- İsim
- Ogz
peki 225/45/17 yerine 205/50/17 kullanan var mı veya düşünen bu ebatı yaşadığım yerin yolları çok bozuk açıkçası 45 yanak ince gelir diye bu ara ebat hakkında düşünceniz nedir
Taban 2 cm daralıyor. Bu da lastiği kaldırma sürtünce diğerine göre jantın hasar alma durumu daha fazla.
Yükseklik 2.5mm fark ediyor. O da lastik yanağının 1.25 mm geniş olması demek.
Teknik olarak yakıt verimliliği sağlar diyebiliriz.
Yani bu ebat aracın dengesinde süspansiyon sisteminde bi sıkıntı açmaz
benim istediğim aslında şu 17 jant kullanmak istiyorum fakat tabanı çok fazla büyütmek istemiyorum yani 225 1.2 tsi 105 beygir araç için fazla bir taban benim görüşüm
Olmaz diye birşey yok yaparsınız. Sadece teknik olarak artı ve eksiler sizin için ne kadar önemli ona göre karar verirsiniz.
İlk yorumda taban genişliğinden bahsetmemişsiniz.
Sadece yanak odaklı soruyorsunuz.
Ben ve diğer yorumlarda yanak kısmında önemli bir fark ya da değişkenlik olmayacağından bahsediliyor.
Yani yanlış izah etmişsiniz sormak istediğinizi diyelim.
Aşağıdaki linki paylaşıyorum.
https://www.wheel-size.com/calc/?wh...45-17X7ET49&fcl=50mm&scl=50mm&wcl=30mm&sr=0mm
Buraya mevcut ölçülerinizi ve istediğiniz ölçüleri girerek farkı görebilirsiniz.
Bu arada tavsiye edilene göre 7j olan 17 jantta 205 kullanmak teknik olarak uygun görülen bir değer değil. 215 tercih edebilirsiniz. Onun için de uygun lastığin yanağın seçime göre ya düşük profil ya da yüksek olacaktır. Yakın bir ölçü yok.