Ses yapmayan Fren balatası tavsiyeleriniz ( Golf 7 - 2013 )

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Karahan_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aracıma salı günü ate marka arka fren balatası taktırdım. Yorum yapmak için çok erken ama bugüne kadar ötme yapmadı. Bu haliyle devam ederse çok memnun kalacağımı düşünüyorum. Yenisini taktırmadan önce özellikle sabahları ve akşam iş çıkışı belirli bir KM'ye kadar ötme yapardı.
Ötme yapıyor mu 1 sene olmuş

Arkadaşlar ön fren balatası bitmişti 2 ay önce , bakım yaptırdığım ustaya götürdüm ZEGEN diye bir marka taktı. Bu çok iyi bir balata hiç ötmez öterse getir dedi. O gün bu gündür frene bastığımda kuş gibi ötüyor araba. Hatta ötmüyor çığlık atıyor biraz bin düzelir dediler düzelmedi ben de bir ay sonra ustaya tekrar götürdüm. Bu balata ötmez senin disklerin yamuk dedi , diskleri tornacıya yolladı sonra tekrar taktı. Fakat araba frene basınca hala ötüyor ! Şimdi ben ne yapayım ? Gidip Ustayla mı tartışayım nedir yani üstelik bir de boş yere torna parası vermiş olduk 350 lira =/ Neyse arkadaşlar bana ÖTMEYEN hatta çıt ses bile yapmayan bir balata önerir misiniz. Parası mühim değil 500 bin lira olsa da gidip o balatayı alacağım yeter ki ÖTMESİN ! =((
Geçen hafta 165 bin km de arka disk balata değiştirdim.Ate den şaşmayın asla

textar balata ses yapmıyor diye bilirim.
ben 2 yıl önce bluehouse diye bir marka taktım çok memnunkaldım ne ses ne de çızırtı 20-25 bin km oldu sorun yok

Yetkili servisteki eko serisi fren balatasında Mk7 ve Mk7.5 ikisinde de ses problemi yaşamamıştım.
Geçmişte Ate marka takıp ses sorunu yaşayanlar olmuştu.

*Eko serisi parçalar ömrü kısa kalitesi düşük diye genelde tavsiye edilmiyor. Hatta yakın bir dönem bazı yetkili servislerin artık eko serisi parça getirmediklerini belirten üyeler olmuştu

Zegen Çin malı ama yerli olduğu iddia edilen fason ithalat ürünü ucuz yedek parça markasıdır. Ferodo, Trw, Textar, Febi, Swag, Hella Pagid gibi markalardan şaşmayın.

textar balata ses yapmıyor diye bilirim.
ben 2 yıl önce bluehouse diye bir marka taktım çok memnunkaldım ne ses ne de çızırtı 20-25 bin km oldu sorun yok

Sizin kullandığınız balata Roadhause ololabilir.

İspanyol malıdır.

RH BALATA.png

Aydın bey in bahsettiği Blue Print balata ise İngiliz malıdır.

Her ikisi de balata piyasasının vasat seviyedeki ürünleridir.

Nadiren disk ile uyum sağlayıp ses çıkarmayabilirler, ama fren güvenlikleri tutuş hisleri zayıftır.

Kısa sürede balata yüzeyinde bozulma ve kopmalar yaşanır.

BluePrint.png

Son birkaç yıldır TRW ve Textar kullanıyorum,ikiside ötmüyor ve fren performansı muazzam,ikisini tek geçerim diyecem ama birde ATE var,hiç denemedim ama ötmeyeceğine eminim çünkü onlarda piyasanın en iyilerinden belkide en iyisi ayrıca en pahalı balata olabilr.

Sizin kullandığınız balata Roadhause ololabilir.

İspanyol malıdır.

Ekli dosyayı görüntüle 83450

Aydın bey in bahsettiği Blue Print balata ise İngiliz malıdır.

Her ikisi de balata piyasasının vasat seviyedeki ürünleridir.

Nadiren disk ile uyum sağlayıp ses çıkarmayabilirler, ama fren güvenlikleri tutuş hisleri zayıftır.

Kısa sürede balata yüzeyinde bozulma ve kopmalar yaşanır.

Ekli dosyayı görüntüle 83451
çok bilgim yok tavsiye üzerine aldım sorun yok şimdilik 25000 km oldu

Son birkaç yıldır TRW ve Textar kullanıyorum,ikiside ötmüyor ve fren performansı muazzam,ikisini tek geçerim diyecem ama birde ATE var,hiç denemedim ama ötmeyeceğine eminim çünkü onlarda piyasanın en iyilerinden belkide en iyisi ayrıca en pahalı balata olabilr.

Katılıyorum. Önde Textar arkada TRW var, performans çok iyi ses sıfır. textar tozu TRW'ye göre daha az.

ATE'ye gelince, iyi olduğu muhakkak ama Türkiye'de emsal OE markaların 2-3 katı fiyata satılmayı hak eden bir farkı yok. Birileri ittirerek şişirmeye çalııyor. Liqui Moly gibi :) Saçma fiyatlara itelemenin güzel yolu.

"Süpermarket" açıp Ate markasını orda burda Youtube'da yerli yersiz sürekli övüp duran arkadaş da pek bir halttan anlamayıp sıkıyor. Geçen bir videosunu gördüm, kesin emin oldum.

Geri