eyvallah Emrah Usta'm@jajajakavrama aşınması ve mekatroniğin basınç bozuklugundan dolayı arıza yapması
Neyse ben de o zaman şehir içi 50 km şehirler arası 120km hızı geçmem artık.Bırak kickdown'u kick bile yapmam. 8D@jajajacihan hocam kavramaya zararlı o durum ama hepte aman birşey olmasın diyemiyoruz
gecen akşam 70 km hıza kadar dip gazı bırakmadım zamanla tabii bozulacaktır :'(
Yanıt için teşekkürler Emrah hocam... R duruyor,maddi bir sıkıntı vardı ilk etabı atlattık çok şükür.sizin R duruyor sanırım R'şanzımanı ıslak kavramalı onuda rampada 1. viteste gaza çok hafif dokunarak durup kalktığınızda hafif silkelenmeler yapar
@EMRAH ATTS hocamız her anlamda işinin ehli yav, her bir zerresini tanıyor malın. telefonda leb demeden leblebiyi anlıyor sorunun.
Kıymetli üstadım
Bana kalırsa DSG için en yapılmaması gereken askıda kalma veya manuelde yarım debriyaja tekabül eden durumda tuttuğunuz için zarar ona veriyorsunuz.
Auto hold fonksiyonu sizi bu zarardan korur.
hatırladığım kadarıyla frene basıp trafikte durduğumda araç 1.viteste bekliyor, autohold aktif olduğunda bir boşa alma sözkonusu mu merak ettim, eğer boşa almıyorsa o zaman autohold'dan ziyade start-stop'u aktif tutmak lazım mı diye düşünüyorum, bilmiyorum ne dersiniz?
haftasonu her durumu denedim,Sıkışık trafikte durduğum zaman araç vitesi boşa alıyor kendisi, devir saatinden bunu anlayabiliyorum. Auto hold hep açık bende.
Bence auto hold kapalı olduğu için ayırmıyor kavramayı senin araç Abi.
Abi boşa alınca yol bigisayarında ki durum değişmiyor, D1 yazmaya devam ediyor. (Sürüş profil yok bende, sende normal moda denk geliyor sanırım.)haftasonu her durumu denedim,
autohold kapalıyken ya da aktifken farketmiyor frene basıp durduğumda vites E1 olarak gösteriyor, sürüş profilini normal yaptığımda da D1, yani boşa alma yok, (mesela Eko modunda ayağımı gazdan çektiğimde salınırken E yazıyor yani boşa alıyor)
bu durumda dsg'yi viteste tutmadan duraklamanın tek yolu start/stop'u aktif tutmak diyebilir miyiz?
Hocam o kinetik enerjiye sahipse arac eko moda yani serbest sürüş moduna aliyor.haftasonu her durumu denedim,autohold kapalıyken ya da aktifken farketmiyor frene basıp durduğumda vites E1 olarak gösteriyor, sürüş profilini normal yaptığımda da D1, yani boşa alma yok, (mesela Eko modunda ayağımı gazdan çektiğimde salınırken E yazıyor yani boşa alıyor)
bu durumda dsg'yi viteste tutmadan duraklamanın tek yolu start/stop'u aktif tutmak diyebilir miyiz?
Belli bir hızda gazı kesince E yazıyor yanındaki 1 siliniyor ben o durum "boş" ise, durduğunda hala E1 yazması üzerine böyle yorumlamıştım...Abi boşa alınca yol bigisayarında ki durum değişmiyor, D1 yazmaya devam ediyor. (Sürüş profil yok bende, sende normal moda denk geliyor sanırım.)
iyi o zaman madem öyle biz de şımaralımHocam o kinetik enerjiye sahipse arac eko moda yani serbest sürüş moduna aliyor.
D ile giderken isikta durun autohold acikken mesela vitese yuk binmez autohold kullanimi dsg nin omrunu uzatır.
Teslimatta uzun uzadiya konusmustum dsg olayini st, teslim etme sorumlusu ve sd ile.
Autohold la kullanmak en iyisi bize verilen bilgide o yonde dediler. Zaten alisinca ariyorsunuz diger araclarda. Bmw kullanirken 3 serisi isiklarda bu arac niye gidiyor diyordum frene basmak zor geliyordu.
Golf bizi ne kadar tembel hale getiriyor ve simartiyor degilmi
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi