12v Akü Zayıf. Sürüş işletiminde şarj edin.

Arkaşlar benimde aracımda aynı sorun var. Hatta 2 kez servise gittim aracım 2023 model. 2 kez şarj ettiler sonra sorunlar kayboldu. Sonuç olarak ne yapmamız gerek bende aracı haftada 1 veya 2 kez kullanıyorum. Akü şarj aleti alsak çözülür mü nedir olayı bunun

Akü sağlığını kontrol ettirin. Muhtemelen servise gidince biraz toparlanıyor. Cihaz da kısa mesafe sürüş bilgisi ve şarj ihtiyacı var diyorsa şarj ediyorlar gönderiyorlar demek.

Garantisi bitmeden akü değişim talep edin.
Sürüş yöntemi ile şarj etmek oldukça önemlidir.
Her gün 15-20 km yol yapsa 2 sene daha götürecek akü az kullanımda arızalacaktır.
Kapasitesi düşmüş akü havalar da yavaş yavaş soğuduğu için yolda bırakabilir.

Şarj etme imkanınız varsa şarj aleti ile aracı bekletmek daha iyi olacaktır. Bu sizi yorabilir.
Aynı sorunu 2 kez yaşamışsanız akünün değişimi için ısrar ediniz.

Arkaşlar benimde aracımda aynı sorun var. Hatta 2 kez servise gittim aracım 2023 model. 2 kez şarj ettiler sonra sorunlar kayboldu. Sonuç olarak ne yapmamız gerek bende aracı haftada 1 veya 2 kez kullanıyorum. Akü şarj aleti alsak çözülür mü nedir olayı bunun
İş görür + akü ömrünüzü de uzatır

Ben akü taktırdım (varta 12v 70 ah) ve hata vermiyor artık. Umarım dediğiniz gibi tekrarlamaz hata. Taktırdıktan sonra 1-2 defa kullanabildim şu anlık hata yok çok şükür.

@Keder52 Demek ki haftada 1 - 2 kez kullanım tarzınız, akünün yeteri miktarda dolmasına fayda sağlamıyor.

Yetkili servislerde, Aküde tespit edilen, düşük voltaj / sülfatlaşma sorunu , ( şarj sisteminde sorun tespit edilmediği sürece ) her zaman kullanım/kullanıcı hatası olarak kayıtlara geçer ve ücretsiz akü değişim taleplerini reddedilir.

Şarj cihazı kullanımı, kuru bir ortam ve aracın çok yakınında 220 V AC piriz gerektiriyor.

Akıllı şarj cihazı kullanabilecek mekana / garaja sahip olabilen ( aracını az veya devamlı kısa mesafe kullanan ) her araç sahibinin, mutlaka akıllı şarj cihazı edinip kullanması gerekir.

Yoksa bu kullanım sıklığı / stili ile , 1.5 - 2 senede bir akü değişimi yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Aküler eskisi gibi çok kaliteli uzun ömürlü üretilmiyor artık. Dikkatsiz kullanıma maruz kaldığı anda, aküler 1 sene içinde uyarı vermeye, devamında tedbir alınmadığında da 2. senede ömrünü tamamlıyor.

.

.

Güncelleme;
Daha önce yazdığım gibi aracımda son zamanlarda,özellikle sabahları çalıştırdığım zaman,park manevra devre dışı, park sensörü devre dışı,ekranın gelmemesi,side slayt hatası,akü şarj edilmeli,12 v beslemesi kısıtlı gibi hatalar alıyordum. Aracı günlük 3-4 km kısa mesafede kullanıyordum.Muhtemelen araç aküyü şarj edecek kadar zamanı olmuyordu.Araç hareket ettikten 4-5 dk sonra tüm hatalar geçiyor ve start stop sorunsuz şekilde devreye giriyordu.Daha önce aküyü ölçtürdüğümde zayıf olduğunu söylemişlerdi ama start stop devreye girdiği için pek ihtimal vermiyordum. Bu sorunlar artmaya başladıktan sonra aküyü bir hafta önce değiştirdim henüz bir hata almadım. Bu gibi sorunları yaşayanlar akü kaynaklı olması yüksek ihtimal , duruma göre güncelleme yapacağım.
Bugün akşam üzeri araç 1 saat park halinde bekledikten sonra çalıştırdım yine aynı hataları aldım.Aküyü yeni değiştirmiştim . Hava bugün aşırı soğuktu, aslında ben daha önce soğuk havalardan şüphe duymuştum. Bu saaten sonra neden olduğunu bilmiyorum artık.aracı kısa mesafe kullandığım için de olabilir, havalar soğuk olduğu için de .

@Nupel2323 Yeni aldığınız akünün üretim tarihi eski olabilir mi ?

Yeni alınan akülerin, araca takmadan önce şarj edilmesi, sonra araca takılması daha sağlıklı olur.

.

@Nupel2323 2024 ün kaçıncı ayında üretilmiş acaba. En fazla 4 - 5 aylık yeni akü sağlıklı sayılabilir. Şarj gerektirmeden araca takılabilir. 5 aydan fazla rafta beklemiş akü mutlaka önce şarj edilip sonra araca takılmalı.

Bence en yakın zamanda akünüzü adam akıllı bir şarj ettirin. Yoksa kısa mesafe kullanım tarzı ve soğuk hava vesilesi ile akünüz 1 sene bile dayanmayacak.

.

Akü 24 tarihli bile olsa rafta 1-2 aydan fazla beklediyse voltajı düşebiliyor hatta bu sure uzadıkça sülfatlaşma başlayabiliyor.Yukarıda belirtildiği gibi şarjlayıp takmak en güzeli hele ki kış aylarındaysak

Geri
Üst Alt