Gti Pedal Seti

maniax dedi:
@maniax

Hocam rövanş ne zaman :)
hocam şu resimde kaput açma kolunun orasının neden çıkmadığı sorusuna ne zaman cevap alırsam o zaman :)

halbuki o ek yerinden de ayrıldı ona rağmen gelmedi bi türlü.

dedim vida sökmeli yöntemi deneyeyim vidayı göremedim bile.

@Redline hocam da takmış 5 dk da. sanirim ben gerçekten yeteneksizim biraz  s=s20
Estağfurullah Değerli Murat Hocam;

Sadece naziksiniz bana kalırsa.

Kırıp dökmeyeyim derken dikkatinizden ötürüdür bana kalırsa..

El becerisi küçüklükten söke taka yerleşir.

ilk kumandalı arabamı ilk fırsatta sökmüştüm, nasıl çalıştığını görebilmek için......

Amma da azar işitmiştim.

Benim zamanımda şimdilerde her köşe başında olduğu gibi oyuncakçı,

her çocuğun evinde bir kaç sepet oyuncak yoktu.

direksiyon mekanizmasında bulunan kremayer sonsuz dişliyi hayatımda  İlk gördüğümdeki heyecanımı anlatamam..

maniax dedi:
@CMasteR @MSE

Saygıdeğer hocalarım; üzülerek belirteyim ki ayak dayamayi takamadim  X(

kanırtma yöntemi işe yaramadı. aslında yüzüp yüzüp kuyruğuna geldim, bi miktar ayrıldı, kaput kolunu da boşluğa soktum ama bi türlü o soldaki birbirine kenetli parça oradan ayrılmadı. deli oldum. sonra baktım ki arabayla inatlaşmaya başladım, kırmamak adına vazgeçtim.

geri çok güzel taktım ama herşeyi :D

Murat hocamın dediği gibi belki biraz fazlaca el becerisi istiyor. ellerinize sağlık bence çok basit bi iş değilmiş bu.

gecenin özeti :

golf: 1-0 :Murat :D
Hocam kaput açma kolunun arkasındaki parçayı çıkardınız mı ?

dd6fd157bf692c414bf75b2791e3329c.jpg

Kolu sabit tutan parça bu

1dfc734668b363efe3f6297f264c3add.jpg

Üstteki parçayla bağını daha rahat koparmak için ise şu parçaları sökebilirsiniz.

73373e36262c1d6bc1721e41b91188b3.jpg
4100f73fbea5bb357d3b39b9f1da9f52.jpg

Bu hale gelince daha kolay çıkıyor

290f0eeffe9ac8cbf3f1d482798fc910.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

silvershadow dedi:
Kaput açma kolu ile birlikte tüm parçaların çıkarılması

1) Kaput açma kolunu çekip daha sonra fotoğrafta görünen parçayı bir tornavida yardımı ile çıkartıyoruz. Çıkardıktan sonra kaput açma kolu yerinden kolayca çıkacaktır.

2) Plastik vidalı bir tırnak var. ,Vidasını söküyorsunuz ve hafif kanırttırarak çıkarıyorsunuz. Ben daha önce o plastiğe zarar verdiğim için fotoğrafta düz tornavidanın oturacağı yuva görünmüyor :)

3) Kapı eşiğini yukarı doğru çekin. Zor olacaktır ancak acele de etmeyin yoksa benim gibi parmağınıza zarar verebilirsiniz :) Kapı eşiğinin ilk 2-3 tırnağını çıkarmanız yeterli.

4) Plastik parçayı çizmeden kibarca açıyoruz

5)Burada da iki parça birbirine kenetlenmiş durumda. Alttakini çıkarabilmek için birbirlerinden ayırıp çıkartıyoruz bunları.

Tamamen sökülmüş hali :)

Ayak dayamanın tırnaklarını söküp çıkartıyoruz.
Adım adım nefes nefese resmen polisiye bir fotoromanın en heyecanlı sahnesini okur gibi ilerledim....

Son cümle beni yıktı:

"Burdan sonrası yok çünkü spor pedal setim yok :D "

X( X(

Müthiş bir detay olmuş Muhammed Hocam. Bu uğurda yaralanan ellerine sağlık..
Sağolun Murat hocam. Golf gazisi oldu sağ işaret parmağım :)

@Redline

iş bugün itibariyle inada bindi :)

@yusuf

zahmet olmaz da hazırlarsanız çok dua ederim valla :)

@silvershadow

sizin nezaket gözlüğünden gördüğünüzün ötesinde biraz da becerim az sanirim hocam bu konularda. halbuki kırık çıkıkçiyiz ama golfe daha nazik davranıyorum sanirim ;)

maniax dedi:
@Redline

iş bugün itibariyle inada bindi :)

@yusuf

zahmet olmaz da hazırlarsanız çok dua ederim valla :)

@silvershadow

sizin nezaket gözlüğünden gördüğünüzün ötesinde biraz da becerim az sanirim hocam bu konularda. halbuki kırık çıkıkçiyiz ama golfe daha nazik davranıyorum sanirim ;)
Bana bir ön çapraz bağ ameliyatı yapar mısınız hocam diz tutmuyor :)

@MSE

o parçayı çıkarmadım hocam. herşeyden önce onu çıkarmam lazım sanirim. peki o parçayı ne yönde ne yaparak çıkarıyoruz?

@MSE

buyrun tabi hocam ne Zaman isterseniz muayene eder ilgileniriz. başım üstüne

maniax dedi:
@MSE

o parçayı çıkarmadım hocam. herşeyden önce onu çıkarmam lazım sanirim. peki o parçayı ne yönde ne yaparak çıkarıyoruz?
Hocam kaput kolunu çektiğiniz yönün tersine doğru tornavida kullanarak çıkartın. Korkmayın kırılma falan olmaz. Düşerse diye de korkmayın nasılsa komple sökeceksiniz o kısmı.

maniax dedi:
@MSE

Teşekkürler hocam. Kayak sırasında kırmıştım diz kısmından. Bağ kopuk diyen oldu, incelmiş  veya gerilmiş boyu uzamış işlevini yerine getirmiyor diyen oldu :) arabayı aldığım sıralar ameliyat olacaktım. Doktor tekrar MR istedi ve vazgeçti ameliyattan. Egzersiz falan yapıyorum kaslar güçlensin diye. 3 ay öncesine göre çok iyiyim ama fabrikasyon gibi olmuyor tabi :) boyalı parça var :)

MSE dedi:
@MSE

Teşekkürler hocam. Kayak sırasında kırmıştım diz kısmından. Bağ kopuk diyen oldu, incelmiş  veya gerilmiş boyu uzamış işlevini yerine getirmiyor diyen oldu :) arabayı aldığım sıralar ameliyat olacaktım. Doktor tekrar MR istedi ve vazgeçti ameliyattan. Egzersiz falan yapıyorum kaslar güçlensin diye. 3 ay öncesine göre çok iyiyim ama fabrikasyon gibi olmuyor tabi :) boyalı parça var :)

konya beyhekim dh de ahmet yıldırım var. güzel insandır benim abimdir. selam söylersiniz bi sıkıntınız olursa ona gidebilirsiniz. Ankara'da da ben varım zaten biliyorsunuz ;)

hocam aslında konuyu dağıtmamızın ötesinde kaput kolundaki o parçayı ittirerek çıkartmaya çalışıyoruz anladığım kadarıyla. eş zamanlı olarak kolu falan çekmiyoruz di mi?

maniax dedi:
@MSE

konya beyhekim dh de ahmet yıldırım var. güzel insandır benim abimdir. selam söylersiniz bi sıkıntınız olursa ona gidebilirsiniz. Ankara'da da ben varım zaten biliyorsunuz ;)

hocam aslında konuyu dağıtmamızın ötesinde kaput kolundaki o parçayı ittirerek çıkartmaya çalışıyoruz anladığım kadarıyla. eş zamanlı olarak kolu falan çekmiyoruz di mi?
Hocam aslında ben sizler açısından kötü müşteriyim :) ayak kırılma hadisesi dışında en son sene 2010da ateşim çıkmıştı babam zorla hastaneye götürmüştü onu hatırlayabildim şuan :) Ancak diz konusu baya sıkıntı yapıyor ihtiyacım olacaktır mutlaka. Not alıyorum isim soyismini, zaten beyhekim bana çok yakın pencereden gözüküyor :)

O parçayı çıkarırken kaput kolunu çekili tutuyorsunuz hocam yoksa oraya ulaşamazsınız. Paylaştığım fotoğrafta da kol çekili durumda.

birazda benim katkım olsun. ben buna göre yaptım. başka bir vw forumundan alıntı;

''Ayak dayama da ise önce kapının altında kalan plastik parçayıda kendinize doğru çekmeniz gerekiyor, bu parça zaten ayak dayamanın yanındaki plastik parçanın üstünde takılı , sonra kaput açma kolunu çekiyorsunuz ve o şekilde çekik durumda tutup oradaki plastik parçayı çıkartıyorsunuz , ayak dayama vidalı değil , dikine duran iki çentikten kurtardığınızda parçada çıkıyor zaten , yenisini yerleştirmek için parçanın sağ altındaki 3 dişi yerlerine oturtmanız gerekiyor , bu parçalar çok sağlam değil biraz dikkat etmek gerekli , sonra çentikleri yerine geçirip plastik parçaları takıyorsunuz,

Altta bir resim ekledim , küçük kutuyla işaretli yerden ilk parçayı kendinize doğru çekiyorsunuz , uzunlamaya dikdörtgenle işaretli olanda kaput açma kolu geriye çekik vaziyette çıkartacağınız parça''

Ekli dosyayı görüntüle 906

burada hiç bir parçayı söküp yerinden çıkartmaya gerek yok. sadece ayak dayamayı yerinden çıkartıyorsunuz. ben yukarıdaki resim ve yazılı tarife göre yaptım, 5 dk sürdü. tabi biraz uğraştım ve dikkatli oldum.  şu anda yapsam yine 5 dk sürer. ama peşpeşe yapsaydım ikincisini 1 dakikada takardım.

daha önceki 2011 elantra aracımada taktım, onunki gayet kolaydı.

@maniax

Hocam kaput kolunun altında kalan videyı gordunuz mu. O kapağı sökün. Altındaki vidayı da çıkarın. Kolu tam bu şekilde tutarken hiç korkmadan çekin o parçayı. Eninde sonunda çıkacak. Onu tutan tek şey o vida.

Ekli dosyayı görüntüle 907

Moderatör tarafında düzenlendi:

@maniax

haydi hocam güzel haberlerini bekliyoruz.inanki istanbulda olsan atlayıp gelicem kendime sıkıntı yaptım  :D

Geri
Üst Alt