Golf 8.5 İmpression İzlenim, Deneyim ve Paylaşımlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hassey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yaya algılama kaza önleme gibi bir sistem var.
Bu sistem yayaların niyetini okur diye bir ibare yok.
Elbette yaya yaya yolunda ya da durması gereken yerde durmazsa bu durum olağan.

Kaza yapabilirsiniz arkadan gelen size çarpabilir. Sizler ideal hızda gidiyorsanız yaya yine çıkabilir. Araç yayaya çarpınca araç içindekilere bir şey olmaz. Yayadır önemli olan.. ama yine biz az kalsın arkadaki bana çarpıyorduyu düşünüyoruz.

Çok yazı gördüm ABS az kalsın bana kaza yaptırıyordu arabayı kaydırdı diyeni. Yere çivi çakıp sizi durduracak değil. Manevra yapabilmenizi ya da kaza olacaksa hem arkadakini hem de öncekini en yumuşak şekilde çarptırmadır sağladığı teknoloji.

Yine aynı yere geliyoruz takip mesafesi vs..

Kısaca teknoloji hiçbir zaman mükemmel olmayacak. Çünkü kullanıcı yine insan olacak..

Togg club Türkiye sayfasından bir paylaşım
herkesin takip mesafesini acilen öğrenmesi gerekiyor, bir ara ben 140 la giderken öküzün biri arkamdan dibime geliyor birlikte 140 la gidiyoruz hiç korkmuyor belki frene basacam? aşırı sinir oluyorum böylelerine sollayacaksan solla veya uzak durun gidin başımdan :D

herkesin takip mesafesini acilen öğrenmesi gerekiyor, bir ara ben 140 la giderken öküzün biri arkamdan dibime geliyor birlikte 140 la gidiyoruz hiç korkmuyor belki frene basacam? aşırı sinir oluyorum böylelerine sollayacaksan solla veya uzak durun gidin başımdan :D
Hocam çevreyolunda 180-190 arası hızlarda tampon yapıp yol isteyen arkadaşlar var.
Beni sıkıştırıyor diye ben 190 a çıkıyorum acaba kendisi beni geçip kaça çıkacak.

Şeytan diyor bas frene ödesin parasını öyle olunca. Ama sonuçta öyle yapınca biz de uğraşıyoruz.

Bu tarz araç kullanımı genelde bastırılmış duygular ya da çocuklukta çok ezilip aşağılık kompleksi geliştirenlerde görülüyor…

Değerli forumdaşlar. Son bir haftada üç defa park lambalarını açık unutuyorum. Olay şöyle cereyan ediyor. Auto konumda iken. Park halinde bekleme süresi içerisinde, farlar karşıdaki veya etraftakileri rahatsız etmesin autodan park konuma alıyorum. Sonra aracı stop edip iniyorum ve kilitliyorum aracı kumandadan. İşte bu aşamada park konumdaki farlar sabaha kadar yanmış dün gece. Bunun bir çözümi yok mudur? Stop edilmiş kilitlenmiş araç sonuçta, e yorgunluk vs. sensörü de var dikiz aynasından orda kendi kendine kapatması gerekmiyor mu? Önceki pejo 207 ve opel astra j araçlarımda böyle bir sorun yaşamıyorken, bu durumu yaşamak biraz tuhafıma gitti. Var mıdır yapılabilecek bir şey.

Değerli forumdaşlar. Son bir haftada üç defa park lambalarını açık unutuyorum. Olay şöyle cereyan ediyor. Auto konumda iken. Park halinde bekleme süresi içerisinde, farlar karşıdaki veya etraftakileri rahatsız etmesin autodan park konuma alıyorum. Sonra aracı stop edip iniyorum ve kilitliyorum aracı kumandadan. İşte bu aşamada park konumdaki farlar sabaha kadar yanmış dün gece. Bunun bir çözümi yok mudur? Stop edilmiş kilitlenmiş araç sonuçta, e yorgunluk vs. sensörü de var dikiz aynasından orda kendi kendine kapatması gerekmiyor mu? Önceki pejo 207 ve opel astra j araçlarımda böyle bir sorun yaşamıyorken, bu durumu yaşamak biraz tuhafıma gitti. Var mıdır yapılabilecek bir şey.
Kontağı kapattığınızda zaten coming home süresi bittikten sonra farlarınız otomatik olarak park moduna geçer (anahtarı kontaktan çekmezseniz) bu sebeple kendiniz parka almanıza gerek yok 20-30 saniye bekleyin kendisi geçer. Araba çalışırken içinde oturmaktan bahsediyorsanız ona yapacak bir şey yok kendiniz parka almalısınız.

Kontağı kapattığınızda zaten coming home süresi bittikten sonra farlarınız otomatik olarak park moduna geçer (anahtarı kontaktan çekmezseniz) bu sebeple kendiniz parka almanıza gerek yok 20-30 saniye bekleyin kendisi geçer. Araba çalışırken içinde oturmaktan bahsediyorsanız ona yapacak bir şey yok kendiniz parka almalısınız.
Araba çalışırken parka almaktan bahsediyorum hocam. Bu araçta anahtarın takılı olduğu kontak yok hocam.

Son düzenleme:

Bu bir sorun değildir.
Park lambaları park edilmiş araçta açılır ve açık unutulursa bu şekilde gittiği yere kadar yanar.

Siz manuel olarak park konumuna aldığınızda yapacak başka bir şey yoktur. Yapmanız gereken bunu unutmamanız..

Aracı stop ettiğinizde park lambalarının açık olduğunu bildirmiyor mu?

Ya da durduğunuzda direkt olarak aracı stop ediniz ki park lambasına almanıza gerek kalmasın.

Ha bir de kilitlerken aracınıza dönüp bakmak da bir çözüm olabilir. Unuttuğunuz park lambasını hatırlamanıza fayda sağlar.

Son düzenleme:
Benim araç ciyak ciyak bağırıyor şoför kapısını açınca farlar açık kardeşim dur nereye diye sizde nasıl olmuyor bu

Benim araç ciyak ciyak bağırıyor şoför kapısını açınca farlar açık kardeşim dur nereye diye sizde nasıl olmuyor bu
Selam golf 5 içinde geçer li mi bu durum bende de öyle oldu yanık kaldı erken fark ettim :)

Son düzenleme:
Bu bir sorun değildir.
Park lambaları park edilmiş araçta açılır ve açık unutulursa bu şekilde gittiği yere kadar yanar.

Siz manuel olarak park konumuna aldığınızda yapacak başka bir şey yoktur. Yapmanız gereken bunu unutmamanız..

Ya da durduğunuzda direkt olarak aracı stop ediniz ki park lambasına almanıza gerek kalmasın.

Ha bir de kilitlerken aracınıza dönüp bakmak da bir çözüm olabilir. Unuttuğunuz park lambasını hatırlamanıza fayda sağlar.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ben kullanıcı olarak deneyimimi paylaşıyorum. Bir sorun var, araç sorunlu vs. şeklinde tespit yapmadım. Sadece aracı stop edip, araçtan inip araçtan uzaklaştıktan sonra -bilmediğim- gittiği yere kadar yanmasına alternatif bir ayar var mı diye forumla paylaşmak istedim.
Benim farları park konumda bırakmam tabiki de kullanıcı kaynaklı bir durum. Ayrıca gündüz açık parklar ön taraftan dikkat çekmiyor fazla(yanıp yanmadığı belli olmuyor bence) ve Ötmüyor ayrıca.
Daha dikkatli olup farları parkta bırakmamak zaten benim de aklıma ilk gelen şeydi.

Bu bir sorun değildir.

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben kullanıcı olarak deneyimimi paylaşıyorum. Bir sorun var, araç sorunlu vs. şeklinde tespit yapmadım. Sadece aracı stop edip, araçtan inip araçtan uzaklaştıktan sonra -bilmediğim- gittiği yere kadar yanmasına alternatif bir ayar var mı diye forumla paylaşmak istedim.
Benim farları park konumda bırakmam tabiki de kullanıcı kaynaklı bir durum. Ayrıca gündüz açık parklar ön taraftan dikkat çekmiyor fazla(yanıp yanmadığı belli olmuyor bence) ve Ötmüyor ayrıca.
Daha dikkatli olup farları parkta bırakmamak zaten benim de aklıma ilk gelen şeydi.
Rica ederim.
Deneyiminizde diğer araçları kıyaslayarak onlarda böyle bir sorun olmuyorduya istinaden bu durumun araç sorunlu ya da sorun olarak görmenin yanlış olduğunun altını çizmek istedim..

Alternatif bir ayar olduğunu düşünmüyorum.

Gündüz Auto konumunda zaten farlar yanmaz. Park lambasını aktif etmenin de anlamı yok. Çünkü kimsenin gözünü almazsınız.

Farlar açıkken ve araç stop etmemişken park konumuna almamak ya da alıyorsanız da bunu dikkat ederek kullanmanız durumu ortadan kaldıracaktır.

Ek olarak ,
Volkswagen kullanma kılavuzundan..
Otomatik durma veya park lambaları kapatma

Araç zayıf bir 12 Volt araç aküsünü algılar ve motorun çalıştırılabilmesi için, durma veya park lambasını doğru zamanda kapatır – ancak en erken 2 saat sonra.

Akü kapasitesi 2 saat boyunca durma veya park lambası için yeterli değilse, 12 volt araç aküsü artık motor çalıştırılamayacak kadar boşalmış olabilir
Yani aslında bir koruma var ve akü iyi durumda 2 saatten kısa bir sürede zayıflarsa gittiği yere kadar gidiyor ve akü boşalıyor..

Eğer ki akü iyi ve park lambası açık kaldıktan 2 saat sonunda da park lambası açıksa ve akü seviyesi iyiyse, aracın bir sonraki çalışabilir akü seviyesini sağlamak için de kendini korumaya alıp park lambaları kapanıyor..

Son düzenleme:

Selam golf 5 içinde geçer li mi bu durum bende de öyle oldu yanık kaldı erken fark ettim :)
Benim eskk araçta genelde direk kontak kapayinca kapanıyor ama eski araç vag gurubu değildi benim. Sizinkini bilmiyorum o yüzden

Geri