Yaz Lastiği Tavsiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HamzaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

PC7'yi bilmiyorum hocam hiç kullanmadım. Michelin Primacy 4 gayet sessiz bir lastik.
Önce kullandığım Primacy 4 ilk seri 68db olan gayet sessiz. 16 inç için Primacy 4+ 69db biraz sesli geldi bana göre. Belki direkt olarak Primacy 4+ kullanmış olsam sessiz gelebilirdi ancak önce bir Primacy 4 kullanınca ses konusunda biraz hissettiriyor diyebilirim.
Bulunabiliyorsa ilk seri Primacy 4 bulmak daha iyi olacaktır sessizlik için

Valla bu lastik işi dipsiz bir kuyu resmen girdikçe kayboluyorum içinde Premiumcontact 6 ve asymmetric 6 arasında kaldım şimdide. Etiket değerleri daha iyi duruyor asym6' nın. Lastikçilerde çok bilgili değiller maalesef bu konuda hangi marka elinde varsa onu övüp duruyorlar.

Valla bu lastik işi dipsiz bir kuyu resmen girdikçe kayboluyorum içinde Premiumcontact 6 ve asymmetric 6 arasında kaldım şimdide. Etiket değerleri daha iyi duruyor asym6' nın. Lastikçilerde çok bilgili değiller maalesef bu konuda hangi marka elinde varsa onu övüp duruyorlar.
Hocam çeşitli karşılaştırma siteleri var, onları incelediniz mi?

Fikir vermesi açısından aşağıdaki tabloyu paylaşabilirim. 225/45/R18 ebatlarında bazı lastiklerin test sonuç tablosu;

1741003062186.png

Hocam çeşitli karşılaştırma siteleri var, onları incelediniz mi?
Evet hocam inceledim, ancak baktığım modellerin aralarında çok ufak farklar var o sebeple kullanıcı yorumu daha önemli diye düşünüyorum.
Örnek Asymmetric6 PremiumContact7 Turanza6 kendi içlerinde birbirlerine artı ve eksileri var. Ses konusunda ve ömür konusunda asymmetric6 daha iyi olduğu için ondan sipariş vereceğim.

Continental Ultra Contact NXT
235 45 18 geçen yaz aldım inan arabaya bu kadar mı konfor sağlar ses sevıyesı nerdeyse sıfır
Ben şahsen çok ama çok memnunum ve tavsiye ederim

235 45 18 geçen yaz aldım inan arabaya bu kadar mı konfor sağlar ses sevıyesı nerdeyse sıfır
Ben şahsen çok ama çok memnunum ve tavsiye ederim
Bir sonraki lastikte onu deneyimleriz artık Asymmetric6 aldım hocam, teşekkürler tavsiye için.

conti pc6 ile goodyear ass 5 kullanan biri olarak goodyear bence daha başarılı idi..şimdi modelleri 1 artmış ama kaliteleri nasıldır bilemiyorum ben ikisini de alman malı iken denedim..conti modellerinin bazıları artık almanyada üretilmiyor benim kullandıgım lastikte ana problem lastiğin çok hızlı aşınması idi.. zaten adac testlerinde de bu belirtiliyordu..almanya ve diğer ülke üretimleri arasında kalite farkı varmış bunu da ayrıca belirteyim..tavsiyem gy michelin ve conti şeklinde zaten testlerde de genelde bu markalar ilk üçte yer alıyor

conti pc6 ile goodyear ass 5 kullanan biri olarak goodyear bence daha başarılı idi..şimdi modelleri 1 artmış ama kaliteleri nasıldır bilemiyorum ben ikisini de alman malı iken denedim..conti modellerinin bazıları artık almanyada üretilmiyor benim kullandıgım lastikte ana problem lastiğin çok hızlı aşınması idi.. zaten adac testlerinde de bu belirtiliyordu..almanya ve diğer ülke üretimleri arasında kalite farkı varmış bunu da ayrıca belirteyim..tavsiyem gy michelin ve conti şeklinde zaten testlerde de genelde bu markalar ilk üçte yer alıyor
Continental'in hızlı aşınmasınıda incelemelerde görüp eledim birazda, Goodyear'da Türkiye'de üretiliyor sanırım.

hocam ben bu lastıgı kullanıyorum 2 aracımdada
Araçta hem konfor hemde sesısizlıgı sağlıyor yol tutusu muhteşem
Aşınma konusuna gelınce o kadar da abartılacak kadar degil sonuç olarak yumsak lastık zaten bu yüzden konfor ve sesıslıgi araç ta saglıyor

Continental'in hızlı aşınmasınıda incelemelerde görüp eledim birazda, Goodyear'da Türkiye'de üretiliyor sanırım.
goodyear efficientgrip performance 2 ile eagle f1 asymmetric modelleri Türkiyede üretilmiyor..almanya çek cumh. yada polonyada üretiliyor. (En son böyleydi bir kaç avrupa ülkesi daha eklenmiş olabilir)..Türkiyede 3 kanallı diye bilinen eage sportlar üretiliyor..

goodyear efficientgrip performance 2 ile eagle f1 asymmetric modelleri Türkiyede üretilmiyor..almanya çek cumh. yada polonyada üretiliyor. (En son böyleydi bir kaç avrupa ülkesi daha eklenmiş olabilir)..Türkiyede 3 kanallı diye bilinen eage sportlar üretiliyor..

Teşekkürler bilgi için (y)

Geri