Akaryakıt Zam ve İndirimleri [ANA KONU]

1.4 TSI Manuel Euro 6 (2016)
"Ben 5.8-5.9 yakıyorum şehir içinde." demişsiniz. Ben de aaynı aracın DSG olanını kullanıyorum. 7L/100Km altına nadiren iniyor.
Hem de dümdüz Adanada.
Siz inişli çıkışlı İzmirde 5,9L/100Km yi nasıl tutturuyorsunuz?
Gerçekten inanılmaz.

"Ben 5.8-5.9 yakıyorum şehir içinde." demişsiniz. Ben de aaynı aracın DSG olanını kullanıyorum. 7L/100Km altına nadiren iniyor.
Hem de dümdüz Adanada.
Siz inişli çıkışlı İzmirde 5,9L/100Km yi nasıl tutturuyorsunuz?
Gerçekten inanılmaz.
Ankara da gunluk 50 km ise git gel ortalama 10-12 isikta dur kalk yaparak ve bluemotion ne gerektiriyosa ona uyarak kis sartlarinda 5.8- 5.9 lt yakiyorum evet. Ilk yari ile 500-520 km diger yari ile ortalama isik yanana kadar 300-320 km toplamda bir depo ile isik yanan kadar 800 - 840 km yapiyorum. Hatta bir keresinde pompaci biraz fazla koydu galiba 919 km de isik yaktim. Abuk subuk gaz fren tepkilerim yoktur, isiklara yakalasirken gaza basamayi birakirim, ani kalkis yapmam, mantik cervevesinde yuksek vites dusuk devir giderim, lastik basinclarim hep kontrol altindadir, %90 tek basima kulanirim, bakimlarim tamdir, gaz pedali altinda yumurta varmis gibi davranirim... Size de tavsiye ederim bunlari... Arada bikac kez gaza gelip heyecanlanip gazladigim da oluyor tabi... Full time babaanne gibi de kullanmiyorum... Ama bana sorarsaniniz normalde 6.5 - 7 lt dir sehir ici bu aracin tuketimi...20220228_092015.jpg20220228_091821.jpg

Son düzenleme:
1.2 TSI manuel aracım var, 2500 km şehir içi kullanım ortalamam 5.4 lt, uzun yolda ise 4.5 lt yakıt tüketimim var. Bu seneye kadar yakıt konusuna pek takılmazdım ama uzun bir sürenin ardından geçen hafta benzin aldığımda neredeyse km'ye 1 tl yakmaya başladı araba ve psikolojik olarak çok yakıyor algısı oluşmaya başladı.

Alternatif ne olabilir diye düşündüğümde çok sıkışık trafikte seyir eden arkadaşlar için hibrit corolla seçeneği değerlendirilebilir ama benim için mantıklı değil. Şirketteki hibrit corollaların ortalama yakıt tüketimi 6.1 lt seviyesinde, benim için kötü tarafı ise 90-100 km hız bandında hibrit sistemin devreye girmemesi. Böyle olunca hem çok yakıyor araba hemde yeterli sürüş performansı vermiyor. Eğer hibridizasyon oranı arttırılmış bir araç olursa (belki plug in) benim gibi insanlar için faydalı olur ama o arabayı almak için ne kadar ekstra verilir ve buna değer mi... Çok zor.

Özetle bu akaryakıt zamlarına yapabileceğim tek şey toplu taşıma kullanımımı arttırmak & yaşam konforunu azaltmak.

• Beğen
Tepkiler: SCC
1.2 TSI manuel aracım var, 2500 km şehir içi kullanım ortalamam 5.4 lt, uzun yolda ise 4.5 lt yakıt tüketimim var. Bu seneye kadar yakıt konusuna pek takılmazdım ama uzun bir sürenin ardından geçen hafta benzin aldığımda neredeyse km'ye 1 tl yakmaya başladı araba ve psikolojik olarak çok yakıyor algısı oluşmaya başladı.

Alternatif ne olabilir diye düşündüğümde çok sıkışık trafikte seyir eden arkadaşlar için hibrit corolla seçeneği değerlendirilebilir ama benim için mantıklı değil. Şirketteki hibrit corollaların ortalama yakıt tüketimi 6.1 lt seviyesinde, benim için kötü tarafı ise 90-100 km hız bandında hibrit sistemin devreye girmemesi. Böyle olunca hem çok yakıyor araba hemde yeterli sürüş performansı vermiyor. Eğer hibridizasyon oranı arttırılmış bir araç olursa (belki plug in) benim gibi insanlar için faydalı olur ama o arabayı almak için ne kadar ekstra verilir ve buna değer mi... Çok zor.

Özetle bu akaryakıt zamlarına yapabileceğim tek şey toplu taşıma kullanımımı arttırmak & yaşam konforunu azaltmak.
Hibrit corolla hiç mantıklı değil emin olun

Bende de 1.2 tsi var komsunda da corolla var hibrit...

Yıllık maliyet olarak km başına benden 20 kuruş fazla ücret ödüyor...

İkimizde ortalama aynı km yapıyoruz fakat benim mtv ye ödediğim ücret 256 tl iken 6 aylık... o varını yoğunu 1.8 motorun vermiş olduğu yüksek mtv ye veriyor...

totelde benden çok maliyeti oluyor...

Tavsiyem aracın tüm giderlerini yıllık km ye bölün ve görün şu anda her türlü tsi lar açık ara tasarruflu geliyor bana karşılaştirma yaparsak tabi...

Yoksa km de 1 lira yakıyor o bir gerçek :)

"Benzinde devletin ÖTV alacağı bulunduğundan bir kısmı ÖTV'ye gidecek" ba ba ba , devletin alacağı varmış da yarısı oraya gidecekmiş.. Resmen ÖTV almak için fason zam yapıp sonra bir kısmını indiriyor...
Geçenlerde aracı fullemiş ve ortalama tüketim hesaplamıştım. KM/LT hesabı yaptığımda araç ekranındaki değer gerçek değerin 0.3-0.4lt altında gösteriyordu. Sanırım bunun bir kısmı yanılma payı bir kısmı da ayağı gazdan çekince N de giderken ki tüketimin 0 görünmesi.

@forlife @Golf835 sizim araçlar gayet az yakıyormuş. Bende de 1.2 TSI manuel var. 6 ay önce almıştım. Şu kış şartlarında Ankara şehir içi ,lambalara takılarak çok az takılarak 7.7-8.2 den aşağı depo ortalaması çıkmıyor.

Bundan önceki aracım da 1.2 TSI manuel Polo’m vardı. Kışın 6.7-7.2 arası yakardı. Yazın ise 5.7-6.2 arasıydı. Uzun yolda ise 5 litrenin altını hiç görmedim.

Zor bende bekliyor dum ama petrol yine %5 arttı bugün :(

Zammı iptal etmiyorlar artık genelde indirimi iptal ediyorlar indirim yapacakları zaman şöylenti çıkıyor pazartesi akşamına kadar e savaş hali normaldir çıkabilir bekliyorlar ve çıkıyor da...

İndirim söylentisi varken yavaş yavaş 17 tl yaptılar hayaldi gerçek oldu yaparsa dış güçler yapar...

Disarda yaprak kımıldasa bizim ekonomiyi etkiliyor güçlü ekonomi demekki böyle bişeymis

bende 1.6 tdi kardeşimde 1.2 tsi var..hemen hemen aynı yakıtı harcıyoruz..dizelinde bir esprisi kalmadı şu zamanda..

Yarın itibaren geçerli olmak üzere benzine ötv zammı geliyor. Kısaca petrol veya dolar düşse dahi artık taban fiyat burada olacak, artarsa benzin daha fazla artacak.

Son düzenleme:
Geldi geldi indirim geldi :)

23 kuruş benzine 96 kuruş motorine daha ne olsun

Gaza da az biraz zam yapıldı vatana millete hayırlı olsun...

1.61 TL zamdan sonra gelecek 20-30 kuruşcuk indirimleri alsınlar ve ...

• Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt