12v Akü Zayıf. Sürüş işletiminde şarj edin.

MehmetAliAktas

Yeni Üye
İsim
Mehmet Ali AKTAŞ
Araç
Golf 8 1.0 Etsi
93665ed2-9f37-483c-9a03-d457832f17d0.jpegMerhabalar. Golf 8 1.0 etsi aracım var. Sakaryadan İstanbula gelmek için marşa bastım ve bu uyarının aynısını verdi. Sakaryadan istanbula gelene kadar hiç sorun olmadı uyarı gitti.
“12v Akü Zayıf. Sürüş işletiminde şarj edin.” Acaba aküyü değiştirsem sorun çözülür mü? Veya başka önerisi olan var mı ?

aku azalmış kullanınca da şarj olmuş. ilerde tekrar yaparsa değiştirin

merhaba, servis mi yoksa dışarıda mı değişmek mantıklı. servis 6500 tl fiyat verdi eko efb akü için. inci akü almayı düşünüyorum. kodlama vs ihtiyacı olur mu sizce tecrübe eden var mı?

merhaba, servis mi yoksa dışarıda mı değişmek mantıklı. servis 6500 tl fiyat verdi eko efb akü için. inci akü almayı düşünüyorum. kodlama vs ihtiyacı olur mu sizce tecrübe eden var mı?
Kodlama yapılması şart.

peki eko olmaya efb aküye ne kadar fiyat verdiler

Ekli dosyayı görüntüle 79497Merhabalar. Golf 8 1.0 etsi aracım var. Sakaryadan İstanbula gelmek için marşa bastım ve bu uyarının aynısını verdi. Sakaryadan istanbula gelene kadar hiç sorun olmadı uyarı gitti.
“12v Akü Zayıf. Sürüş işletiminde şarj edin.” Acaba aküyü değiştirsem sorun çözülür mü? Veya başka önerisi olan var mı ?
Aracınız kaç model ?

Bu sanki akü arızası değil de, akü voltajı düşük olduğu zaman veren bir uyarı...

Mk7 için de var benzer uyarı, 2 sene önce kış günü verdi uyarıyı, hala aynı aküyü kullanıyorum.

Aracı az kullandığım için akü şarj cihazı aldım. Kış ayazı olduğu zaman onunla dolduruyorum.

Siz de az yol yapıyorsanız akünün şarj olmaya fırsatı olmuyordur

Aracınız kaç model ?

Bu sanki akü arızası değil de, akü voltajı düşük olduğu zaman veren bir uyarı...

Mk7 için de var benzer uyarı, 2 sene önce kış günü verdi uyarıyı, hala aynı aküyü kullanıyorum.

Aracı az kullandığım için akü şarj cihazı aldım. Kış ayazı olduğu zaman onunla dolduruyorum.

Bu arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Çünkü aynı sorun benim araçtada var . Sabahları çalıştırınca bu uyarıyı alıyorum. Ama hareket ettikten 3/5 dk sonra araç durunca start stop devreye giriyor. Demekki akü de değil sorun. Bende günlük 3-4 km kullanıyorum aracı.

Akü voltajı anlık olarak 12.4 voltun altına düşmüş olabilir eğer akü 4-5 yıllık değilse çözüme aküyü şarj ederek başlardım.Aaç hergün en az bir kere 15-20 dk çalışıyorsa akü sağlığı kolay kolay bozulmaz.(sülfatlaşma)

Aracınız kaç model ?

Araç 2021 model aracı daha yeni aldım 3-4 gün oldu bu uyarıyı aldım, bende patladı yani akü :)
Ama araç bendeyken az kullanacağım, sadece hafta sonları binebilme imkanım olacak. Dediğiniz gibi benim de akü şarj cihazı almam lazım. Kaç saatlik bi işlem yapıliyor o cihazla peki ?

Akü voltajı anlık olarak 12.4 voltun altına düşmüş olabilir eğer akü 4-5 yıllık değilse çözüme aküyü şarj ederek başlardım.Aaç hergün en az bir kere 15-20 dk çalışıyorsa akü sağlığı kolay kolay bozulmaz.(sülfatlaşma)
Akü 3 yıllık daha yeni aldım aracı. Bendeyken haftada 2 gün calistiracağım. Bu sorunu nasıl çözebilirim isin icinden cikamadim. Bi akü değerlerini ölçtüreyim bakalım ne diyecekler

Araç 2021 model aracı daha yeni aldım 3-4 gün oldu bu uyarıyı aldım, bende patladı yani akü :)
Ama araç bendeyken az kullanacağım, sadece hafta sonları binebilme imkanım olacak. Dediğiniz gibi benim de akü şarj cihazı almam lazım. Kaç saatlik bi işlem yapıliyor o cihazla peki ?
Akünün duruma göre 3-16 saat arası değişebiliyor.

Şu konuyu incelemenizi tavsiye edebilirim

hocam bende golf 7 var bir kere sehir disinda 12v aku zayif uyarisi verdi ertesi gun istanbula geri dondum bu arada ne olur ne olmaz diye start stop kapali takildim, yolda yapinca sarj etmistir herhalde diye dusundum ve istanbula dondugum aksam saat 9 civari disari cikmam gerekti, bankamatigin onunde park ettim geri bindim hoop mars basmiyor :)

Geri
Üst Alt