ANA KONU

silvershadow dedi:
merhaba arkadaslar,

fren diskinin paslı görüntüsü nasıl giderilir?  temizligi icin onerisi olan var mı? fren yaptıkca azalıyor ama durdugu yerde cok cirkin gozukuyor:(
Değerli Hocam;

Konu mühendislikle ilgili bir durum.

paslanmaz çelikten yapılan disklerin sürtünmeleri yetersiz ve ısı transferleri daha düşük olduğu için uygulanması gereken basınç da yüksek olmalı.

sürtünmesi yüksek metal olarak yüksek karbonlu demirden yapılması neticesinde saatler içerisinde korozyon sonucu pas görülmesi normal.

Paslanmaz çelikten imal edilen fren diskleri de yok değil. Brembo'nun hava kanallı diskleri yüksek basınçlı fren merkezi ve yüksek basınçlı fren boruları ile birlikte kullanılır. Bunların maliyetinin yüksekliği standart bir araçta kullanılmasını imkansız kılacak kadar yüksektir. Ayrıca bu diskler daha geniş çaplı disklere sahip olmaları yanı sıra daha fazla sayıda pistona sahip daha geniş yüzeye sahip fren balataları ile doğal olarak daha büyük kaliperlere sahip oldukları için geniş alanlara ihtiyaç duyarlar. Bunun anlamı hem derin hem de geniş çaplı jantlara ihtiyaç duyulacağıdır. Bu diskler yüksek performanlı ve pahalı modifikasyonlu araçlarda önemli bir basamaktır.(Stage) Bu disklerin standart araçlarda kullanılamamasının bir başka nedeni de belirli bir ısıya ulaşmadan tam performans gösterememeleridir.  bu ısıya ulaşabilmeleri için bizler için yüksek hız sayılabilecek hızlarda sert frenlemeler yapmak gereklidir.
tesekkurler hocam herzamanki gibi detay bilgiler icin:) o zaman bu durumda yapılacak birsey yok diye anlıyorum. bu sekilde kullanmaya devam paslı olarak:( wd40 var ama fren diskinde kullanmak mantıklı degil. sıfır arabada bu sekilde goruntude guzel durmuyor yaa:(

virtus dedi:
merhaba arkadaslar,

fren diskinin paslı görüntüsü nasıl giderilir?  temizligi icin onerisi olan var mı? fren yaptıkca azalıyor ama durdugu yerde cok cirkin gozukuyor:(
Değerli Hocam;

Konu mühendislikle ilgili bir durum.

paslanmaz çelikten yapılan disklerin sürtünmeleri yetersiz ve ısı transferleri daha düşük olduğu için uygulanması gereken basınç da yüksek olmalı.

sürtünmesi yüksek metal olarak yüksek karbonlu demirden yapılması neticesinde saatler içerisinde korozyon sonucu pas görülmesi normal.

Paslanmaz çelikten imal edilen fren diskleri de yok değil. Brembo'nun hava kanallı diskleri yüksek basınçlı fren merkezi ve yüksek basınçlı fren boruları ile birlikte kullanılır. Bunların maliyetinin yüksekliği standart bir araçta kullanılmasını imkansız kılacak kadar yüksektir. Ayrıca bu diskler daha geniş çaplı disklere sahip olmaları yanı sıra daha fazla sayıda pistona sahip daha geniş yüzeye sahip fren balataları ile doğal olarak daha büyük kaliperlere sahip oldukları için geniş alanlara ihtiyaç duyarlar. Bunun anlamı hem derin hem de geniş çaplı jantlara ihtiyaç duyulacağıdır. Bu diskler yüksek performanlı ve pahalı modifikasyonlu araçlarda önemli bir basamaktır.(Stage) Bu disklerin standart araçlarda kullanılamamasının bir başka nedeni de belirli bir ısıya ulaşmadan tam performans gösterememeleridir.  bu ısıya ulaşabilmeleri için bizler için yüksek hız sayılabilecek hızlarda sert frenlemeler yapmak gereklidir.
tesekkurler hocam herzamanki gibi detay bilgiler icin:) o zaman bu durumda yapılacak birsey yok diye anlıyorum. bu sekilde kullanmaya devam paslı olarak:( wd40 var ama fren diskinde kullanmak mantıklı degil. sıfır arabada bu sekilde goruntude guzel durmuyor yaa:(

@virtus

WD40 tan daha iyisi var.

Disk temizleyici.

Yanılmıyorsam würth ün  olmalı.

Fakat bu sonsuz bir döngü ve siz temizleseniz de bir saat sonra eski haline gelecek.

WD40 disklerin ve balataların  yağlı kalmasına yol açar ki... Bana kalırsa intihar  için daha kesin yöntemler seçilmeli  8D

Evrim teorisine göre komplex gelişmiş  beyin yapısına sahip insanlık aleminin Kapı açma konusunda geri kaldığını gözlemliyorum....bu tip canlı örneklerinin gen haritalarında oynama yapıp kurbanlık azgın boğa tarzı araç iniş davranışlarında düzeltmelere gitmek şart....her iki arka kapımda parça tesirli bir  bombanın bilyelerinin verebilecegi düzeyde ağır kapı çarpması hasarları oluşmuş......bu insanların evlerinde kendi banyo kapılarını tekmeyle ,, işyerlerinde de  sabah kendi odalarının kapılarını kafa atarak açtıkları

ihtimali üzeride sosyo-psikolojik araştırma tezi yapmak gerekli......!!!!!

@golfstream

İnsanlara kızılacak çok konu var. Tüm mesele eğitimden kaynaklı.

Almanyadan gelen yeğenlerime bakıyorum aldıkları eğitim çok güzel.

Yere çöp atma gibi birşey kesinlikle yok. Arabada arka koltuğa bile otursalar ilk iş emniyet kemeri takıyorlar.

Bunları biri söylüyor diye de yapmıyorlar.

arkadaşlar geçen lastiğim patladı , lastikçi onardı içeriden yama falan atıldı.

hiç başıma gelmediğinden pek bilgim yok. şu an bu lastiği kullanmam riskli midir ? 

hızlı giderken patlar diye tedirgin oldum açıkçası.

@Rust

Çiviye falan yama yaptıysa problem olmaz hocam içiniz rahat olsun.

Tabi çivi giren yer ortalarda ise sorun olmaz. Çivi yandan girdiyse sorun olabilir.

Sert şekilde birşeye çarpıp patladıysa ozaman sıkıntı olur.

Rust dedi:
arkadaşlar geçen lastiğim patladı , lastikçi onardı içeriden yama falan atıldı.

hiç başıma gelmediğinden pek bilgim yok. şu an bu lastiği kullanmam riskli midir ? 

hızlı giderken patlar diye tedirgin oldum açıkçası.
eski aracıma vida girmişti. yama yaptılar. üzerine 5000 km daha yapıldı. sıkıntı olmadı çok şükür

Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle sitemiz ile alakalı olarak tanıtma çalışmalarımız devam etmekte bildiğiniz gibi.

Bununla ilgili sitemizi tanıtmamız, ismini duyurmamız için en önemlisi GOLFTUTKUSU.com adı altında açılan ve yönetilen sosyal medya hesaplarıdır. Biliyorum birçoğunuzun facebook, instagram, twitter vb. sosyal medya hesapları var ve faal olarak da kullanıyorsunuzdur. Bunun için sizin yardımınıza ihtiyacımız var.

Öncelikle kendi içimizde bir topluluk olabilirsek başkalarına sesimizi o derece yüksek bir şekilde duyurabiliriz.

O yüzdendir ki başlangıç olarak, sizden instagram'dan golftutkusu adlı hesabımızı takip etmenizi istsyorum.

Hesapta burada paylaşılan fotoğrafları da görme imkanınız olacak, şimdiden ilginize çok teşekkür ederim.

Ben takipteyim.yalnız forumdan tek araba sanıyorum orhan hocanın türk  bayrağı altındaki arabası.diğer araçlar dış kaynaklı.forumda paylaşılan fotoların da direk instagrama gitmesi gerekli.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@slck

Ben foto yolladım yeni çektikçede yollayacağım paylaşılması için.

slck dedi:
Ben takipteyim.yalnız forumdan tek araba sanıyorum orhan hocanın türk  bayrağı altındaki arabası.diğer araçlar dış kaynaklı.forumda paylaşılan fotoların da direk instagrama gitmesi gerekli.

hocam onları da çekiyorum şimdi, bir iki güne dahada hareketlenecektir.

Hımmm.pardon mavi renk golf yusuf hocanındı galiba.

Geri
Üst Alt