Akaryakıt Zam ve İndirimleri [ANA KONU]

Negatif Robin hood olmaya devam. (fakirden alıp zengine vermek.)
Aynen öyle. Dövizi bozarak TL hesabına yatıranlara hazineden döviz farkı verilecekmiş. Tıpkı hazine garantili verilen yollar, hastaneler, köprülerin ihaleleri gibi.. Bu döviz farkını Bankalarda hiç hesabı olmayanların parası olanlara vergi aracılığıyla ek ödeme yapması olarak da bakabiliriz. Bunu anlamadan sorgulamadan döviz düştü diye sokağa çıkıp davul zurna ile kutlama yapan bilinçsiz bir toplumuz. Sanki dolar çok dip yapmış gibi algı yaratma.. Ölümü gösterip sıtmaya mecbur etme tam da bu işte. Bir kesimin dolar 10 lira olacak deyip yargılandığı, diğer kesimin de şimdi dolar 10 lira olacak dediğinde alkışlanıp onurlandırıldığı enteresan bir ülkede yaşıyoruz. Resmi gazeteye göre bu uygulama 1 defaya mahsus olacakmış. Sanki biraz kandırmaca kokusu var bu işte.. 18.50 den dolar bozup 4 saat sonra 12 den dolar yapan zenginleri sorgulayabildiğimiz zaman bilinçli bir toplum olduk demektir. Aslında yazacak çok şey var bu konuda da yeri değil. Yahu dolar farkı alacağım diye elimdeki doları neye bozayım ki bir de işin o tarafından bakmak gerekir.

Aynen öyle. Dövizi bozarak TL hesabına yatıranlara hazineden döviz farkı verilecekmiş. Tıpkı hazine garantili verilen yollar, hastaneler, köprülerin ihaleleri gibi.. Bu döviz farkını Bankalarda hiç hesabı olmayanların parası olanlara vergi aracılığıyla ek ödeme yapması olarak da bakabiliriz. Bunu anlamadan sorgulamadan döviz düştü diye sokağa çıkıp davul zurna ile kutlama yapan bilinçsiz bir toplumuz. Sanki dolar çok dip yapmış gibi algı yaratma.. Ölümü gösterip sıtmaya mecbur etme tam da bu işte. Bir kesimin dolar 10 lira olacak deyip yargılandığı, diğer kesimin de şimdi dolar 10 lira olacak dediğinde alkışlanıp onurlandırıldığı enteresan bir ülkede yaşıyoruz. Resmi gazeteye göre bu uygulama 1 defaya mahsus olacakmış. Sanki biraz kandırmaca kokusu var bu işte.. 18.50 den dolar bozup 4 saat sonra 12 den dolar yapan zenginleri sorgulayabildiğimiz zaman bilinçli bir toplum olduk demektir. Aslında yazacak çok şey var bu konuda da yeri değil. Yahu dolar farkı alacağım diye elimdeki doları neye bozayım ki bir de işin o tarafından bakmak gerekir.
Dikkat ederseniz doları bozduranlar (1,8 milyar dolar) açıklama olur olmaz bozdurdu (yersek tabi) açıklamanın 3. gününde bile durumlar %100 net olmazken, o kadar kişi geleceği görmüş, leb demeden leblebiyi anlamış ve dolarını bozdurmuş. o bozduranların hepsi doları en üstten bozdurdu zaten. şimdi çabaları milletin param değerini korusun diye aldığı 3-5 dolarda. ha bu arada döviz bürolarına bakın herkes 200-300 dolar alma peşinde. doları en üstten bozdur paran TL'den faize pardon vadeye yatır oradan vadeden de kazan, dolar çıksın birde oradan kazan ohhh mis. Anlayacağınız dolardan vurdular, sıra geldi TL/USD çaprazından vurmaya.
Çapraz ateş altındayız.

Kimin parasını kime ne diye verecekler. zengin kaybetsin kazansın bize ne kumar bu sonuçta oldu olacak borsada - kumar oyunlarında milli piyangoya da yap, bu nasıl mantıktır. Hazinenin parası kimin, hani robin hood dun zenginden fakire verecektin :) 1 lira artsa dolar 66 milyar lira ödenecek para basacak bol bol, bu günler iyi günler sınırsız baz puan yükseltti bu arada üretimi - hukuk işlerini yapıp güven ve katma değeri yaratmalı yoksa geçtiğimiz seneden iyi bir tablo yok bunu bildikleri için anlaşmaya göre seçenek sunuyorlar. 3-6-9-12Ay 1 kereye mahsus bilmem ne bir çoğu çıkar yanacak faizleri farkları

Kimin parasını kime ne diye verecekler. zengin kaybetsin kazansın bize ne kumar bu sonuçta oldu olacak borsada - kumar oyunlarında milli piyangoya da yap, bu nasıl mantıktır. Hazinenin parası kimin, hani robin hood dun zenginden fakire verecektin :) 1 lira artsa dolar 66 milyar lira ödenecek para basacak bol bol, bu günler iyi günler sınırsız baz puan yükseltti bu arada üretimi - hukuk işlerini yapıp güven ve katma değeri yaratmalı yoksa geçtiğimiz seneden iyi bir tablo yok bunu bildikleri için anlaşmaya göre seçenek sunuyorlar. 3-6-9-12Ay 1 kereye mahsus bilmem ne bir çoğu çıkar yanacak faizleri farkları
Resmi gazetede 3, 6 veya 1 yıl vadeli olarak belirtilmiş. 9 aylık yok yani.. Robin hood ve demokratlık seçimler bitene kadar olunuyor genelde. Sonrasında Nas devreye sokuluyor sanki ülke şeriatla yönetiliyormuş gibi.. Yayınlanan Resmi gazeteyi isteyenler buradan takip edilebilir.

Resmi gazetede 3, 6 veya 1 yıl vadeli olarak belirtilmiş. 9 aylık yok yani.. Robin hood ve demokratlık seçimler bitene kadar olunuyor genelde. Sonrasında Nas devreye sokuluyor sanki ülke şeriatla yönetiliyormuş gibi.. Yayınlanan Resmi gazeteyi isteyenler buradan takip edilebilir.
Bir çok bankanın sayfasında 9 ay var. Bankasına göre değişiyor sanırım

Ekli dosyalar

• FHIH7d3XoAUQnix.png
    FHIH7d3XoAUQnix.png
    830.6 KB · Görüntüleme: 4

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (199).png
    Ekran Görüntüsü (199).png
    132.4 KB · Görüntüleme: 8
Nerelere geldi bu işler. Siyaset yeri burası mı? Gidin başka yerde yapın. Ben bu foruma girince burayı ilgilendiren şeyler okumak istiyorum. Kimsenin siyasi düşüncesini değil.

Nerelere geldi bu işler. Siyaset yeri burası mı? Gidin başka yerde yapın. Ben bu foruma girince burayı ilgilendiren şeyler okumak istiyorum. Kimsenin siyasi düşüncesini değil.

Ustadim yuzdeyuz sende haklisin :)

Paramizi korumak icin mala dovize yatiran benim gibiler cok büyük ters köşe olduk içimiz kan ağlıyor aglama duvari yaptik burayi haha

Kişisel zarar edeyim sorun degil marketteki peynire bile %50 zam geri alinacak mi alim gücümüz artacak mi yoksa usd 1 tl olsun işimize gelir :)

Bugün senin oraya şishaneye gelicem bari şu fakire çorba ismarla :)

bakildiginda kimse siyasi gorusunu belli etmiyor. kim ister ki siyaset konusmayi, hayatimiza bu kadar dahil olmusken konusmamak elde mi? burayi gectim ben gundelik hayatimda bile konusmak istemem.

benzin guncellemelerine giriyorsun fiyat elzem, sifir araba fiyatlarina bakiyorsun alinacak gibi. retrofit yapmak istiyorsun her sey 3x. bunlara bizim goruslerimiz neden olmuyor. tepki dedigimiz sey her yerden yukselmeli.

hükümetin halkına tuzak kurduğu bi ülkede her yerde her şekilde ekonomik konular siyasete ve hukumete bir şekilde gelir.
Aynen öyle. Verilen tepkiler siyasiymiş sanki uzaydakiler getirdi ülkeyi bu hale. İnsanlarımız ne yazık ki hala anlayamamış çeşitli söylemlerle dövizi roket gibi yükseltip piyasaya zam üstüne zam yapma bahanesi yaratıldığını.. Bakın yapılan zamları geri çekmek şöyle dursun raflara hala zam yapılıyor.
Bir kesim insanların üç beş kuruş parasıyla değerini koruma amacıyla 14,15,16 veya 17 den döviz aldığı, milletin hazinedeki milyar dolar parasını milletine karşı birilerine satarak birden aşağıya düşürülüp zarara uğratıldığı zamanı yaşadık maalesef, buna hep birlikte tepki verileceğine sosyal medyada partizanca işte reis böyle oturtur, böyle koyduk gibi küstahça aşağılayıp mağdur edilen insanlarla dalga geçtiği bir toplum ile hiç yere varılmaz. Bundan sonra hazineden dolar satılan zenginlerin TL'ye geçip faiz üstüne dolar farklarını yine hazineden yani bizlere kakaladıklarını aklınızdan çıkarmayın.
Neyse fazla söze gerek yok böyle başa böyle tarak misali..

Son düzenleme:

Siyaset yeri değil, ancak hayatta bazı gerçekleri saklamamk lazım. üzerine alınan cevap yazar alınmayan da okur geçer. durum budur. elimizde pankart gezmiyoruz.

Geri
Üst Alt