Bunu uyguladıktan sonra Wax uygulamak zorunda değilim dimi? Bunu sıkıp durulamak, hatta bunu sıktıktan sonra aracı direkt oto yıkamaya sokabilirim@Recep Gül demir tozu spreylerini kaportada kullanıyorlar. Seramik öncesinde yapılıyor genelde. Sonrasında bildiğim kadarıyla kil uygulanıyor yüzey şampuanlı su ile ıslatılarak ve tamamen yüzeyde kir veya yapışan zift demir tozu kalmadan alınmış oluyor
Bir dahaki sefere bunu sipariş veririm artık.@Recep Gül Abi koku olarak normal hepsi kötü kokuyor demir tozu sökücülerin. Hatta valet pro dragons breath ürünü var ejderha nefesi diye geçer ejderhanın nefesimidir bilemiyorum ama öyle lanet bir koku yok Limon özlü kokusu var mesela autoglym magma'nın baktım şimdi senin aldığın amazon'da var bunuda tercih edebilirsin
https://www.amazon.de/Autoglym-945107155-Magma-Liquid-500ml/dp/B07BXPST7C/ref=sr_1_1?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=autoglym+magma&qid=1587656930&sr=8-1
Maalesef aracı aldım alalı hiç wax,polish Vs yaptırmadım. Pişmanım. Bu demir tozu kalan lekeleri çıkarırsa sık sık temizlerim uygun bir zamanda da pasta cilaya veririm artık aracı.@Recep Gül hocam demir tozu sökücüler kaportaya yapışmış demir tozu ve türevlerini söktüğü için boya koruma ya da seramik uygulaması öncesi kaportayı pürüzsüz hale getirmek için kullanılır. Araç ne kadar pürüzsüz bir zemine sahip olursa o kadar ışık yansıtacak, yani parlayacaktır. Fakat siz demir tozu sökücüyü kullanıp boya koruma uygulaması (polish, wax, glaze, sealant vb) yaptırmazsanız, aracınız bu tür pislik ve tozlara daha açık hale gelir. Çok sık temizleyip yıkarsanız problem yok, ama demir tozu ya da kil kullandıktan sonra araca uygulama yapmak ya da yaptırmak en mantıklısı.
Aslında mantıken sık sık temizleyip koruma yaptırmamakla hiç temizlememek arasında dağlar kadar fark yok. Çünkü ikisinde de tekrar tekrar demirtozu birikmiş oluyor vernik yüzeyinde. Birinde yılların birikintisi, diğerinde dönemsel birikinti ama ikisi de vernik üstünde o yüzden tavsiyem bir de ufak boy Wax alın, demirtozu yaptıktan sonra Wax uygulayarak başlayın devamı gelecek zaten bunların Malum şu süreçte de güzel bir uğraş olacaktır, verdiği parlaklık falan da sizi teşvik edecektir bu tarz uygulamalara.Maalesef aracı aldım alalı hiç wax,polish Vs yaptırmadım. Pişmanım. Bu demir tozu kalan lekeleri çıkarırsa sık sık temizlerim uygun bir zamanda da pasta cilaya veririm artık aracı.
Aracı kendi ellerimle temizliyorum ama yinede ince küçük küçük noktalar çıplak gözle görülüyor. Can sıkıcı bir durum.
hocam ben de Zymol Titanium düşünüyorum, araştırma yaparken buraya düştüm Siz nerden temin ettiniz acaba?Katı cila olarakta zymol titanium kullanacağım .
Hocam bende bayadır düşünüyordum büyük boyların fiyatı beni aşıyordu . Forumdan @Gökhan Bilgin ilanını gördüm direk kaptım . Elinde carbonda olması lazım düşünüyorsanız iletişime geçebilirsiniz .hocam ben de Zymol Titanium düşünüyorum, araştırma yaparken buraya düştüm Siz nerden temin ettiniz acaba?
konudaki diğer herkese de sormuş olayım. Koyu mavi renkte aracım için uygun katı wax ne olabilir?
http://www.golftutkusu.com/topic/788-en-güzel-golf-fotoğrafları/?do=findComment&comment=127989
Katıları uygulamak zor olsa da en uzun süre koruyuculuğu sağlayan bunlardır.Yav hiç bişeyde şu çok çeşitliliği sevmiyorum arkadaş yok sıvısı yok katısı, hangisi daha iyi hocam???