Golf 8.5 İmpression İzlenim, Deneyim ve Paylaşımlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hassey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çarpışma önleyici sistemler, yapay zekâ ile donatılmadığı ve öğrenme sürecinden geçmediği sürece sıkıntılıdır. Çünkü öğrenme yeteneği olmayan yapay zekâsız çarpışma önleyici sistemler, arkadaki trafiği, sağını solunu düşünmeden direkt fren yapar ve bu fren bazen faydadan çok daha fazla zarara yol açabilir.

Ben, insan olarak, zekâ kullanarak artı-eksi hesabı yapabilir, sağa-sola kaçış manevrası yapabilirim; ama çarpışma önleyici sistem bunu yapamıyor.

Bunu yapabilen tek yazılım Tesla'daki çarpışma önleyici sistem gibi yapay zekâ destekli olanlardır. İşte o zaman çarpışma önleyici sistemler tadından yenilmez olur; ama şimdilik kapatarak yola devam.

Nasıl faydadan çok zarara yol açıyor? Takip mesafesi var. Çarpışma önleyici emniyet kemerinden sonraki en önemli güvenlik önlemlerinden birisi.

Zaten bu tür özellikleri olduğu için ADAS sistemleri kanun koyucular tarafından zorunlu hale getirildi.

Aracımda bazı eklemeler ve işlemler yaptım.

Öncelikle beş cama, 3M'ün en üst düzey UV ve ısı geçirmez özelliğine sahip filmi uygulattım. Yine motor kaputu, ön yan çamurluklar, ön farlar, B sütunu ve arka spoylerdeki piyano black kaplamalara 3M TPU PPF yaptırdım. Böylece hem çizilmelere hem de taş gibi dış etkenlere karşı koruma sağlandı. Multimedya ekranına da aynı PPF kaplamayı yaptırdım. Çok memnun kaldım; hem parlaklık ve netlikte kayıp olmadı, hem de kesinlikle parmak izi kalmıyor.

Ön ızgara açıklığı çok fazla gelmişti. Bunun için Facebook grubundan bir arkadaşın yaptığı bal peteği desenli bir parçayla ön taraf çok güzel bir şekilde kapatıldı.
Ön ızgara açıklığı için takmış olduğunuz parçanın fotosunu atabilir miniz.Ayrıca aldığınız sitenin linkini atabilir misiniz.

Ön ızgara açıklığı için takmış olduğunuz parçanın fotosunu atabilir miniz.Ayrıca aldığınız sitenin linkini atabilir misiniz.

İnternet'e petek ızgara diye aratın. Bir çok seçenek var

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241031_144537_Facebook.jpg
    Screenshot_20241031_144537_Facebook.jpg
    52.2 KB · Görüntüleme: 32
Arkadaşlar merhaba. Aracım 1.5 manuel impression daha 400 km de bisey sormak istiyorum. Böyle ilk calistirma esnasında debriyaja basıp çekerken tık diye bir ses geliyor. Sizde de böyle bir durum varmi?

Arkadaşlar merhaba. Aracım 1.5 manuel impression daha 400 km de bisey sormak istiyorum. Böyle ilk calistirma esnasında debriyaja basıp çekerken tık diye bir ses geliyor. Sizde de böyle bir durum varmi?
Evet var

Hayırlı olsun evet bana göre kronik sorun servise göre sorun değil... ilerde 3-4 vites geçişlerinde de garç gurç sesini duyacaksın...

Çarpışma önleyici sistemler, yapay zekâ ile donatılmadığı ve öğrenme sürecinden geçmediği sürece sıkıntılıdır. Çünkü öğrenme yeteneği olmayan yapay zekâsız çarpışma önleyici sistemler, arkadaki trafiği, sağını solunu düşünmeden direkt fren yapar ve bu fren bazen faydadan çok daha fazla zarara yol açabilir.

Ben, insan olarak, zekâ kullanarak artı-eksi hesabı yapabilir, sağa-sola kaçış manevrası yapabilirim; ama çarpışma önleyici sistem bunu yapamıyor.

Bunu yapabilen tek yazılım Tesla'daki çarpışma önleyici sistem gibi yapay zekâ destekli olanlardır. İşte o zaman çarpışma önleyici sistemler tadından yenilmez olur; ama şimdilik kapatarak yola devam.
ne yani hiç durmasın toslayalım mı? bazen trafikte farkedemiyoruz durduruyor veya öndeki araç sert fren yaptığında seni her türlü kurtarır o beğenmediğin güvenlik sistemi

arkadakine de baştan mesafeyi koyarsın dörtlüleri yakarsın seni görürler ani durduğun zaman

ne yani hiç durmasın toslayalım mı? bazen trafikte farkedemiyoruz durduruyor veya öndeki araç sert fren yaptığında seni her türlü kurtarır o beğenmediğin güvenlik sistemi

arkadakine de baştan mesafeyi koyarsın dörtlüleri yakarsın seni görürler ani durduğun zaman
Siz de haklısınız ama o da kendince haklı. Şahsi olarak sizin görüşü daha doğru buluyorum. Biraz kullanımla alakalı. Bende hiç gereksiz devreye girmedi. Kenardan yaya çıkma muhabbeti yaya yola da atlayabilir ona göre duruyor araba.

Çarpışma önleyici sisteme sahip bir araç kullanıyor musunuz?

Aynı araca sahibiz hocam ve aracım yaklaşık 1300 km oldu. Henüz bahsettiğiniz debriyaj veya vites taraflarından bir sese denk gelmedim. Şöyle bir olayı var aracın, ilk çalıştırma da araç sileceklerini kullanıma hazır konuma getiriyor ufak bir hareket yapıyor ve stop edildiğinde de ufak hareketle yine aşağı çekiyor kendini parka alıyor yani, acaba bu sesi duymuş olabilir misiniz ?

Geri