Merhaba arkadaşlar dün resim ekleyemedim. Fazlada resim çekemedim ama montaj esnasında 1-2 resim var.
1. Resim bu :
Önce kapı eşiği plastiğini yukarı doğru çekiyoruz. Biraz zor çıkacaktır korkmayın sert davranmanız gerekiyor. ( Tırnaklar kırılabilir diye düşünebilirsiniz bende aynı şekilde düşünceye kapıldım. Fakat tırnaklar Metal olduğu için kırılma şansı yok )
Bu kapı eşiği plastiğini ortasına kadar çıkartmanızı tavsiye ederim. Çünkü motor açma kolunun oradaki plastikte Kapı eşiği plastiğinin altına giriyor.
Buda 2. Resim
Kapı eşiği plastiğini çıkarttıktan sonra kaput açma kolunun olduğu plastiği çıkartmakta biraz zorlanabilirsiniz. Kolu tamamen çekerek ( Normal açmadan daha fazla çekerek çekilmiş bir vaziyette ) plastik parçayı yukardan aşağı kaydırarak aynı resimdeki gibi hal alması gerekiyor.
Ben tamamen çıkartmadım o plastik parçayı resimde gördüğünüz gibi olsa yeter takmak için. Sonuçta ayak dayama yerinin Tırnakları görünüyor hemen çıkarıp takarsınız.
Buda 3. Resim :
Bi anlamı yok yakından görebilmeniz için s=s17
Buda Montajlanmış ve bitmiş hali :
Kapatma işlemi çok daha basit zaten. Önce Kaput açma kolunun ordaki plastiği eski haline getiriyoruz. ( Plastiğin alt kısmı ayak dayamanın tam kenarına denk geliyor dikkat edin )
Kapı eşiğinin altına girdikten sonra , kapı eşiğinide hizalayıp üstünden rahatca bastırıp takabilirsiniz. Tıkır tıkır yerine geçecektir.
Not :
1-)Kaput açma kolunu fazla çekmeniz gerekmekte korkmayın plastiği aşağı esnetebilmek için.
2-) Kaput açma kolunu çektiğinizde altta siyah bir yuvarlak göreceksiniz üstünde tıpa var. Tıpayı çıkarttığınızda Düz tornavida girecek şeklinde. Onlar ile hiç bir işiniz yok gereksiz çıkarmayın
Kendimce iyi kötü anlatmaya çalıştım. Umarım açıklayıcı olmuştur. Takılan olursa eğer numara verebilirim arayabilirler.
Saygılar...
@maniax @MSE @silvershadow
@Onur