Golftutkusu Ücretsiz Vagcom Noktaları

Hocam sitenin amacı öncelikle paylaşım olacak denildi. şimdi ise konu başlığı sitede giderler adı altında,hiçbir bilgi verilmeden ücretli olduğu paylaşıldı. Buna istinaden bir yorum yaptım ve hala aynı fikirdeyim. Şu sitede masraflar var arkadaşlar denilse ve küçük meblağlar talep edilse eminim herkes üç beş birşey verir. Benimle aynı fikirde olmayan olabilir saygı duyarım. 
Hocam anlaşılan benim yazdığım yazıyı okumadan beğenmişsiniz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

başta almak istedim ama elim ayağım rahat durmaz biliyorum kendimden :(  ankarada aracı alınca yaptırabilceğim bir usta bilen varsa sevinirim

yada birisi çok kolay eline yüzüne bulaşamaz diyip gazda verebilir: elektronik merakım hep vardır ama genelde fazla kurcalama olayından sonuç hüsran olur, hatta aracı erken satma nedenim :(

Doğrudur Hocam;

İşte o her biri eşsiz doğan günlerden biri...

Sayin hocam Marmaris benim emekliligimi yasamak istediğim,nefes aldigim surece bulunmak istediğim yerdir ve ozel olduguna inandigim bir yerdir.

Memleketimin her noktasini (izmirde dahil buna tabiki) cok severim,fakat Marmaris baskadir..

başta almak istedim ama elim ayağım rahat durmaz biliyorum kendimden :(  ankarada aracı alınca yaptırabilceğim bir usta bilen varsa sevinirim
hocam Ankara'da guzel bi topluluğumuz var. 

@ansolak hocamızda kablo var. öğreniyoruz vag isini. 

araciniz hayırlısıyla gelsin yardımcı oluruz. 

teşekkür ederim , umarım vakitlerimiz uyar aracı ankaradan alıyorum ama malesef işim gereği bartındayım şimdi size uğramam kap kaç gibi olur çok vaktim olmayacağından arabayı yaptırıp hemen kaçmak ayıp olur :(  ondan az kazıklanacağım bir yer bulmak iyi olur düşüncesindeyim, :)  birde yine kablo alırım (zor gibi ama) 

Bu içeriğe erişmenize izin verilmiyor

Hata Kodu 2F173/H  gibi bir mesaj çıkıyor forumun vag kod sayfasında bişeymi kaçırdım acaba ben?

idealiser dedi:
o kadar endişe edecek bir durum değil mustafa hocam, herkes deneye deneye tecrübe ediyor. kalite bir kablo al başla işe,  içinden çıkamazsan en kötü anlayan bir arkadaşla çözersiniz. yalnız alacağın kablo kaliteli son sürüm olursa iyi olur. Arkadaşta skoda süperb var  15.7 kablo aldık bağlanmadı, güncellenen kablolar varmış 15.7.3 onlar bağlanıyormuş, son model arabalarda kablo eski olduğu zaman bağlanmıyor. eski modellerde bu dert yoktu.
http://tr.aliexpress.com/item/VAG-15-7-VAG-COM-15-7-0-HEX-CAN-USB-Interface-VAG-15-7-with/32596967536.html?spm=2114.020208.3.49.sHjJDo&ws_ab_test=searchweb201556_2,searchweb201644_3_10001_10002_10005_10006_10003_10004_62,searchweb201560_8,searchweb1451318400_6148

bana forumdan önerilmişti linki saklıyordum ama kaldırılmış, bana önerebilceğiniz başka bir yer varmı kablo için? 

fiyat 370 iyiymiş bu arada :)  okadar ballandırmışki, elim hemen al butonuna gitmedi değil :)))

@MSE üstad sizmişssiniz :)  sizce çindenmi yoksa sahibinden olanmı?

Alacagınız kabloyu sadece mevcut alacagınız araba için kullanabileceginizi unutmayın! Örn: 2015 6. ay için çıkan VAG araçlarda 15.7.0-15.7.1-15.7.3 gibi kablolar işe yararken bu kablo 2016 serisinde çıkacak araçları desteklemeyebilir. Eski modellerde (2015 ve öncesi) 12.12.0 kablo işe yararken. 2015 te her özelliği göremeyebilirsiniz.

Güncellenebilir bir kabloyu size 370 TL gibi size komik bir paraya satmazlar!!! Lütfen buna aldanmayın. Güncellenebilir kablo ancak ross-tech in sattıgı kablolar ile mevcuttur. Haa eleman oradan almış ve 2. el olarak satıyorsa olabilir ama gene de o fiyatlara satacagını düşünmem. Orijinal kablo fiyatlarını  buradan görüp fikir elde edebilirsiniz.

http://store.ross-tech.com/shop/cat/VCDS.html

Bir de bunlarda sadece kablo degil BT ve android ios destekli ürünlerde mevcuttur. Haaa degermi diye sorarsanız Ali express ile güvenilir ve burada önerilen satıcılardan almanızı tavsiye ederim

@MSE üstad sizmişssiniz :)  sizce çindenmi yoksa sahibinden olanmı?
Estağfurullah Mustafa hocam,

Öncelikle şunu belirteyim Çin'den 12.12, 14.10, 15,7 versiyon kabloları alırsanız kablo yanmadığı sürece zarar etmezsiniz. Bugün 25$ yaklaşık 80 TL civarına alınan kabloyu isterseniz Türkiye'de malum sarı site üzerinden 120 TL civarına çoook rahat satarsınız. Beklemek istemyen herkes bu parayı veriyor. 

Gelelim bu bahsedilen kablonun iş yapmama kısmına...

Üreticinin yaptığı değişiklik/güncelleme vs. nedeniyle alt versiyon kablolar adaptasyon kanallarına erişemeyebiliyor. Vag.com kabloları versiyon isimlerini değişikliğin yapıldığı yıl ve aya göre alıyor. Misal 14.10 versyion kablo 2014 yılı 10. ayda çıkmış olup bu tarihten sonra çıkan araçlarla uyumludur. Aynı şekilde 15.7 versyion kablo 2015 yılıı 7. ayda çıkmış olup bir alt versyion olan 14.10 kablo bu tarihten sonra üretilen (bahsettiğim bu güncellemeyi alan) araçlarda adaptasyon kanallarına erişememektedir.

Biraz önceki parantez içindeki kısmı koyu yazdım çünkü hem benim hemde @Gökhan Bilgin kardeşimin tecrübelerine göre üst sürüm kablo çıkmış olsa bile marka ve modele göre değişiklik gösteren bir durum var. Şöyle ki;

Gökhan'ın kablosu 12.12.3 versiyon, 2015 sonunda alınan Passat B8'de adaptasyon kanallarına erişemiyor ancak hergün 2015-2016 model Seat Leon'lara kodlama yapıyor. Geçen hafta cumartesi günü ben de daha poşetleri üzerinde olan, alınalı 1 ay bile olmamış iki adet Leon'a kodlama yaptım ve bendeki kablonun versyionu 14.10. Çatır çatır kodladık valla  :D  

Ayrıca kendi kullandığım 14.10 versiyon kablo forumda paylaşılan tüm kodlamaları yapabilmektedir. Sürekli araç değiştirmiyorsanız bence bu güncellenebilir olduğu bahsedilen kabloları almanın bir gereği yoktur.  Ben biliyorum ki kullandığım kablo GÜNCELLENEMEZ. Bu sebeple buna dikkat ediyorum, yazılım içerisinden güncellemeyi iptal ettim rahatım. Ancak siz bu bahsedilen kabloya 370 TL gibi bir rakamı ödeseniz ve güncelleme yaptığınız sırada kablo yansa kimin umrunda olacaksınız ki? 

Bu iş öyle bir sektör haline dönüşmüş ki bu tarz satıcılar benim 80 liraya aldığım kabloyu malum sarı sitede 200 TL'ye satıyorlar hemde Çin'den gelen poşetlerinin içinde. Benzer şekillerde temin edilen kabloya garanti veremezler. Sonuçta üreticisi değil bişey değil. "Biz kullanıyoruz bizimki yanmadı" derler sadece. 

Kablo versyionu 15.7 ama araç 2016 onda çalışmaz denilmesi de bu satıcıların geliştirdiği pazarlama stratejisinden başka bişey değildir.

15.7 versiyon kablonun Skoda SUPERB'de çalışmaması ile iligli daha detaylı bilgi verilebilirse sorunun ne olduğunu anlamada yardımcı olabilirim. @idealiser

15.7.3 versiyon kablo bulunduğu doğrudur, en son baktığımda Aliexpress'te 6-7 dolar daha pahalıya satılıyordu. Bir takım iyileştirmeler bulunduğu yazıyordu açıklamasında.  

Mustafa hocam, sizin araç hele bir gelsin, bakalım güncelleme vs. varmı, Ankara'da @ansolak Ahmet hocamın 15.7 kablosuyla bir deneme yapıp sonrasında çalıştığını teyit edersek size de 15.7 versiyon bir kablo siparişi verelim güle güle kullanın, nakite sıkışırsanız da satarsınz fahiş olmayacak bir kâr ile :)  

Saygılarımla.

Tavsiyelerinizi dikkate alıp bekliyorum ozaman kablo işini önce araba 🚗 bir gelsin umarım geldiği gün sizlerle bulunabilirim ankarada uzun uzun cevap için ayrıca teşekkür ederim

Sent from my D6503 using Tapatalk

Hocam siz araclarinizi alin Ankaranin vag sorununu birsekil cozecegiz. Kablo bende var. Lakin ozel bir sirkette orta duzey bir yoneticiyiz. Ha diyince ne gidebiliyoruz ne misafir agirlayabiliyoruz. Yogunuz hepimiz islerimizden dolayi ama guzel bir birliktelik ve koordinasyon ile halledilemeyecek birsey degil. Mangalli buluşmayi kacirmayin derim.

Murat hocam@maniax ile de gorusup tarihi ayarlariz vag isini de orada hallederiz diye dusunuyorum.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt