Golf 8.5 Yağ Eksiltme

Merhaba, sizin için sordum. Herhangi bir sorun olmazmış bir hafta beklemek ama yağ için randevuya gerek yokmuş, istediğiniz zaman gidebilirsiniz ben de randevusuz gittim. 15 dk’da hallettiler, kahve de ikram ettiler :) yarım litre eklemişler 7 çizgi oldu. İlk yağ ekleme ücretsizmiş :) ayağımız alışsın istiyorlar sanırım. Dedim sonrakilerde kendim ekleyebilirim. Castrol zor bulursunuz dedi ama internette satışı var. Bence alıp sonrakilerde kendimiz doldururuz :)
tam adını veya görselini paylaşabilir misiniz ne ekleyeceğiz, bilgimiz olsun. her defasında servise gitmeyelim bunun için

Bugün ben de servise yağ eklettirdim.iki çizgiye inip (yağ uyarısı) verdi. Aracım 5900km. Fabrikada yağı tam sınırda koyuyorlar ondan böyle oluyor dedi servis. Yağ ince olduğu icin 1Lt eksiltme normal dedi . Max seviyenin bir altına kadar doldurdu . 1 lt Yağın ücretini de aldı bu arada .

Merhaba,

Golf 8.5 116 hp henüz 2 aylık ve 2.000 km'de aracım var. Bir kaç gün önce yağ seviyesi düşük uyarısı verdi. Hemen vw aradım bilgi aldım. Kendiniz ekleyebilirsiniz dedi ama orjinal yağ bulmak sıkıntı olduğu için dün servise götürdüm, yağı tamamladılar(1 litre) ve rodaj sürecinde olduğu için bu durumun normal olduğunu belirttiler. Umarım bir daha aynı sorunu yaşamam. 1.030 TL ödeme yaptım, bu ücretin alınması beni biraz üzdü.

Biraz araştırayım dediğimde aşağıdaki video ya denk geldim. Benzer sorunları yaşayan çok fazla kişi varmış. Kendi yağını koymak isteyenler için Castrol 0w-20 yağ koymak gerekiyormuş. Yeni araçlarda artık 0w-20 kullanılıyormuş.

Merhaba aynı sorun bende de oldu.Araç 6000 km de. Aldığımda minimum un üstünde 3. çigideydi. Yani seviyesi düşüktü sınıra yakın. Servisi aradık yap ekleyelim dediler. İnşallah başka bişey yoktur.

Merhaba aynı sorun bende de oldu.Araç 6000 km de. Aldığımda minimum un üstünde 3. çigideydi. Yani seviyesi düşüktü sınıra yakın. Servisi aradık yap ekleyelim dediler. İnşallah başka bişey yoktur.
Benimde öyleydi üstat.(3. Çizgi ) Bir çizgi fazla yağ eklenseydi fabrikada bakıma kadar uyarı almazdın dedi servis .

Yılda 10 milyon araç üreten bir üretici araş başına sadece 1 cent “tasarruf” etse yıl sonunda kasaya 100bin dolar ilave para giriyor. Varın buradan hesap edin.

Kuruşun peşinde oldukları ve çok zaman pokunu çıkardıkları muhakkak. Ama burada yağı ancak yetecek kadar doldurmalarında “karbon ayak izi” düşürme derdinin de önemli olduğunu düşünüyorum. Üreticilerin önündeki bela bu, elektriklide çuvallayan markalar ciddi karbon parası ödeyecek.

Çalıştığım yerde de karbon ayak izi hesaplama projesine başladık, bir tarafından işin içindeyim. Fabrikadaki personelin işe gidip gelirken saldığı karbonu bile ürettiğin aracın karbon ayak izi hesabında dikkate almak zorundasın. Anlayabiliyorum dertlerini.

Yine de pozitif tarafından bakarsak, ekstra yağ koyup yağ yakma sorununu saklamalarından iyidir.

50900VWCA Ürün kodu
Açıklamada şu şekilde
Castrol EDGE PROFESSIONAL LL IV FE 0W-20
Bazı yetkili servisler Castrol marka yağ kullanır, bazı yetkili servisler Shell marka yağ kullanır, Markaya bağımlı kalmaya gerek yoktur, Önemli olan yağın uyumlu olup-olmadığıdır, ve her 0W-20 yağ da uyumlu değildir, Kullandığınız yağın Approved VW508.00/509.00 onayı olması gerekir, VW Almanya ise Shell marka yağ kullanır,

Aracınıza uyumlu olan yağlar;
Liqui Moly Top Tec 6200 LongLife IV 0W-20
Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-20
Castrol Edge Professional LongLife IV FE 0W-20
Mobil 1 ESP X2 0W-20

@Xcorpit39

Bu arada makyajlı kasa 1.5 116 beygirlik TSI motorlar yağ eksiltmiyor dostlar. Çünkü ben aracımı sıfır aldığımda ilk kontrol ettiğimde 4 seviyedeydi, yani neredeyse minimum seviyesinin hemen üstündeydi ve bu ne yazık ki sıfır kilometredeki araçta olan bir durumdu. Bu da şu anlama geliyor: Fabrikasyon, sınırda, tam sınırda ya da limitte konuluyor sanırım taşıma kuralları gereği. Belki sıvıların az konmasıyla ilgili bir durum da olabilir ama servisim bunu kontrol edip üzerine tamamlayıp o şekilde vermesi gerekirken, bu yapılmıyor çoğu arkadaşımızda. Bu yüzden bu sıkıntıyı yaşadı aslında. Yağ eksiltme durumu tamamen limitler dahilinde, ancak limitte konulduğu için bu sıkıntı var.

Yağ için para verenler tüketici hakem heyetine başvurmalı yoksa soygunun sonu gelmez...

1.5 tsi 150 ps yağ eksiltiyor.
1.5 tsi 116 ps daha çok yağ eksiltiyor.

Burdaki yorumlardan bu anlaşılıyor. Görücez kilometreler arttıkça burda “yine yağ eksiltti” yorumlarını.

150 ps versiyon aracım 11.500 km de ilk yağ seviyesi kontrol et uyarısı verdi. 15 bin km de bakıma girdi. 27 binde yine yağ eksiltme uyarısı verdi. 30bin km de bakıma girdi 41bin 700 km de yine uyarı verdi. 45 bin km de bakıma girdi 57 bin de yine uyarı verdi. 60bin bakıma girdi 72binde uyarı verdi. Şuan 82 bindeyim bugünlerde uyarıyı bekliyorum😆 Sürüş şeklim ve her yıl 15 bin km kullanımım hiç değişmedi. Ki sıkıştırırım motoru genelde. Her 11-12 bin km de bu motor 1lt eksiltiyor.
Ama bunu yağ yakma olarak görmüyorum aksine 15bin km bakıma kadar her 10bin de yağı tazeleme olarak değerlendiriyorum. 4.3 lt kapasitenin 1lt’si ekleme yapıyorum sonuçta.

1.5 tsi 150 ps yağ eksiltiyor.
1.5 tsi 116 ps daha çok yağ eksiltiyor.

Burdaki yorumlardan bu anlaşılıyor. Görücez kilometreler arttıkça burda “yine yağ eksiltti” yorumlarını.

150 ps versiyon aracım 11.500 km de ilk yağ seviyesi kontrol et uyarısı verdi. 15 bin km de bakıma girdi. 27 binde yine yağ eksiltme uyarısı verdi. 30bin km de bakıma girdi 41bin 700 km de yine uyarı verdi. 45 bin km de bakıma girdi 57 bin de yine uyarı verdi. 60bin bakıma girdi 72binde uyarı verdi. Şuan 82 bindeyim bugünlerde uyarıyı bekliyorum😆 Sürüş şeklim ve her yıl 15 bin km kullanımım hiç değişmedi. Ki sıkıştırırım motoru genelde. Her 11-12 bin km de bu motor 1lt eksiltiyor.
Ama bunu yağ yakma olarak görmüyorum aksine 15bin km bakıma kadar her 10bin de yağı tazeleme olarak değerlendiriyorum. 4.3 lt kapasitenin 1lt’si ekleme yapıyorum sonuçta.
116 beygirlik motoru kaç km kullandınız? 10 bin kmdir kullanıyorum bir çizgi bile eksilmedi. Sadece ilk aldığımda 4 çizgiydi sonra bir ara 3 çizgiye düştü yağ seviyesi düşük dedi sonrasında geri yükseldi ve uyarı gitti. Ben yine de yağ eklettim ekleteli de 3.5k km oldu bir çizgi bile oynama yok.

116 beygirlik motoru kaç km kullandınız? 10 bin kmdir kullanıyorum bir çizgi bile eksilmedi. Sadece ilk aldığımda 4 çizgiydi sonra bir ara 3 çizgiye düştü yağ seviyesi düşük dedi sonrasında geri yükseldi ve uyarı gitti. Ben yine de yağ eklettim ekleteli de 3.5k km oldu bir çizgi bile oynama yok.
116 beygir versiyon kullanmadım. Genelleme yaptım sadece hocam burdaki yorumlara istinaden. Tsi motorda sıkıştırma oranı yüksek. 150 beygirlik versiyonda 350 bar sıkıştırma basıncı var. Bu değer 1.4 tsi’da 280 bardı. 116lıkta kaç bilmiyorum

Ilk eklemeden sonra, yeniden yag ekleten oldu mu acaba? 8.5 icin.
ben bayiden alip eve giderken uyari vermisti 😃
eklettirdim 5k km oldu 4 diş var
ilk başta eksiltmeyi normal karsiliyorum sonrasinda okadar eksiltme olmuyor korkmana gerek yok yani

116 beygir versiyon kullanmadım. Genelleme yaptım sadece hocam burdaki yorumlara istinaden. Tsi motorda sıkıştırma oranı yüksek. 150 beygirlik versiyonda 350 bar sıkıştırma basıncı var. Bu değer 1.4 tsi’da 280 bardı. 116lıkta kaç bilmiyorum
en fazla sıkıştırma orani 116 larda

50900VWCA Ürün kodu
Açıklamada şu şekilde
Castrol EDGE PROFESSIONAL LL IV FE 0W-20
benim faturada ayni
internetten aldim 5lt bidaha eksilme olursa eklerim ama cok eksilmicek gibi zate 15k bakimda da fullencek takmayin kafaya böle seyleri

Geri
Üst Alt