Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu style 116 lık golflerin fiyatı nedir böyle, 1.5 TSİ motora 116 HP yi yakıştıramadım gitti üstelik arkalar torsiyon! Motoru 150 HP den 116 ya düşürdüler fiyatlar pek düşmedi gibi, bence 1.5 TSİ Golf’ü golf yapan özelliği 150 HP ve arkaların bağımsız olmasıdır. Bakıyorum sarı sitede ilanlar 116 lık golf dolu.
Sorun beygiri değil fiyatı. Otomatiklerin hepsinin iki yüzer bin ucuz olması lazım hepsi çok şişik. 116 beygir style golf yerine 2023 model cam tavan keyless vb opsiyonlu 35 tfsi a3 rahatlıkla alınıyor. Hele 150 beygirlik golfler taa 1.4 TSi zamanlarından beri anlamsız pahalıya satılıyor.

Bu style 116 lık golflerin fiyatı nedir böyle, 1.5 TSİ motora 116 HP yi yakıştıramadım gitti üstelik arkalar torsiyon! Motoru 150 HP den 116 ya düşürdüler fiyatlar pek düşmedi gibi, bence 1.5 TSİ Golf’ü golf yapan özelliği 150 HP ve arkaların bağımsız olmasıdır. Bakıyorum sarı sitede ilanlar 116 lık golf dolu.
Golf 8'den beri abukluklar mevcut. İlk araçları (bence) teknolojik olarak donanım fakiri getirdiler. Çok az sayıda araçta Discover, ACC, Matrix far gibi opsiyonlar vardı. Makyajla teknolojik olarak iyileşme oldu donanımlarda (GSR'ın etkisi yadsınamaz) bu sefer de 116'lık motor çoğunluk oldu.
Audi A3 ve Cupra Leon ise gerçekten donanım olarak hep tatmin edici getirildi hala da öyle getiriliyor.
Ya Golf'ün TR'deki tüketici kitlesi biz değiliz (diğer türlü daha iyi satılıyor), ya da Almanya donanımlı araçta yeterli iskonto yapmıyor. 3. bir seçenek ise Doğuş donanım isteyen A3, Cupra Leon alsın diyor. Bilemiyorum...

Sorun beygiri değil fiyatı. Otomatiklerin hepsinin iki yüzer bin ucuz olması lazım hepsi çok şişik. 116 beygir style golf yerine 2023 model cam tavan keyless vb opsiyonlu 35 tfsi a3 rahatlıkla alınıyor. Hele 150 beygirlik golfler taa 1.4 TSi zamanlarından beri anlamsız pahalıya satılıyor.
Aynen öyle.Geçen sene a3 150liği golften ucuzdu,araç bulamadım maalesef alamadım.Vw araba satmak istemiyor galiba, şu paraya 116lık style alanlara birşey demek istemiyorum ama neden aldılar merak ediyorum doğrusu.

Sıfır Audi A3’ün sıfır Golf’e göre eksileri ne peki?

Türkiye de paket ve opsiyonlar farklı olabilir detaylı incelemedim, ancak bizim burada fransada eksiği yok fazlası var. Hatta şöyle söyleyeyim eğer Golf hastası değilseniz A3 yerine golf almak buradaki paketler ile mantık dışı.

Business paket + Full opsiyon 150hp 6ileri A3 konfigüre ediyorum ve standart 150hp Golf style ile neredeyse aynı fiyata çıkıyor. Bilmiyorum Volkswagen bilerekmi yapıyor bu işi ama çok saçma.

A3 opsiyonlarımda Matrix led, S line deri elektrikli koltuklar, S line direksiyon, Metalik siyah renk, Renkli camlar, Navigasyon+, Klima+, Android Auto/Carplay ve bunun harici diğer tüm teknolojik zımbırtılar mevcut, Acc,yol yardım vs. Otomatik vitesli versiyonda da %5 gibi bir fiyat farkı var.

A3ün en yeni kasaya binmedim ama makyajsız a3 için,a3ün kabininde tuş olması her türlü tercihimdir,a3ün kabinini yine de çok daha beğeniyorum fakat tuşların ve tuşların etrafının yani genel olarak orta konsolun plastik kalitesi bence baya düşüktü.Ama golfte direk tuş olmadığı için iki aracı kıyaslarken bunu audi için eksi olarak yazabilir miyim bilmiyorum.Kapıların vs plastik kalitesini de bir audiye kesinlikle yakıştıramadım ama golften kötü diyemem,fark atamamış diyebilirim.Bir de yalıtım için golfe daha iyi diyenler vardı yine makyajsız a3-golf 8 kıyasında ama a3e binsem de yalıtımı test edecek kadar yüksek hızlara çıkmadım o yüzden doğrulayamam.Herşeyi geçersek ne olursa olsun,2 sene sonra birisi audi birisi vw olarak görülecek ve 2. el değerleri ona göre verilecek.Şuanda dolu golf 8 ile boş a3 arasında bile ciddi fiyat farkı var 2. elde,bu araçlar 0ken golfün dolu a3le aynı paraya satıldığını bile gördük.Golfü aynı/yakın paraya almak mali olarak ciddi hata olur.

vw 2025 modelleri 24 modellerden daha pahaliya satamayacak.
Hatta boyle giderse kampanyalar olabilir.

Şu aracın ötv si de %80
900 bin liralık egea easy sedan ın da %80

Bu ise markalar bakalım ne zaman itiraz edecek ? (özellikle vw-tr)

IMG_20250216_205738.jpg

Bu durumu açıklayan bir video. Gerçekten her şeyi açıklıyor beğendim ve paylaşmak istedim👍
Paylaşım için çok teşekkürler…
Hep söylüyorum bu vergi sistemi ile otomobil almak ENAYİLİĞİN DANİSKASI….!

Geri