superkartal
Üye
- İsim
- Caner Ö.
- Araç
- Golf 8.5 Impression 1.5 TSI
Aşağı yukarı bu düşüncelerle bende tercih ettim bu aracı. Bence de mantık aracı. Alanlara hayırlı olsun. Umarım uzun süreler sıkıntısız, zevkle bineriz.Bende Kasım 16'da 1270 ödeyerek impression golf aldım. Bu zamana kadar hep dizel araç kullandım. Aracın motor ve viteslerin devir aralığından olsa gerek düşük devirlerde rahatça kavrayabiliyor dizel araç karakteri var. Bu sayede şehir içi kasis geçişlerinde, şehir içi kullanımlarda vs vitesle çok oynamaya gerek kalmıyor tatlı geldi bana.
Sadece tek bir problem yaşadım o da VW Türkiye tarafından yapılan bir trafik işaret hatasıydı. O sorunu da çözebildim. Aracımla yaklaşık 300 km yapabildim iş yoğunluğundan dolayı çünkü Ankara'da şehir içinde kullanmaktayım. Süre olarak KM oranla daha fazla aracı kullandım. Şuan için başkaca bir problem yaşamadım.Herhangi bir trim sesi veya başka bir aksamdan gelen ses, motor yağı uyarısı gibi arızalara denk gelmedim ki henüz erken şuan için.
Vites geçişleri çok iyi hissettiriyor. Kısa tutmalarıyla ve orta konsol ile kol dayamanın dizaynından ötürü olsa gerek vites değiştirmek çok rahat geldi. Kolumu oynatmıyorum bile bilek hareketiyle değiştirilebiliyor
Multi medya ekranının keskinliği çok iyi. Akıcılığı tatmin edici daha iyileri elbette vardır ama bir çok firmaya göre iyi. Kablosuz carplay olması diğer markalarda bile opsiyonla veriyorken, VW baz donanımla bu özelliği vermesi büyük bir avantaj.
Bir kaç hafta önce 1750 sıfır satılan T-Roc araçlarda cruise control bile bulunmuyor. Evet, saçma bir durum. Fakat farkı görmeniz açısından diyorum. VW biraz özür niteliğinde baz donanımda araçlarını dolu göndermiş. Sonuç itibariyle boş paket olan bu araç; full led far ve sinyaller, stoplar led, bagaj ve iç aydınlatmalar led, kablosuz carpay, şerit takip, front assist, cruise control, auto hold, elektro mekanik park freni, ön arka park sensörü, 16 inç jant gibi özellikleri sunuyor.
Geriye kalan şerit takip, cruise control ve radar sistemlerinin teknik olarak baz donanımlı araçta bulunması, ileriye dönük yazılımlar ile bir çok opsiyonel satılan özellikleri aktif hale getirilebilir kılıyor. Eskiden herhangi bir retrofit yapmaya kalkışınca teknik donanım eklenmesi gerekiyordu, radar veya kamera sistemi gibi. Şuan bu özelliklerin bulunmasıyla birlikte acc veya travel assist, uzun far asistanı, tabela okuma sistemi gibi teknolojik donanımları aktif hale getirilebileceği aşikar. Sadece SFD2 kilidinin kırılması gerekiyor.
Öte yandan 1.5 TSI olmasıyla birlikte 4 silindire sahip araca sahip oluyorsunuz. Şuan bu fiyat bandında satılan bir çok araç 3 silindir. Bu konuyuda uzun süreli motor ömrünü düşündüğümüzde avantaj olarak saymak gerekiyor.
Araçta sırf baz paket diye komik şeylerden kısılmış. Örneğin makyaj ayna aydınlatmasının bulunmaması gibi veya arka kol dayamasının olmaması gibi. Golf 8 dede yoktu bunlar fakat komik şeyler. Zaten ortadaki led aydınlatma arabanın içerisini gündüz gibi yapıyor makyaj ayna aydınlatmasını neden kısarsın ki ? Radar, kamera veya kablosuz carplay gibi özellikleri koymuşken bunu koymamak çok saçma geliyor insana
Sözün özü; Golf her zaman kusursuz olmadı fakat her kesim insana yeterli düzeyde tatmin edecek özellik sunduğu için herkes golften memnundu. Fiyatına göre konforlu, fiyatına göre geniş, fiyatına göre atik ve performanslı, fiyatına göre donanımlı gibi gibi cümleleri bir çok kez duymuşuzdur çevremizden. Şuanda da bu durum geçerli. Golf 8.5 impression paket "fiyatına göre" yeterince özellik sunuyor. Bu fiyat bandında C segment, 4 silindir turbo benzinli, teknik donanım olarak radar sistemi, cruise control, kamera sistemi, kablosuz carplay, yalıtım ve konfor... Aynı fiyata bu özellikleri sunan ikinci bir araca denk gelmedim ben. Ayrıca hem VW almış oluyorsunuz hemde Golf... Tek negarif olarak manuel olmasını söyleyebilirim ben aracın. O da artık kimisine göre negatif kimisine göre pozitif Bu fiyat bandında ikinci el 2019-2020 golf 7.5 1.5 tsi comfortline 50 bin km araç almakta bir seçenek, diğer yandan sıfır bir araç almakta bir seçenek bu yüzden fikirler önemlidir fakat tercihi siz vereceksiniz.
Herkes gönlünden geçen aracın sahibi olması dileğiyle, iyi forumlar