Merhabalar..
Sitenizi Dh'da ki Golf başlıklarını tararken buldum. 2004'den beri DH üyesiyim. Bugüne kadar bir çok sıkıntısını gördüğüm için daha çok otomobil genel değil de "Sıcak Fırsatlar" bölümünü takip ediyordum.
Golf ile tanışmam 96 yıllarına dayanır. Hatta aslında ilk Golf 3 GTI ile başlayacak olan serüvenim "Onca paraya rağmen camlar nasıl otomatik olmaz, şahin doğan bile otomatik iken" diye yürütülen mahalle baskısına dayanamayıp, sonrasında da çok memnun kaldığım Astra GSI aldım. Golf GTI ve Peugeot S16'yı delirtiyordum. (hatırlayanlarınız vardır, arka lastik virajlarda dönüş sağlayıp yol tutuşunu arttırdığı iddia ediliyordu) Tek rakibim Subaru İmpreza Turbo idi.
Sonra Bmw 3,18 TI sonralarında da, 2000'li yıllar Golf TDI meşhur 1.9 traktör motorlu Golf IV. İlk defa dizel kullanıyordum. Hakikaten beni mest etmişti. 0-100 çok iyi olmasa da yüksek süratde ki stabiletesi mükemmeldi.
Ondan sonra Hitler motorlu efsane Golf V bana göre hakikaten gelmiş geçmiş en iyi kasalardan, sonrasında da 7'yi beğendim, ona yakın olarak.
2yıl benzinli kullanımdan sonra hitler motoruma güç yetmiyordu, TR'de hemen hemen yapılan ilk sıralı sistem LPG dönüşümü yaptırmıştım. İyi de verim aldım ve aracımı 8 yıl kullandım. Boyasız olarak tertermiz bir şekilde sattığımdan alan kişi hala hayır duasını esirgemez.
Golf VI 1.4 TSI 122 hp sahibi oldum sonrasında. Aman Allahım ne müthiş motor dedim. Tıpkı Turbo enjeksiyon olan BMW'yi ve Astra GSI'ın heyecanını veriyordu, basarsan yakıyor basmazsan dizelleri kıskandırıyor diyordum. Fakat artık durulmuştum. Yine ailemizin olan Golf 7 TDI DSG kombinasyonunda ki rahatlık çok hoşuma gitmişti. ve 25 yıllık manuel serüvenim, otomatik araç kullanma keyfini vermez tezim DSG ile son bulacak inşaAllah bu hafta sonuna doğru.
Evet Golf 4-5-6 derken yine vazgeçemedim çoluk çocuğa rağmen; Jetta alabiliyorken, "Jetta VW Das auto değildir" diyerek seçimimi yine Golf'ten yana kullandım. Hele de Jetta'nın devasa bagajını gören aileme karşı durarak keyfimden tutkumdan vazgeçmedim.
Aracı teslim alınca bol bol görüşmek dileğiyle;
Saygılar, selamlar..