ANA KONU

Rust dedi:
lastiklere nitrojen basınca lifte kaldıyorlar mı ?

tamamını indirip baştan mı şişiriliyor ?
Benim lastikleri zeminde tamamen indirip nitrojen basıldı.2-3 ayda bir uğra kontrol edelim dediler.nitrojen basılmış lastiğe normal havada basılabiliyormuş.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar bir sorum olacak. Ben fabrika siparişli alarm taktırmıştım. Aracımı teslim aldığımda bana verilen araç anahtarında kırmızı renkli alarm düğmesi yok. Ama kullanım kılavuzundaki araç anahtarı görselinde alarmlı olan araç anahtarında kırmızı renkli bir düğme olması gerektiği belirtilmiş. Forumda orijinal alarmı olan arkadaşlar araç anahtarlarına bakıp böyle bir düğme olup olmadığına söyleyebilirler mi?

forerunner dedi:
Arkadaşlar bir sorum olacak. Ben fabrika siparişli alarm taktırmıştım. Aracımı teslim aldığımda bana verilen araç anahtarında kırmızı renkli alarm düğmesi yok. Ama kullanım kılavuzundaki araç anahtarı görselinde alarmlı olan araç anahtarında kırmızı renkli bir düğme olması gerektiği belirtilmiş. Forumda orijinal alarmı olan arkadaşlar araç anahtarlarına bakıp böyle bir düğme olup olmadığına söyleyebilirler mi?
Hocam benim aracımda alarm ile geldi fakat anahtarında herhangi bir farklılık yok. Normal anahtar ile tamamen ayni. Benim asil anlamadım anahtarsiz çalıştırma oldugu halde neden anahtar var. Passatlarda daha farklı...? Anlamış degillim.

mcanerol dedi:
Hocam benim aracımda alarm ile geldi fakat anahtarında herhangi bir farklılık yok. Normal anahtar ile tamamen ayni. Benim asil anlamadım anahtarsiz çalıştırma oldugu halde neden anahtar var. Passatlarda daha farklı...? Anlamış degillim.
hocam aracın bi şekilde sahibini bilmesi gerekir.  s=s17 ayrıca youtubeta passat cc videosu var. Anahtarsız giriş ve çalıştırmayı anlatan. onda da anahtar var. Sadece biraz farklı

@forerunner Hocam bendeki anahtarlık bildiğiniz anahtar yani. Bu yüzden yıkamaya gidiyorum adam anahtarı açıyor bakmıyor anahtar yuvası var mı yok mu sokmaya çalışıyor. Tabi bu sırada ordaki plastiğin halini siz düşün.... Sonra dönüp aaaa anahtarsızmış diyor.... s=s20 Passatlardakini biliyorum onların anahtar olması gereken yerde krom bir parça var. Sustalı bir şekilde bir anahtar yok yani. Benimde öyle gelmesini bekliyordum fakat bildiğiniz sustalı anahtar geldi. Saçma olan anahtarı kullanıcak yerde yok. Muhtemelen maliyet düşürmek için diye düşünüyorum fakat ciddi anlamda saçma... Ama yapıcak bir şey yok. Anahtar yuvasına bir çözüm bulmam lazım yoksa zaten çizildi hep iyice beter olucak.

@mcanerol

Renault kart sisteminde bile anahtar var aslında. Sadece gizli o kartın içinde. Biryerleri çekice geliyor ;)

@yusuf Aynen hocam öyle olsada olurdu. Bahsettiğim passatta öyle mesala. Normalde görünürde bir anahtar yok. Üstte klips gibi bir şey var ordan çıkartıyorsunuz anahtarı. Denk gelirsem yan yana resim çekip daha detaylı gösteririm.

mcanerol dedi:
@forerunner  Saçma olan anahtarı kullanıcak yerde yok. Muhtemelen maliyet düşürmek için diye düşünüyorum fakat ciddi anlamda saçma... Ama yapıcak bir şey yok. Anahtar yuvasına bir çözüm bulmam lazım yoksa zaten çizildi hep iyice beter olucak.
Bizim Focusta anahtarsız çalıştırmalı, ama mesela kaputu açmak için felan küçük anahtar koymuşlar yine, sadece kaputu açmak için değil kumandanın pili azaldığı zaman kapıları açmak veya aracı çalıştırmak içinde işe yarıyor, normalde anahtar deliği olan yerdeki kapağı çıkarınca orda yine anahtar deliği var küçük anahtarı oraya sokup düğmeye basınca pili bitmiş olsa bile çalışıyor araç, VW de bu vb durumlar için koymuş olabilir yanlış hatırlamıyosam kapı kolunda bir bölüm çıkıyordu onun altında da kapı kilit yeri vardı anahtar için, ama niye hala sustalı yapmışlar onu bende anlamadım  s=bilmem

@mcanerol

Hocam pil bittiğinde falan kapıları açmak içindir belki sustalı, tam bilgim yok tbi sadece bir fikir ama görünüş olarak passatların anahtarlar daha hoş duruyo tabi.

slck dedi:

Benim lastikleri zeminde tamamen indirip nitrojen basıldı.2-3 ayda bir uğra kontrol edelim dediler.nitrojen basılmış lastiğe normal havada basılabiliyormuş.

hocam fikir vermesi açısından fiyat bilgisi verebilir misiniz ?

Rust dedi:

hocam fikir vermesi açısından fiyat bilgisi verebilir misiniz ?
Hocam ben kış lastiklerini söktürüp taktırdığım yere yaptırdım 10 tl verdim.psikolojikmidir nedir bilmiyorum ama araba daha yumuşak oldu sanki.eskiden dan dun ses oluyordu çukularda kasislerde.şimdi çok iyi.lastik patlasada 80 90 km gider demişti lastikçi.

Geri vites için led diye yola çıkınca birer birer bütün her yeri led yapası geliyor insanın :D Çift U Led farlar hariç bütün farların sinyalleri bildiğimiz ampul. Sinyalleride turuncu led ile değiştirsek olur mu acaba ? :D

Geri
Üst Alt