Gti Pedal Seti

CMasteR dedi:
Merhaba arkadaşlar dün resim ekleyemedim. Fazlada resim çekemedim ama montaj esnasında 1-2 resim var.

1. Resim bu :

1D6zyA.jpg

Önce kapı eşiği plastiğini yukarı doğru çekiyoruz. Biraz zor çıkacaktır korkmayın sert davranmanız gerekiyor. ( Tırnaklar kırılabilir diye düşünebilirsiniz bende aynı şekilde düşünceye kapıldım. Fakat tırnaklar Metal olduğu için kırılma şansı yok )

Bu kapı eşiği plastiğini ortasına kadar çıkartmanızı tavsiye ederim. Çünkü motor açma kolunun oradaki plastikte Kapı eşiği plastiğinin altına giriyor.

Buda 2. Resim

R9rd37.jpg

Kapı eşiği plastiğini çıkarttıktan sonra kaput açma kolunun olduğu plastiği çıkartmakta biraz zorlanabilirsiniz. Kolu tamamen çekerek ( Normal açmadan daha fazla çekerek çekilmiş bir vaziyette ) plastik parçayı yukardan aşağı kaydırarak aynı resimdeki gibi hal alması gerekiyor.

Ben tamamen çıkartmadım o plastik parçayı resimde gördüğünüz gibi olsa yeter takmak için. Sonuçta ayak dayama yerinin Tırnakları görünüyor hemen çıkarıp takarsınız.

Buda 3. Resim :

JkZPzE.jpg

Bi anlamı yok yakından görebilmeniz için  s=s17

Buda Montajlanmış ve bitmiş hali :

gVrmMR.jpg

Kapatma işlemi çok daha basit zaten. Önce Kaput açma kolunun ordaki plastiği eski haline getiriyoruz. ( Plastiğin alt kısmı ayak dayamanın tam kenarına denk geliyor dikkat edin )

Kapı eşiğinin altına girdikten sonra , kapı eşiğinide hizalayıp üstünden rahatca bastırıp takabilirsiniz. Tıkır tıkır yerine geçecektir.

Not :

1-)Kaput açma kolunu fazla çekmeniz gerekmekte korkmayın plastiği aşağı esnetebilmek için.

2-) Kaput açma kolunu çektiğinizde altta siyah bir yuvarlak göreceksiniz üstünde tıpa var. Tıpayı çıkarttığınızda Düz tornavida girecek şeklinde. Onlar ile hiç bir işiniz yok gereksiz çıkarmayın :)

Kendimce iyi kötü anlatmaya çalıştım. Umarım açıklayıcı olmuştur. Takılan olursa eğer numara verebilirim arayabilirler.

Saygılar...

@maniax @MSE  @silvershadow 

@Onur
Hocam güzel bir paylaşım yanlız bu kanırtarak çıkartmak oluyor. Asıl yöntem o kaput kolunu sökmek oluyor. O kaput kolu sökülünce altındaki vidayı da çıkarıp direk kapağı çıkartıyorsunuz. Hoş ilk başta ben de böyle kanırtarak söktüm :D

Kaput açma kolu ile birlikte tüm parçaların çıkarılması

1) Kaput açma kolunu çekip daha sonra fotoğrafta görünen parçayı bir tornavida yardımı ile çıkartıyoruz. Çıkardıktan sonra kaput açma kolu yerinden kolayca çıkacaktır.

50a11d83a68ef05df121bbef3185c370.jpg

2) Plastik vidalı bir tırnak var. ,Vidasını söküyorsunuz ve hafif kanırttırarak çıkarıyorsunuz. Ben daha önce o plastiğe zarar verdiğim için fotoğrafta düz tornavidanın oturacağı yuva görünmüyor :)

8df7a2e668209ce44c2c6b8629e2b718.jpg

3) Kapı eşiğini yukarı doğru çekin. Zor olacaktır ancak acele de etmeyin yoksa benim gibi parmağınıza zarar verebilirsiniz :) Kapı eşiğinin ilk 2-3 tırnağını çıkarmanız yeterli.

1f0c4e14fd47d7948f6c28f02b9f283a.jpg

4) Plastik parçayı çizmeden kibarca açıyoruz

dc52cc36c8c0173cd7af0b6cdfea1860.jpg

03cb667ea1c2f7ca3c0e086bf1b1fbd4.jpg

5)Burada da iki parça birbirine kenetlenmiş durumda. Alttakini çıkarabilmek için birbirlerinden ayırıp çıkartıyoruz bunları.

60a6b4d94c1832d31fcdda1041d3ceef.jpg

Tamamen sökülmüş hali :)

9a9cafd55e6d4577e5db71f826ebd36d.jpg

Ayak dayamanın tırnaklarını söküp çıkartıyoruz.

00afdb4634e711495737d3529e943f6d.jpg

Burdan sonrası yok çünkü spor pedal setim yok :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
kanırtarak çıkartmak denilebilir. Fakat öyle kasma falan olmadı hiç açıkcası. Kapur açma kolu içeri girdi zaten herhangi bir zararı olmadı. Bana böylesi daha kolay geldi :)

@CMasteR @MSE

Birazdan ikinizin sentezini uygulayarak dalmayı düşünüyorum :D

CMasteR dedi:
kanırtarak çıkartmak denilebilir. Fakat öyle kasma falan olmadı hiç açıkcası. Kapur açma kolu içeri girdi zaten herhangi bir zararı olmadı. Bana böylesi daha kolay geldi :)
Evet hocam sizin yöntem daha pratik :)

@CMasteR @MSE

Saygıdeğer hocalarım; üzülerek belirteyim ki ayak dayamayi takamadim  X(

kanırtma yöntemi işe yaramadı. aslında yüzüp yüzüp kuyruğuna geldim, bi miktar ayrıldı, kaput kolunu da boşluğa soktum ama bi türlü o soldaki birbirine kenetli parça oradan ayrılmadı. deli oldum. sonra baktım ki arabayla inatlaşmaya başladım, kırmamak adına vazgeçtim.

geri çok güzel taktım ama herşeyi :D

Murat hocamın dediği gibi belki biraz fazlaca el becerisi istiyor. ellerinize sağlık bence çok basit bi iş değilmiş bu.

gecenin özeti :

golf: 1-0 :Murat :D

yusuf dedi:
@maniax

Hocam rövanş ne zaman :)
hocam şu resimde kaput açma kolunun orasının neden çıkmadığı sorusuna ne zaman cevap alırsam o zaman :)

halbuki o ek yerinden de ayrıldı ona rağmen gelmedi bi türlü.

dedim vida sökmeli yöntemi deneyeyim vidayı göremedim bile.

@Redline hocam da takmış 5 dk da. sanirim ben gerçekten yeteneksizim biraz  s=s20

MSE dedi:
Kaput açma kolu ile birlikte tüm parçaların çıkarılması

1) Kaput açma kolunu çekip daha sonra fotoğrafta görünen parçayı bir tornavida yardımı ile çıkartıyoruz. Çıkardıktan sonra kaput açma kolu yerinden kolayca çıkacaktır.

2) Plastik vidalı bir tırnak var. ,Vidasını söküyorsunuz ve hafif kanırttırarak çıkarıyorsunuz. Ben daha önce o plastiğe zarar verdiğim için fotoğrafta düz tornavidanın oturacağı yuva görünmüyor :)

3) Kapı eşiğini yukarı doğru çekin. Zor olacaktır ancak acele de etmeyin yoksa benim gibi parmağınıza zarar verebilirsiniz :) Kapı eşiğinin ilk 2-3 tırnağını çıkarmanız yeterli.

4) Plastik parçayı çizmeden kibarca açıyoruz

5)Burada da iki parça birbirine kenetlenmiş durumda. Alttakini çıkarabilmek için birbirlerinden ayırıp çıkartıyoruz bunları.

Tamamen sökülmüş hali :)

Ayak dayamanın tırnaklarını söküp çıkartıyoruz.
Adım adım nefes nefese resmen polisiye bir fotoromanın en heyecanlı sahnesini okur gibi ilerledim....

Son cümle beni yıktı:

"Burdan sonrası yok çünkü spor pedal setim yok :D "

X( X(

Müthiş bir detay olmuş Muhammed Hocam. Bu uğurda yaralanan ellerine sağlık..

@maniax

Hocam git saniyiye vw servisine 5dk hallederler bence at 10tl siftah  gitsin bitsin derim

Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt