13 temmuz sabah 2.30 da bodruma yola çıktım. İki yetişkin bir çocuk, full depo yakit. Bagaj full. 16 jant lastik. (3.5 cm eibach yay var). Hız sınırlarına uyarak sürdüm. Ankara, afyon, dinar, denizli, Tavas, kale, Muğla, Milas ve bodrum istikametini takip ettim. Muğla sınırlarına girene kadar her șey iyiydi. Sonra yakıt ortalaması arttı. Yollar bozuk olduğu için yay nedenli konfor da bariz negatif hisler oluşturdu. ( ayrica sıcak hava ve trafik de yordu bizi) 765 km ortalaması 5.5 oldu. Bodrum trafiği ve rampalari baya etkili.
18 temmuz günü sabah 10.00 donus yolu başladı. Bodrum, Milas, yatağan, Kavaklıdere, aydın bozdoğan, nazilli, denizli, dinar, afyon ve Ankara yaptım. Aynı şekilde aynı yükte, hava daha sıcakti, (bu güzergahta da baya ışık varmış,)
Sayacı sıfırlamadim üzerine devam ettim ve 1515 km ortalaması 5.9 oldu. Genel olarak deniz seviyesinden ankaraya tırmandık ve afyondan sonra 120/130 bandında takıldım..
Ugrasilsa daha da düşer bu yakit. Benim o kadar da sabrim yok
Deneyimler,
Sıcak havada turbo daha geç geliyor, rolling durumları üzücü, rampada birisi devri kesmenize sebep olursa tekrar ivmelenmek için arac bir güzel içiyor yakiti. Çokça maruz kaldım bunlara.