0W-20 Motor Yağı Ana Konu (1.0 / 1.5 TSI motor için)

10 bin kmdir, 1.5 tfsi 2020 a3 aracımda 0w30 liqui molly yağ ile kullanıyorum motor sessizliği konusunda çok memnunum herhangi bir problemde yaşamadım.

Yurtdışında 0w30 yağ kullanımı ne durumda? Güncel duyum alan var mı?

Türkiye de de yetkili serviste 0w20 yağ Shell veya Castrol arasında ciddi fark var mıdır?

Arkadaşlar selam, evin ikinci golfünü satıp yine aynı aileden olan 2018 Seat Leon 1.5 eco tsi 150 HP FR aldım. Aracım şuan 85 bin kmde ve yağ bakımını yapmak istiyorum. Motor kodu DAD1 ile başlıyor. Bu araca hangi yağ uyumludur ?

Arkadaşlar selam, evin ikinci golfünü satıp yine aynı aileden olan 2018 Seat Leon 1.5 eco tsi 150 HP FR aldım. Aracım şuan 85 bin kmde ve yağ bakımını yapmak istiyorum. Motor kodu DAD1 ile başlıyor. Bu araca hangi yağ uyumludur ?
Liqoi Moly New generation 5w30 Top Tec
Bu yağ bulup bulabileceğiniz arcınıza uygun en kaliteli yağ diyebilirim,yağ seçicidende bizzat kontrol ettim arcınıza uygun.Bizzat distribütörü EgeMot'tan almanızı tavsiye ederim,yeni tarihli geliyor ve orjinalliği konusunda kafanız rahat oluyor.Yağ seçicide aracınızın yağ kapasitesi 4.3 olarak gözükmekte,5lt almanızda fayda var.

Yurtdışında 0w30 yağ kullanımı ne durumda? Güncel duyum alan var mı?

Türkiye de de yetkili serviste 0w20 yağ Shell veya Castrol arasında ciddi fark var mıdır?
Yurt dısını bilmiyorum ama shell yağın castrola göre eksiltmediğini söyleyenler var

Liqoi Moly New generation 5w30 Top Tec
Bu yağ bulup bulabileceğiniz arcınıza uygun en kaliteli yağ diyebilirim,yağ seçicidende bizzat kontrol ettim arcınıza uygun.Bizzat distribütörü EgeMot'tan almanızı tavsiye ederim,yeni tarihli geliyor ve orjinalliği konusunda kafanız rahat oluyor.Yağ seçicide aracınızın yağ kapasitesi 4.3 olarak gözükmekte,5lt almanızda fayda var.
Kafamı karıştıran nokta da bu. Araç için uygun yağ 0w20 gözüküyor ancak daha önceki yetkili servis bakımlarında vs hep castrol 5w30 koyulmuş. Sizce 5w30 mu koyayim yoksa 0w20 mi ? Parçacıya şase verdiğimde Toptec 6200 0w20 serisini önerdi. Kendisi de LM distribütörü.

Kafamı karıştıran nokta da bu. Araç için uygun yağ 0w20 gözüküyor ancak daha önceki yetkili servis bakımlarında vs hep castrol 5w30 koyulmuş. Sizce 5w30 mu koyayim yoksa 0w20 mi ? Parçacıya şase verdiğimde Toptec 6200 0w20 serisini önerdi. Kendisi de LM distribütörü.
Yaklaşık 1 sene önce bende aynı mevzuya takılmıştım,zira önceleri Golf 7 1.4 tsı aracıma motor seçicide uygun yağ 5w30 çıkarken son 2 senedir 0W20 çıkıyor.Bunun sebi hedeflenen emisyon değerleriymiş.Siz siz olun 5W30'dan vazgeçmeyin,ve özellikle bahsetyiğim yağ'dan devam edin,yeni teknoloji bir yağ çünkü.

Yaklaşık 1 sene önce bende aynı mevzuya takılmıştım,zira önceleri Golf 7 1.4 tsı aracıma motor seçicide uygun yağ 5w30 çıkarken son 2 senedir 0W20 çıkıyor.Bunun sebi hedeflenen emisyon değerleriymiş.Siz siz olun 5W30'dan vazgeçmeyin,ve özellikle bahsetyiğim yağ'dan devam edin,yeni teknoloji bir yağ çünkü.
Anlıyorum ancak kitapçığa baktığımda 509 onaylı 0w20 yağları kullanmamı öneriyor. 507 onaylı 5w30 yağ koymak ne kadar doğru bilemiyorum. Tercihimi 6200 Toptec 0w20 den kullanacağım.

Anlıyorum ancak kitapçığa baktığımda 509 onaylı 0w20 yağları kullanmamı öneriyor. 507 onaylı 5w30 yağ koymak ne kadar doğru bilemiyorum. Tercihimi 6200 Toptec 0w20 den kullanacağım.
Ben ikna edemedim,siz en iyisi yetkili servise danışın derim,zira kendileride 5w30'dan ilerlemiş.Gerekli cevabı onla verecektir size.

2024 Mart ayında aldığımız 1.0 Tsi 115 ps T-Cross aracımızın da orijinal motor yağını araç 5000km ye geldiğinde vakum makinesi ile üstten çektirdim.

LM Top Tec 6200 0w-20 yağ ile hava filtresini de Mahle filtre ile değiştirdim.

Araç 9000 km ye geldi Mart ayında ( 11 - 12 bin km leri bulur heralde ) ilk periyodik bakıma girecek.

Muhtemelen sadece yağ ve yağ filtresi değiştirecekler.

Hava filtresini de değiştirmelerini isteyeceğim olmaz derlerse yedek parçadan filtreyi satın alıp evde kendim değiştiririm.

Polen filtresini zaten servis değiştirse bile, eve gidince taktıkları filtreyi söküp Mann Antibakyeriyel olandan kullanıyorum.

https://www.otosupermarket.com/urun...filtresi-1-0-tsi-110-beygir-2019-sonrasi-mann

2.png

1.png

3.png
.

Son düzenleme:
Ben ikna edemedim,siz en iyisi yetkili servise danışın derim,zira kendileride 5w30'dan ilerlemiş.Gerekli cevabı onla verecektir size.
Hayır sizi iyi anlıyorum ancak kitapçıkta yazan 509 onaylı 0w20. Servis neden 507 onaylı 5w30 koyuyor bilmiyorum. Sorun olmayacağını biliyorum ama muhtemelen servis elindeki yağı koyuyor diye düşünüyorum. OPF denilen partikül yapısı gereği 0w20 koyulması şart gibi duruyor.

Geri
Üst Alt