Golf 8.5 Impression Genel Sorunlar

Arkadaşlar selamlar, bende golf 8.5 impression ile aranıza katıldım. Ancak alır almaz arabaya küçük dokunuşlar yapalım derken biraz can sıkıcı bir hata oldu. Hayalet ekrana çizilmesin diye herkesin aldığı koruyucudan aldık, takılan koruyucu iyi olmadı çıkarıp tekrar yenisini takarız derken arkadaşım küçük vantuzla köşeden kaldırmak istedi ve ekranda beyaz iz kaldı sağ alt köşede. Lcd ekran içten kalktı sanıyorum. Küçük bir iz ama araç yeni olunca insanın canı sıkılıyor. Ne yapmamı önerirsiniz. Servis fiyatı çok yüksek, bazı yerlerde orjinal üst paketlerin ekranını takıyorlarmış tabi ama garanti dışı kalma problemi var. Önerileriniz paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 1000064556.jpg
    1000064556.jpg
    142.1 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:

Merhaba benimde 3 aylık aynı aracım var ve bazen düşük devirdeyken 2. vitese aldığımda gaz yemiyor aracı manuel çalıştırın uyarısı veriyor.Trafikteyken çok can sıkıcı bir durum.Bu sıkıntıyı yaşıyan oldu mu paylaşırsa çok sevinirim.
Bugün trafik ışıklarında durunca aracı manuel çalıştırın uyarısı verdi şaırdım

Bugün trafik ışıklarında durunca aracı manuel çalıştırın uyarısı verdi şaırdım
Aracı stop etmişsiniz.

Normalde stop edince 2 saniye içinde debriyaja basarsan otomatik hemen çalışıyor. Ama eğer basmazdan o süre içinde araba bahsettiğin uyarıyı veriyor. Kısaca istop etmişsin.

Aracı stop etmişsiniz.

Normalde stop edince 2 saniye içinde debriyaja basarsan otomatik hemen çalışıyor. Ama eğer basmazdan o süre içinde araba bahsettiğin uyarıyı veriyor. Kısaca istop etmişsin.
stop etse de manuel çalıştırın uyarısı vermemesi lazım kontak açık zaten

o yüzden debriyaja bastığın zaman kendi tekrar çalışıyor

Muhtemelen kemer çıkarıp takma ya da kapı açma kapama yapılmışsa yeniden çalıştırması için uyarı vermiştir. Güvenlik amaçlıdır.

Dediğim gibi istop edince bir kaç saniye içinde debriyaja basmazsanız yapıyor. Basarsanız kendi çalışıyor ama süreyi geçirince manuel çalıştır diyor. Anormal bı durum yok

Golf 8.5 Manuel aracımla geri geri garaja girerken araç aniden frenleme yapıp kendiliğinden durdu. Bu neden olabilir

Golf 8.5 Manuel aracımla geri geri garaja girerken araç aniden frenleme yapıp kendiliğinden durdu. Bu neden olabilir
Manevra freni. Muhtemelen bir şeye çok yakından geçtiniz sensörler de yakın olduğunu algıladı. Öyle olunca durduruyor. Ben de yaşadım. Aracın soluna yapışık ağaç vardı onun dibinden park ediyordum sağa doğru. Ağacın dibine girdiğim için çarpacak sandı durdurdu. Aslında arabanın solunda idi ağaç carpmazdi artık. Aynı durumu yaşamışsınız. Park kısmından ayarlara girip kapatabilirsiniz

Bir zamanlar bu forumda

Bu manevra frenleme fonksiyonu icin bal-kaymak güzellemeler yapıldı hep.

Fazla teknoloji baş ağrıtır

aldıgım bilgilere göre mk8,5 da

Manevra frenleme fonksiyonunun mediadaki secili tiki ni kaldırdıgınızda dahi aracı bir sonraki kapatıp calıstırmanızda yine tik aktif oluyor sistem devrede oluyor?

Mk7,5 da gecmiş zamanda kapattım .
Bi daha da isim olmadı bu manevra frenleme sacmalığıyla.

@momentS7

Bi dahakine kız arkadaşınıza bu arabada retardar da var deyip tecrübe ettirin.

Bunlar hep not kırıyor golf mk8,5 dan

Ne demek ya? Tümden devre dısı bırakamamak ?

Bir zamanlar bu forumda

Bu manevra frenleme fonksiyonu icin bal-kaymak güzellemeler yapıldı hep.

Fazla teknoloji baş ağrıtır

aldıgım bilgilere göre mk8,5 da

Manevra frenleme fonksiyonunun mediadaki secili tiki ni kaldırdıgınızda dahi aracı bir sonraki kapatıp calıstırmanızda yine tik aktif oluyor sistem devrede oluyor?

Mk7,5 da gecmiş zamanda kapattım .
Bi daha da isim olmadı bu manevra frenleme sacmalığıyla.

@momentS7

Bi dahakine kız arkadaşınıza bu arabada retardar da var deyip tecrübe ettirin.

Bunlar hep not kırıyor golf mk8,5 dan

Ne demek ya? Tümden devre dısı bırakamamak ?
gerçekten teknoloji ilerledikçe faydadan çok zarar getiriyor gibi

firmaların tek umurunda olan şey para başka bişey değil

Merhaba,

Daha evvel Polo 6r 1.4 Comfortline, Golf 7 1.2 TSI Comfrotline kullandıktan sonra Aralık 2024'ten beri de Golf 8.5 1.5 TSI Impression kullanıcısıyım.

Aracımı sıfır olarak Ankara VW Eskihisar'dan aldım fakat araçla ilgili ufak tefek anlam veremediğim konular var. Forumu genel bağlamda incelediğimde benzer bir konu göremedim. Ben de genel bir konu olacağından buraya yazmaya karar verdim.

1. Araç silecekleri çalıştırıldığında şoför tarafındaki silecek ufak ufak sol tarafa çarparak ses çıkartmakta. Bunun bir mekanik ayarı var mıdır bilemiyorum. Videosu mevcut fakat buraya nasıl ekleyeceğimi bilemedim :)

2. Aracın gösterge ekranında sanki ekrana baskı uyguluyormuş gibi belli noktalarında renkte dalgalanma var. Sadece simsiyahken belli oluyor. Görsel şu şekilde:

ekran.jpg

3. Aracın sağ ve sol çamurluk ağızlarında boya damlaları mevcut. Hiç mi kalite kontrolden geçmedi diye düşünüyor insan. Görsel şu şekilde:

damla.jpg

Sizlerin araçlarında da benzer durum var mıdır? Eğer bunlar bir sorunsa sizce bayi ile görüşmeli miyim. Desteklerinizi rica ediyorum. Herkese keyifli kazasız sürüşler.

Merhaba,

Daha evvel Polo 6r 1.4 Comfortline, Golf 7 1.2 TSI Comfrotline kullandıktan sonra Aralık 2024'ten beri de Golf 8.5 1.5 TSI Impression kullanıcısıyım.

Aracımı sıfır olarak Ankara VW Eskihisar'dan aldım fakat araçla ilgili ufak tefek anlam veremediğim konular var. Forumu genel bağlamda incelediğimde benzer bir konu göremedim. Ben de genel bir konu olacağından buraya yazmaya karar verdim.

1. Araç silecekleri çalıştırıldığında şoför tarafındaki silecek ufak ufak sol tarafa çarparak ses çıkartmakta. Bunun bir mekanik ayarı var mıdır bilemiyorum. Videosu mevcut fakat buraya nasıl ekleyeceğimi bilemedim :)

2. Aracın gösterge ekranında sanki ekrana baskı uyguluyormuş gibi belli noktalarında renkte dalgalanma var. Sadece simsiyahken belli oluyor. Görsel şu şekilde:

Ekli dosyayı görüntüle 81915

3. Aracın sağ ve sol çamurluk ağızlarında boya damlaları mevcut. Hiç mi kalite kontrolden geçmedi diye düşünüyor insan. Görsel şu şekilde:

Ekli dosyayı görüntüle 81914

Sizlerin araçlarında da benzer durum var mıdır? Eğer bunlar bir sorunsa sizce bayi ile görüşmeli miyim. Desteklerinizi rica ediyorum. Herkese keyifli kazasız sürüşler.
İlk sorununuz için yardımcı olayım. Kontağı kapattıktan sonra multimedya ekranında "silecek servis konumu" diye bir buton çıkıyor. Ona basıp sileceklerinizi servis konumuna alın. Daha sonra araçtan inip sileceği elinizle biraz ayarlayın. Eğer çarpıyorsa biraz içeri almanız gerekiyor. Sonrasında sorununuz çözülür.
2. Sorununuz ise direkt olarak panelden kaynaklı. Monitörlerde de sıkça rastlanan bir problem. Çözümü ekranın değişimi. Benim aracımda böyle bir şey yok yani sizdeki durum anormal. Servise gidip bu fotoğrafı gösterin yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

Geri