@MSE üstad sizmişssiniz
sizce çindenmi yoksa sahibinden olanmı?
Estağfurullah Mustafa hocam,
Öncelikle şunu belirteyim Çin'den
12.12, 14.10, 15,7 versiyon kabloları alırsanız kablo yanmadığı sürece zarar etmezsiniz. Bugün 25$ yaklaşık 80 TL civarına alınan kabloyu isterseniz Türkiye'de malum sarı site üzerinden 120 TL civarına çoook rahat satarsınız. Beklemek istemyen herkes bu parayı veriyor.
Gelelim bu bahsedilen kablonun iş yapmama kısmına...
Üreticinin yaptığı değişiklik/güncelleme vs. nedeniyle alt versiyon kablolar adaptasyon kanallarına erişemeyebiliyor. Vag.com kabloları versiyon isimlerini değişikliğin yapıldığı yıl ve aya göre alıyor. Misal 14.10 versyion kablo 2014 yılı 10. ayda çıkmış olup bu tarihten sonra çıkan araçlarla uyumludur. Aynı şekilde 15.7 versyion kablo 2015 yılıı 7. ayda çıkmış olup bir alt versyion olan 14.10 kablo bu tarihten sonra üretilen
(bahsettiğim bu güncellemeyi alan) araçlarda adaptasyon kanallarına erişememektedir.
Biraz önceki parantez içindeki kısmı koyu yazdım çünkü hem benim hemde
@Gökhan Bilgin kardeşimin tecrübelerine göre üst sürüm kablo çıkmış olsa bile marka ve modele göre değişiklik gösteren bir durum var. Şöyle ki;
Gökhan'ın kablosu 12.12.3 versiyon, 2015 sonunda alınan Passat B8'de adaptasyon kanallarına erişemiyor ancak hergün 2015-2016 model Seat Leon'lara kodlama yapıyor. Geçen hafta cumartesi günü ben de daha poşetleri üzerinde olan, alınalı 1 ay bile olmamış iki adet Leon'a kodlama yaptım ve bendeki kablonun versyionu 14.10. Çatır çatır kodladık valla
Ayrıca kendi kullandığım 14.10 versiyon kablo forumda paylaşılan tüm kodlamaları yapabilmektedir. Sürekli araç değiştirmiyorsanız bence bu güncellenebilir olduğu bahsedilen kabloları almanın bir gereği yoktur. Ben biliyorum ki kullandığım kablo
GÜNCELLENEMEZ. Bu sebeple buna dikkat ediyorum, yazılım içerisinden güncellemeyi iptal ettim rahatım. Ancak siz bu bahsedilen kabloya 370 TL gibi bir rakamı ödeseniz ve güncelleme yaptığınız sırada kablo yansa kimin umrunda olacaksınız ki?
Bu iş öyle bir sektör haline dönüşmüş ki bu tarz satıcılar benim 80 liraya aldığım kabloyu malum sarı sitede 200 TL'ye satıyorlar hemde Çin'den gelen poşetlerinin içinde. Benzer şekillerde temin edilen kabloya garanti veremezler. Sonuçta üreticisi değil bişey değil. "Biz kullanıyoruz bizimki yanmadı" derler sadece.
Kablo versyionu 15.7 ama araç 2016 onda çalışmaz denilmesi de bu satıcıların geliştirdiği pazarlama stratejisinden başka bişey değildir.
15.7 versiyon kablonun Skoda SUPERB'de çalışmaması ile iligli daha detaylı bilgi verilebilirse sorunun ne olduğunu anlamada yardımcı olabilirim.
@idealiser
15.7.3 versiyon kablo bulunduğu doğrudur, en son baktığımda Aliexpress'te 6-7 dolar daha pahalıya satılıyordu. Bir takım iyileştirmeler bulunduğu yazıyordu açıklamasında.
Mustafa hocam, sizin araç hele bir gelsin, bakalım güncelleme vs. varmı, Ankara'da
@ansolak Ahmet hocamın 15.7 kablosuyla bir deneme yapıp sonrasında çalıştığını teyit edersek size de 15.7 versiyon bir kablo siparişi verelim güle güle kullanın, nakite sıkışırsanız da satarsınz fahiş olmayacak bir kâr ile
Saygılarımla.