0W-20 Motor Yağı Ana Konu (1.0 / 1.5 TSI motor için)

Shell ect multi alacaktım bayii kafamı kurcaladı
Shell ultra 504 507 ile değişim yapacağım benim de kafama uymadı shell helix x8
Castrol sahtesi çok piyasada petrol marketlerinde satışı olanlara güvenemedim fiyatı reklam balonu diye düşünüyorum.
Shell de kaliteli yağdır
Çalıştığım işletme de bakım-onarım işinde çalışıyorum shell yağları kullanıyoruz sorun yaşamıyoruz
Shell Helix Ultra 5W-30 ‘da (504.00/507.00 üretici onayı) kaldırıldı diye hatırlıyorum ama alırken bidonun arkasından kontrol ediniz.!

Videodaki vatandaş, yukarıdaki arkadaşın bir cümleyle özet geçtiği şeyden farklı bir şey anlatmıyor.
Yani motor yağıyla ilgili bir cümle dahi geçmiyor. Bu normal çünkü

Çoğumuz için kafaya yormaya gerek yok bence üretici onaylı ürünü kullanıp geçeceğiz. Sürüş şekli toplumun çoğunluğundan farklı olan vatandaş da kendisi karar verecek ne kullanmak istediğine.

Olay da burada zaten. Kısa sürüşlerle hayatını geçiren bir sürücü için 0w20 gayet avantajlı, motor ısındı/ısınmadı derdi olmadan işine bakacak, hem motor soğuk iken daha iyi yağlanmış olacak, hemde yakıt ekonomisi ve daha az çevre kirliliği.

Arkadaslar çok hos bir test sayfasi buldum neredeyse butun motor yaglarini test ediyor belki gercekci olmayabilir ama en azinda fikir olusturur.Ben Luqui Moly nin testlerine cok sasirdim bekledigimin altinda…Oylesine Castrol 0 20nin linkini atiyorum bilgilenme acisindan faydalı olabilir.

504.00/507.00 hem DPF ‘li dizel motorlar hem DPF ‘siz dizel motorlar hem de benzinli motorlar için uyumlu bir yağdır,

X marka bir motor yağı “çok istisnai durumlar hariç” her zaman hem dizel hem de benzinli araçlar ile uyumlu olarak üretilir,

504.00/507.00 (Long Life tipte) bir yağdır,

1.4 atmosferik bir motorda 502.00 yağ kullanmanızda herhangi bir sakınca yoktur, Sadece Shell ‘in Helix HX8 serisi yağı alt segmentte olan bir yağıdır,

Önereceğim yağlar:
Mobil 1 ESP 5W-30 (Approvals: VW 504.00/507.00)

Liqui Moly Top Tec 4200 LongLife III 5W-30 (Approval: VW 504.00/507.00)

Liqui Moly Special Tec LL 5W-30 (Approval: VW 502.00/505.00)

Shell Helix Ultra 5W-30 ‘da (504.00/507.00 üretici onayı) kaldırıldı diye hatırlıyorum ama alırken bidonun arkasından kontrol ediniz.!
Doğrudur inceledim tekrardan helix ultra 502.00/505.00 onayı) helix hx8 ile aynı onaylı ikisi arasında fark yok sadece ultra BMW LongLife onayı almış.
504.00/507.00 shell helix ect multi onaylı vw
Kafamı karıştıran shell kötü Bi yağ mı (otomotiv sektöründe) castrol motul markalarına kıyasen
Shell helix hx8 ürettiği yağlar arasında kalitesiz mi
Ect multi daha çok kaliteli mi
Hx8 iade edeceğim.
Değerli fikirlerinizi rica ediyorum.
Ekonomi durumum iyi sayılmaz aksi masrafı kaldıramam kaliteli yağ tercih etmek istiyorum

@Akif Nalca @Mugzy @Zafermtl
Daha önce de bu konuda ve diğer konularda bu konu konuşuldu., tekrar söyliyeyim 0W-20 yağ olayı üreticilerin avrupa ve dünyada gün geçtikçe katılaşan emisyon kanunları gereği., günü kurtarmak adına icat ettikleri bir yağ tipidir., bu yağın esas (ana görevi olan) motor koruması ve aşınma koruması 2.ci planda dır..!!

Uzun dönem kullanımda yağ yakma, performansta kötüleşme gibi sorunlar kaçınılmazdır.!

Bunlara ilaveten servis müdürleri daha şimdiden bu yağın 15 bin km dayanmadığını ve yağ eksiltme şikayetleri olduğunu söylemekteler.,

1.0 TSI ve 1.5 TSI motorlu araçlar için en uyumlu yağ VW504.00 onaylı 0W-30 yağlar olduğunu tekrardan hatırlatmak isterim.
1.0 TSI golfler için düne kadar arabasını seven 0w-20 yağın yüzüne bakmaz. 0w-30 koymanız lazım derken şuan farklı bir şekilde yönlendirme yapıyorsunuz.
takip ettiğim kadarıyla bir çok arkadaş sizin tavsiyenize uyup 0w-20 yağlarını boşaltıp 0w-30 koydu. şimdi de ne yazıyorsa onu koyun diyorsunuz.
sebebi nedir? @forzaGilles

aşağıda da paylaşıyorum. alıntı da yaptım. konuyu baştan okuyan herkes de görebilir

1736237296265.png

---

1736237242733.png

---

1736237217786.png

---

1736237175745.png

---

1736237144290.png

Vallaha arkadaşlar ben 2017 model Audi Q2 1.0 TFSİ CHZJ motorlu arabam için Hollanda’da en az 10 çeşit Audi yetkili servisi aradım, hangi yağ uygundur diye sordum hepsi değişik cevap verdi. 0W20, 0W30, 5W30, hatta 5W40 bile öneren oldu. Hepsi de AUDİ yetkili bayileri.

Golf Mk8 ‘de kullanılan tüm TSI ve eTSI motorlarda OPF filtresi mevcuttur,

Aracınız için uyumlu olan yağlar (508.00/509.00 üretici onayı) olan 0W-20 yağlardır,

Normalde 504.00/507.00 onaylı 0W-30 yağların yeni nesil eTSI motorlarda kısa-orta vadede (ilk 60 bin km) bir sıkıntı çıkarmasa da, orta-uzun vadede aracın OPF filtresine ne gibi bir zararı olacağını bilemiyoruz,

0W-20 yağların dezavantajı yazın yüksek sıcaklıklarda ve performanslı kullanımlarda aşınma karşı koruması düşüktür, bunu yağ markalarının paylaştığı TDS verilerinde de görebilirsiniz,

Örneğin kısmet olursa ailenin ortak kullanım aracı olan yaşı oldukça ilerlemiş Opel Corsa D kasa aracı satıp, bir Mk6 Polo 1.0 TSI almayı düşünüyoruz, VW Polo makyaj öncesi kasalarda 504.00/507.00 onaylı 0W-30 ve 5W-30 kullanılıyorken, eğer alacağımız araç “makyajlı kasa” olursa Polo ‘da makyaj ile beraber araçlar OPF filtresi ile geldiği için 508.00/509.00 onayına sahip 0W-20 yağlara geçildi, Ancak 0W-20 yağın aşınmaya karşı korumasının düşük olması bizi ilgilendirmiyor., Neden çünkü alacağımız bu araç şehir içinde sakin, ara-sıra yazlığa git-gel 120 km hızı geçmicek standart bir araç mantığıyla ağırlıklı olarak annem ve eşim tarafından kullanılacak,

Kendim için Mk7 Golf ‘ümü satıp yeni nesil OPF ‘li TSI veya eTSI motora sahip Golf Mk8 / Mk8,5 veya Audi 8Y kasa alsaydım ne yapardım..??

0W-20 yağlarda amaçlanan ilk öncelik emisyonu düşürmek ve çevre yasaları olduğu için (motorun yüksek stres altında çalıştığı performanslı kullanımlarda) koruması düşük olduğu için (motor yağını ve yağ filtresini) daha sık (daha kısa sürede) değiştirirdim, ve aynı zamanda da ülkemizde çok zor bulunan PAO bazlı (gerçekten tam sentetik) olan “ premium segmentteki” bir motor yağı tercih ederdim.

PAO bazlı (gerçekten tam sentetik) olan yağların motor stres altında çalışırken aşınmaya karşı koruması çok yüksektir, Ancak ülkemizde arz-talep olarak, talep azlığı yüzünden bulunması zordur,

PAO bazlı (gerçekten tam sentetik) yağlar —>standart sentetik bazlı (esasen tam sentetik olmayan) özü mineral bazlı yağlara dayanan yağlara göre çok yüksek aşınma koruması sağlarlar ancak PAO bazlı (gerçekten tam sentetik) yağların üretim maliyeti yüksektir, Haliyle pahalı olan bir yağ ülkemizin ekonomik şartlarında pek tercih edilmiyor.,

Ülkede insanların kullandığı yağların %99,9 “u zaten “sentetik bazlı mineral” yağlardır,

0W-20 yağ hakkında bana fikrimi soran arkadaşlarıma (motor yağını ve yağ filtresini) 15.000 km değilde daha erken değiştirmelerini öneriyorum, ancak bakım masrafları artacağı için bu tamamen bütçe meselesi..
Hocam güzel ve faydalı bilgiler için çok teşekkürler

Vallaha arkadaşlar ben 2017 model Audi Q2 1.0 TFSİ CHZJ motorlu arabam için Hollanda’da en az 10 çeşit Audi yetkili servisi aradım, hangi yağ uygundur diye sordum hepsi değişik cevap verdi. 0W20, 0W30, 5W30, hatta 5W40 bile öneren oldu. Hepsi de AUDİ yetkili bayileri.

Doğrudur inceledim tekrardan helix ultra 502.00/505.00 onayı) helix hx8 ile aynı onaylı ikisi arasında fark yok sadece ultra BMW LongLife onayı almış.
504.00/507.00 shell helix ect multi onaylı vw
Kafamı karıştıran shell kötü Bi yağ mı (otomotiv sektöründe) castrol motul markalarına kıyasen
Shell helix hx8 ürettiği yağlar arasında kalitesiz mi
Ect multi daha çok kaliteli mi
Hx8 iade edeceğim.
Değerli fikirlerinizi rica ediyorum.
Ekonomi durumum iyi sayılmaz aksi masrafı kaldıramam kaliteli yağ tercih etmek istiyorum

Shell kötü yağ değil tabi ki.

Aracınızın gereksinimlerini karşılayan üretici onaylı olanı ve distribütör güvencesi le satın aldıktan sonra bir sıkıntı yaşamazsınız.

Ali hocamın dediği gibi 502 505 onaylı yağ kullanmanızda bir sakınca yok. Ama daha da kaliteli olsun derseniz 504 / 507 onaylı yağ kullanabilirsiniz.

5w-30 olarak Shell Helix Ulta ECT MULTI serisi 504.00 / 507.00 onaylıdır güvenle kullanılabilir.

https://www.yagcarsisi.com/shell-he...tre-vw-504-00-507-00-mb-229-51-bmw-ll-04-8531

shell multı.png

Shell haricinde, distribütöründen alınmış Mobil 1 ESP 5w-30 ve Liqui Moly Top Tec 4200 5w-30 mükemmel motor yağlarıdır.

https://www.cleanpex.com.tr/mobil-1-esp-5w30-motor-yagi-5-l-ut-2024-53

https://shop.egemot.com.tr/5w30-motor-yagi-tam-sentetik-top-tec-4200-5-litre-8973

.

Geri
Üst Alt