Golf 7 1.2 TSİ BlueMotion Yağ Yakma Sorunu

İsim
Ahmet
Araç
Golf 7 1.2 TSİ, A3 Sedan S-line 35TFSİ
Merhaba arkadaşlar aracım 1.2 tsi 77kw 105 hp bluemotion golf 7.Nerdeyse her 35 gün de 900ML 1L arası koymak zorunda kalıyorum artık kilometresi 132 binde başına gelen varmı ne önerirsiniz bunun için ve aracım bunun yüzünden daha fazla benzin yakmaya başlar mı ?

Tdi motorla bu yaz 5 ay içerisinde 15k km yaptım %90 ı şehirlerarasıydı. Standart hızım 120km h hız sabitleyici ile arada Aydın izmir otobanında yüksek hızlar da dahil, geçmiş 110bin km boyunca motora bu kadar yüklendiğimi hatırlamıyorum.
Veriler,
Liqui4200 yağ bakımdan tam 14500km sonrası yağ seviye sarı ışık uyarısını verdi, yaklaşık 700ml ekleme yapıp aracı bakıma soktum, aracım 6 yıldır yağ eksiltmemişti turbo vs herhangi bir yerde kaçak yok.
Sonuç,
Sıkıştırırsan eksiltiyor…tdi bile olsa

Upvote 0

Kullandığınız bölge önemli sakin kullanırım ve yokuş yok denecek kadar az ise motul testlerde daha iyi. Aracı zorlarım sık sık dur kalk yokuş çok derseniz toptec ekranınızda yağ sıcaklığı açıktır. Dik yokuşları bitirdiğinizde yağ ısınız ne seviyede ona dikkat edin özellikle yazın. Yağ seçicide Motul specific çıkıyor. 1.2 tsi uygun olarak. 150bin km altı ise 0w30 üstü ise 5w30 sizde eksiltme olduğundan 5w30 mantıklı.
Yokuş buralarda fazla araba zorlanıyor genelde toptec kullanıcam o zaman

Upvote 0
**Genelde kaç devirde vites atarsınız.?

**Seyir devriniz kaç olur devir saatinde?

Aracına 2000 devir göstertmeyenlerin yağı eksilmez gibi bir sonuç çıkarmı deneyi yapıyorum.
DSG aracım genelde 2500 devirlerde ama çok yokuş var ve bolca durkalk oluyor gün içinde

Upvote 0
DSG aracım genelde 2500 devirlerde ama çok yokuş var ve bolca durkalk oluyor gün içinde
Hocam tulkasa yönelttim soruyu lakin aracı manuel olduğu icin

Yüksek devir / yağ yAkma ilişkisini en iyi manuel araçta gözlemleyebiliriz.

@ Tulkas da86 bin km dir hiç yağ eksiltme sorunu olmamış . Acaba 1750 ve altındaki devirlerde (dip1500 devir 1500 ün altı zaten motoru zehirler) Kullanım alışkanlığı varmı acaba diye sormuştum

Sizin araç dsg olduğu icin
Aracın Devir çevirmesi kullanıcıdan cok araca bağlı ve tahminim 1500 dv hep vites atıyor dsg ???

Ama dersenizki devamlı kick down yapıyorum ? Dsg yi kırbaçlıyorum 2000 devir bişekilde göstertiyorum.
O zaman sizin durum yağ eksiltmeyle iltisaklı olabilir.

Upvote 0
Tsi kullanan arkadaşlar ısı değerlerini paylaşırlar, bir kaç konu vardı bununla alakalı, Aynı koşul ve şartlarla test etmek zor olduğundan aşırı zorlamadan aracı sıkıştırdığınız yerlerde yağ sıcaklığına bakın motorda termal verimlilik iyi olmadığında yağda fazladan yanar yakıtta ..
Uzun uzun anlatmak yerine video açıklamış :)

Hocam senden sonra gittim aracı zorlayarak kullandım baya 108C geçmedi yağ sıcaklığı sonra yağ çubuğunu çektim şaşırtıcı bir şekilde yağ çok fazla siyahtı

Upvote 0
Hocam senden sonra gittim aracı zorlayarak kullandım baya 108C geçmedi yağ sıcaklığı sonra yağ çubuğunu çektim şaşırtıcı bir şekilde yağ çok fazla siyahtı
108 derece gayet iyi bence ilk aşamada https://www.motul.com/tr/tr/products/specific-504-00-507-00-5w30 deneyin VW için üretilmiş yağ tam uyumlu. 4.2 litre koyulsun yağ 800ml de eksiltirse ilerde koyarsınız. Gözlemleyin olmadı sorun devam ederse sonrakinde toptec ile finali yapın. sürekli yüklenmiyorsunuz 140 derecelere kadar motul başarılı sahte yağ çok piyasada özellikle mobil motul castrol de orjinal gibi yapıyorlar.

Videoda anlatıldığı gibi max seviyesine kadar konur yağ 1.2 tsi da 4.2 litredir diye biliyorum. Sonrasında değişimi zamanı gelene kadar 700ml eksiltir örnek minimuma iner o kadar yağ eksiltme normal olarak görülür. Aslında fazla eksiltmesinin diğer nedeni tam sentetik yağlar eski yağlara göre fazla karışımla katkılarla yapılıyor. Bu videoda bunu açıklıyor.

Son düzenleme:
Upvote 0
108 derece gayet iyi bence ilk aşamada https://www.motul.com/tr/tr/products/specific-504-00-507-00-5w30 deneyin VW için üretilmiş yağ tam uyumlu. 4.2 litre koyulsun yağ 800ml de eksiltirse ilerde koyarsınız. Gözlemleyin olmadı sorun devam ederse sonrakinde toptec ile finali yapın. sürekli yüklenmiyorsunuz 140 derecelere kadar motul başarılı sahte yağ çok piyasada özellikle mobil motul castrol de orjinal gibi yapıyorlar.

Videoda anlatıldığı gibi max seviyesine kadar konur yağ 1.2 tsi da 4.2 litredir diye biliyorum. Sonrasında değişimi zamanı gelene kadar 700ml eksiltir örnek minimuma iner o kadar yağ eksiltme normal olarak görülür. Aslında fazla eksiltmesinin diğer nedeni tam sentetik yağlar eski yağlara göre fazla karışımla katkılarla yapılıyor. Bu videoda bunu açıklıyor.
Teşekkür ederim hocam sağolasın

Upvote 0
**Genelde kaç devirde vites atarsınız.?

**Seyir devriniz kaç olur devir saatinde?

Aracına 2000 devir göstertmeyenlerin yağı eksilmez gibi bir sonuç çıkarmı deneyi yapıyorum.
Çok çok nadiren arada bir 4000 deviri geçerim şehir içi şehir dışı 1500 ile 2500 devir arası kullanırım 3000i görmem anlıktır hocam yani sakin kullanıcıyım diyebilirim. Yüksek devirlerde uzun sürüşler yapmam yani. Ya zaten 1.2 tsi küçük motor, sürekli yüksek devirli kullanarak aracı yormama taraftarıyım. Yağ eksiltme durumunun sürüş tarzıyla da alakalı olduğunu düşünüyorum ben de yani bunu incelemek lazım. Yukarıda da bahsedildiği gibi motoru sıkıştırdıkça yağ eksiltme olayı gerçekleşiyor olabilir. Her ay 1lt yağ ekleyenler var hayret edilesi bir durum yani bu. Kullanılan yağdan ve sürüş tarzından kaybaklanıyor diye düşünüyorum eğer kaçak sızıntı vs yoksa

Son düzenleme:
Upvote 0
Arkadaşlar, bende 2014 1.2 105 manuel golfe sahibim 51.000 km de. Castrol 5w30 kullandım. Forumlarda 1.2 ve 1.4 tsi yağ eksilttiğini görüyorum. En son yaptığım bakımdan itibaren 6.000 km yapmısım ustama kontrol ettirdim az bir şey eksiltmiş ekledi. Normaldir dedi.

Upvote 0
Teşekkür ederim hocam sağolasın
rica ederim araç halen yakmaya devam ederse kolaydan zora ilk aşama turbo milden egzoz kısmına veriyor olabilir böyle bir durumda egzoz kokusu değişir + renk de değişir. örnek beyaz olur. Kışın çıkan beyaz duman farklı karıştırmayın. inş yağ ile çözersiniz en düşük maliyetten zora doğru yapmak mantıklı olandır. Bende 3 silindir polo vardı 10w40 yakan motora 5w40 tam sentetik yağ attım gram eksiltmedi be nedenle yağın önemi basite alınmayacak düzeyde.

Upvote 0
Arkadaşlar, bende 2014 1.2 105 manuel golfe sahibim 51.000 km de. Castrol 5w30 kullandım. Forumlarda 1.2 ve 1.4 tsi yağ eksilttiğini görüyorum. En son yaptığım bakımdan itibaren 6.000 km yapmısım ustama kontrol ettirdim az bir şey eksiltmiş ekledi. Normaldir dedi.
Kaç litre yağ atıldı tam olarak. 4 litrelikmi aldınız.

Upvote 0
Kaç litre yağ atıldı tam olarak. 4 litrelikmi aldınız.
Toplamda 4.2 lt diye biliyorum öyle demişti ustam. Ama en son eklediğinde çok az eksiltmiş dedi ekledi. 6.000 km önce yaptırmıştım bakımı. Normal dedi usta, çok sıkıştırarak sürmüyorum. 3 bin deviri bile görmüyorum kolay kolay. Ama yorumlarda okudupum kadar sanırım kronik duruyor

Upvote 0

Toplamda 4.2 lt diye biliyorum öyle demişti ustam. Ama en son eklediğinde çok az eksiltmiş dedi ekledi. 6.000 km önce yaptırmıştım bakımı. Normal dedi usta, çok sıkıştırarak sürmüyorum. 3 bin deviri bile görmüyorum kolay kolay. Ama yorumlarda okudupum kadar sanırım kronik duruyor
Hocam benim 1.2 tsi 4.2lt ekliyor bakım yaptırdığım yer ve 4lt ekledikten sonra bikaç kez yağ çubuğundan kontrol ediyoruz azar azar yağ seviyesi tam olduğunda 4.2lt eklemiş oluyoruz 2 bakımdır bende araç ve hep 4.2lt tam yerinde gösteriyor çubuk.

Upvote 0
Genelde 4 atıyorlar 4.3 e kadar yolu var filtrede emecek vs.. en güzeli 5 litre yağınızı alın tam miktarı 4.3 atsınlar fazlasını alın ilerde eksilince atmak üzere 15 bin km yi 5 litre yağ ile idare edebiliyorsanız gayet iyi.

Ekli dosyalar

• gdsfsdf.jpg
    gdsfsdf.jpg
    78.8 KB · Görüntüleme: 9
Upvote 0

rica ederim araç halen yakmaya devam ederse kolaydan zora ilk aşama turbo milden egzoz kısmına veriyor olabilir böyle bir durumda egzoz kokusu değişir + renk de değişir. örnek beyaz olur. Kışın çıkan beyaz duman farklı karıştırmayın. inş yağ ile çözersiniz en düşük maliyetten zora doğru yapmak mantıklı olandır. Bende 3 silindir polo vardı 10w40 yakan motora 5w40 tam sentetik yağ attım gram eksiltmedi be nedenle yağın önemi basite alınmayacak düzeyde.
İnşallah çözülür hocam yağ filtresi polen filtresi ve hava filtresi değiştiricem birde önerdiğiniz yağı satın alıp koydurucam duruma bir de o zaman bakıcam,sabahları çalıştırdığımda durgun yerde beyaz duman atıyor hafif hafif giderkende sabahları genelde duman atıyor

Upvote 0

Geri
Üst Alt