Testlerle ilgili fikrim şöyle lastik konusunda.
Hespi aynı ama tek bi şart altında test ediliyor, yani hav belli bi sıcaklıkta, asfalt belli, vs vs ...
Bundan dolayıda test'den test'e yeri değişiyor lastiklerin.
Tecrübelerimse şunu diyor, lastik testleri fikir verir ama sonuç çok farklı olur
Zira lastiklerimizi çok farklı hava ve yer koşullarında kullanıyoruz, hele hele testlerde genellikle yeni lastikler kullanıldığı için uzun süreli kullanım sonucu performanslarının nasıl olacağı, ömrünün ne olacağı konusunda en ufak fikir vermez. Ondan dolayı artık tstlere baksamda genelde kullanıcıların uzun süreli kullanım geridönüşleri veridği ulaslararsı sitelerdeki yorumları takip ediyorum.
Bunun sonucunda da çok çok açık ara net neden o üst düzey lastiklerin orada olduğu anlaşılıyor.
Lastik üretimi her ne kadar basit görünse de kullanılan hammadde seçiminden karışımından processinden o kadar farklı sonuçlar çıkıyor ki ortaya, burda da o process hammadde karışım işindeki arge ve tecrübe farkını ortaya koyuyor görünen.
Burada önemli olan farklı profildeki lastikler, ömür mü istersin, konfor mu istersin, performans mı istersin. Üçü bir Arada hatta sanki İkisi bir arada bile yok maalesef, onu ancak kahvede yapabiliyolar şu günün teknolojisinde
Ama hangisini istersen iste tasarruf istersen ucuz etin yahnisini yediğini bileceksin, razıysan da bilerek razı olacaksın, beklentini yüksek tutmayacaksın, öle Kobe Sığırından Yahni yedim diye kimseyide ikna etmeye çalışmayacaksın
Hakkını veren istiyorsan ucuza bunu sağlayabilen yok maalesef ...
Ben konfor istiyorum mesela ama beni tedirğin etmeyecek ihtiyaç anında da freni tutması en üst düzey olmasa da ona yakın olacak bi lastik isterim. Araca 16" den 17" e geçerken PilotSport4 taktım, konfor beklentimi tam yerine getiremediğini düşünüyordum Primacy4 e mi geçsem acaba diye düşünürken yine Golf'de Primacy4 denedim bi arkadaşın lastiği, ama öle konfor da bi fark varsa da ben hissedemedim, demekki asıl 17" bana onu kaybettirmiş gibi düşünüp şimdilik askıya aldım. Bu dediğim sertlik anlamında, ses kısmını test edemedik, ona otoyol'a felan çıkmak lazım, ama benim derdim sesden çok sertlikle ilgili rahatsızlık.
Ama Yokohoma Advan dB552 gelirse Türkiye'ye tekrar düşünürüm. Zira o lastiğin Konfor'u hem ses hem yumuşaklık anlamında farklı bir seviyeye çektiğini söylüyolar her yerde