üye olarak kaydını oluşturmalı.

Kayıt onaylandıktan sonra mutlaka servis aranarak kendilerine bilginin düşüp düşmediği konusunda teyid alınmalı. Bu size %10 indirim sağlayacaktır.

İkinci tavsiyem:

Astım, Polen Alerjisi  vb. rahatsızlığınız yoksa veya rahatsızlığı bulunan yolcularınız yoksa "polen filtresini değiştirtmeyin." Bu size yaklaşık 50 lira kazandıracaktır.

Üçüncü tavsiyem:

Aracınızı temiz olarak teslim ediniz ve kesinlikle yıkanmasını istemiyorum diyerek not aldırmanız.

Aksi halde çizik veya yıkamacının aracınızı çekerken bir yanını vurmasıyla sinirleriniz harap olur.

Önemli Not:

silecek veya far yıkama suyuna yapılan antifriz takviyesi maalesef hazne tam dolu dahi olsa, üstünden boşatılarak  eklenir yani kaçış yok ama iyi tarafı sadece 5 lira.
Teşekkür ederim Murat Abi.

Yaşadığım yerler malesef çok tozlu iyi durumda olduğunu düşünmüyorum filtrenin o yüzden değişmesinde fayda olur sanırım.

Bir de online araç eklenemiyor hata veriyor sistem Tc kimlik doğum günü tarihi yanlış diye.

alman markasi olan scania firmasinin onay verdigi liqui moly markasinin yaglarini duyan kullanan oldumu aranizda

chekich26 dedi:
alman markasi olan scania firmasinin onay verdigi liqui moly markasinin yaglarini duyan kullanan oldumu aranizda
Kullanmadım ama kullananların methini çok duydum hocam. Hoş nasıl farkediyorlar yağ farklılığını onu da bilmiyorum. Yani ben anlayamam diye düşünüyorum.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mandufla dedi:
Kullanmadım ama kullananların methini çok duydum hocam. Hoş nasıl farkediyorlar yağ farklılığını onu da bilmiyorum. Yani ben anlayamam diye düşünüyorum.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benzinliyi bilmiyorum da dizel motorda ses ve titreşim yağın kalitesine inceliğine kalınlığına vs göre değişiyor ciddi oranda

60 bin bakımı sonrası dün yarım litre yağ ekledim. Alt çizgiye yaklaşmıştı yağ seviyesi, km 66500. Her bakım aralığı 7-8bin km sonra yarım litre motora yağ ilave ediyorum. 25 yıldır yağ lambası yakmamış otomobillerim:) yağ seviyesinin çizginin ortasını geçmemesine de çok dikkat ederim. 

Aracım daha 4 bin km de bende..3 gün kaldı uyarısı veriyor banada servis için...polen filtresini bende değiştirmemelerini söyleyeyim o zaman...başka da bir kaçışımız yok sanırım..

Km den değil de yıl dolduğu için girecez maalesef...

Aracım daha 4 bin km de bende..3 gün kaldı uyarısı veriyor banada servis için...polen filtresini bende değiştirmemelerini söyleyeyim o zaman...başka da bir kaçışımız yok sanırım..

Km den değil de yıl dolduğu için girecez maalesef...
Bakımdan kaçmayın Hocam, bizim araç daha yeni 7000 oldu önümüz ay 2. Bakımı var

Geri
Üst Alt