Turanza t001 fabrikasyon lastiklerim.. hayatımda bu kadar sert ve sesli bir lastik kullanmamıştım..
17" te kullandım şuan 18" te de dediğiniz lastikler var. bütün çukrları yolun sesini aracın sertliğini içimde hissediyorum. Ancak bunlar dezavantajları. İyi yönleri de var kolay kolay eskimez yağmurda bu zamana kadar kullandığım en iyi yol tutuşunu sağlıyor birde baya bir sağlam başka lastik olsaydı aracımda çoktan balon olmuştu fren mesafesi kısa.Turanza t001 fabrikasyon lastiklerim.. hayatımda bu kadar sert ve sesli bir lastik kullanmamıştım..
zaten araçlarımız çok konforlu değil birde bu testere lastikle uğraşıyoruz..işin ilginci yeni audi a3 lerde de t005 ler var..425.000tl ver sonra ses ve konforsuzluk içinde yolculuk et..yeni golftede bu lastikler olabilirmiş..yandık gerçektende..sanırım ucuz oldugu için tercih ediliyor..2015 desatın aldıgım golfte de turanza er300ler vardı ben böyle bir sert lastik görmedim..60000 km de değişmiştim bir 20-30k daha giderdi..tam taksici lastiğiydi (er300 için kullanılan tabirmiş) ..brdigestone dayanıklı ama sert lastik üretiyor yol tutusu frenleme çok iyi değil çok kötü değil dayanıklılık ücreti iyi ama ses konfor kötü.buna göre seçmek lazım bu lastikleri..@reko mükemmel aynı şeyleri yaşamışız
T005 fabrika çıkışı araç üzerinde geldi. Sert ve sesli olduğunu bende farkettim ama benim lastiklerim xl olan model bundan dolayı ne kadar fark oluşur bilmiyorum. Arabayı ilk aldığım gün istanbuldan Ankaraya geldim. İstanbulda yağmurlu , boluda güneşli ve Ankara girişi sağanak yağmurluydu. Yol tutuş anlamında tedirgin edici birşey hissetmedim. Lastikler ilk 500 km rodajından sonra değişiklikler olabilir deniyor. Patinaj konusunda size katılıyorum. Hangi hava koşulu olursa olsun azıcık gaza sert bastığınızda patinaja kalıyor. İlk başta kullanmadan değiştirip satmayı düşünüyordum , sonrasında bakınca baya ödüllü lastik test değerleride güzeldi vazgeçtim. Umarım pişman olmam.Selamlar,
Arac: golf 7 comfortline 2015
Eski lastikler: michelin green x energy saver 205/55 R16
Yeni lastikler: Bridgestone turanza t005 205/55 R16
Yeni aracim: fiat egea
yani demek istiyorum ki,
- bu lastikler o kadar sert ki iceri inanilmaz bir ses aliyor.
- yoldaki bozukluklari dasagolsun birebir hissediyorsunuz.
- hafif islak bir zeminde arac hizlanamiyor.1.viteste 5bin devirir gormesine ragmen..
- kuru zeminden islak zemine gecerken tedirgin oluyorum, cunku hissettiriyor tutunmada fark oldugunu.
Daha dun taktirdim ve bugun bridgestone iletisim merkezini arayip sikayetlerimi belirttim. Cok pismanim, lastikcide michelin olsaydi gozum kapali alirdim. Hala da aklimda almak ama, umarim havalar isininca lastik yumusar. Olmazsa cikartip michelin alacagim gozumu karartip. On takimlari elime alacagim yoksa bu gidisle.