ANA KONU

maniax dedi:
@wheneverx

hocam egzoz ucu için doğuş oto etimesgut'a uğrayabilirsiniz

temizlik, araç bakım ürünleri, silecek vs için cepa bauhaus iyidir.
Teşekkür ederim hocam bakacağım oralara.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,

Hepsiyle ilgisi olabilir, hiçbiriyle ilgisi de olmayabilir.

Eğer yağ ikaz ışığınız "yağ seviyesi uyarısı" için yanmış ise bu arıza ile ilgisi var denemez. Çünkü bazı motorlarda yağ seviyesi 14000 km sonra ilave gerektirecek kadar azalabilir.

Eğer ikaz ışığı,  yağ seviyeniz normal olduğu halde yanmış ise, bu herşeye sebep olabilir. Turbonuzun değişmiş olması da beklenmeyen bir durum.

Sebebi belli olmasa da (belki yetkili servistekiler biliyordur) ciddi bir arıza olduğu kesin, en temizi sandık motor.

Ancak bu uygulamadan sonra kanunen sizin yeni EGM ile başlayan motor numarası almanız gerekiyor ve trafik ve tescil belgesindeki motor numaranız değişmeli. Bu işlemleri de Doğuş halletmeli siz değil. Bu durum 2. elde değer kaybına da neden olabilir.

Yeni motor takıldıktan sonra inşallah düzelir güle güle binersiniz.

escobar dedi:
2013 model 36000 km deki VW Golf 7 1.4 TSI 140 HP ACT aracımı belli devirlerde dikkatli dinlendiği zaman gelen tırıltı sesi nedeniyle servise götürdüm. Bu ses 1 aydır geliyordu ve başta önemli olmadığını düşündüm. Velhasıl kelam krank mili yatak sarması nedeniyle uzatılmış garanti kapsamında(Allah'tan garantiyi 2 yıl uzattırmıştım) yetkili servis tarafından sıfır sandık motor takılması amacıyla Almanya'dan sipariş geçildi. Bu araç 15000 km veya 1 yıl bakım aralığı dolmadan her bakım öncesi yaklaşık 14000 km'de bir yağ ikaz lambası yaktı ve o şekilde kullanmadan erkenden götürdüm bakıma her seferinde. Onla alakası olabilir mi? Diğer husus ise ikinci elde olumsuz bir durum yaratır mı? 30000 bakımında(Temmuz ayında) turbodan ses geliyor deyip turboyu değiştirmişlerdi onla alakası var mıdır?

Herkese Merhaba

Ben de yeni katıldım, Alper Çalık.

Aranızda Golf 7 nin direksiyon kutusunu garantiden değiştiren var mı?

Var ise ne sebeple değiştirdiniz ve şu an memnunmusunuz?

Ses problemi nedeniyle benimki değişecek gözüküyor.

Teşekkürler. 

wheneverx dedi:
Arkadaşlar yarın ankaraya gideceğim. Arabayla 2. Uzun yol olacak. Oradan araç için alabileceğim ürünler varmıdır. Mesela oraya gitmişken şu mağazalara da bak diyebilecek arkadaşlar varmıdır

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@wheneverx hocam @maniax murat hocamında dediği gibi temizlik ürünlerinin hepsini bir arada ve uygun fiyata bulacağınız yer bauhaus dur .3 tane var ankara da cepa alışveriş merkezi eski şehir yolunda, forum alışveriş merkezi etlik yozgat bulvarında ve son olarak podium alışveriş merkezinde o da yenimahallede şimdiden iyi alış verişler size :)

calik dedi:
Herkese Merhaba

Ben de yeni katıldım, Alper Çalık.

Aranızda Golf 7 nin direksiyon kutusunu garantiden değiştiren var mı?

Var ise ne sebeple değiştirdiniz ve şu an memnunmusunuz?

Ses problemi nedeniyle benimki değişecek gözüküyor.

Teşekkürler. 
Hocam nasıl bir ses var acaba.

calik dedi:
Merhaba,

Hepsiyle ilgisi olabilir, hiçbiriyle ilgisi de olmayabilir.

Eğer yağ ikaz ışığınız "yağ seviyesi uyarısı" için yanmış ise bu arıza ile ilgisi var denemez. Çünkü bazı motorlarda yağ seviyesi 14000 km sonra ilave gerektirecek kadar azalabilir.

Eğer ikaz ışığı,  yağ seviyeniz normal olduğu halde yanmış ise, bu herşeye sebep olabilir. Turbonuzun değişmiş olması da beklenmeyen bir durum.

Sebebi belli olmasa da (belki yetkili servistekiler biliyordur) ciddi bir arıza olduğu kesin, en temizi sandık motor.

Ancak bu uygulamadan sonra kanunen sizin yeni EGM ile başlayan motor numarası almanız gerekiyor ve trafik ve tescil belgesindeki motor numaranız değişmeli. Bu işlemleri de Doğuş halletmeli siz değil. Bu durum 2. elde değer kaybına da neden olabilir.

Yeni motor takıldıktan sonra inşallah düzelir güle güle binersiniz.

2013 model 36000 km deki VW Golf 7 1.4 TSI 140 HP ACT aracımı belli devirlerde dikkatli dinlendiği zaman gelen tırıltı sesi nedeniyle servise götürdüm. Bu ses 1 aydır geliyordu ve başta önemli olmadığını düşündüm. Velhasıl kelam krank mili yatak sarması nedeniyle uzatılmış garanti kapsamında(Allah'tan garantiyi 2 yıl uzattırmıştım) yetkili servis tarafından sıfır sandık motor takılması amacıyla Almanya'dan sipariş geçildi. Bu araç 15000 km veya 1 yıl bakım aralığı dolmadan her bakım öncesi yaklaşık 14000 km'de bir yağ ikaz lambası yaktı ve o şekilde kullanmadan erkenden götürdüm bakıma her seferinde. Onla alakası olabilir mi? Diğer husus ise ikinci elde olumsuz bir durum yaratır mı? 30000 bakımında(Temmuz ayında) turbodan ses geliyor deyip turboyu değiştirmişlerdi onla alakası var mıdır?
Yağ seviyesi normal olmasına rağmen yandığını düşünmüyorum, çünkü yetkili serviste bununla ilgili bir şey söylemedikleri gibi yağ eksiltmenin normal olduğunu söylediler. Ben de zaten 14000 km geçmiş yağ yakmış olabilir diye şüpheyle yaklaşmadım şayet yağ yakma olayının TSI motorlarda yaygın olduğunu duymuştum. Esas sorun turbodan ses geldiğini(ki ben o kadar kulak kabartmama rağmen duyamadım) ve değişmesi gerektiğini söylediler, değiştikten sonra motor soğukken çalıştırdığımda dizel motor gibi "tı tı tı " şeklinde motorun yan tarafından ses geldiğini farkettim ama motor ısınınca o ses geçiyordu ve servise bıraktım ve ertesi gün sorunu çözüp bana teslim ettiler. Aradan 6-7 ay geçti bu bahsettiğim ses baş gösterdi yani krank mili yatak sarma olayı.. Kısaca olay bu şekilde gerçekleşti. Motor numarasının EGM şeklinde başlayacak olması pek de hoşuma gitmedi + ikinci elde ne diyerek fiyat kırmak isteyebilirler ona göre savunmamı yapayım?

bir küçük olay paylaşayım.

malum aracımızda kontagi kapattıktan sonra gece far anahtarı auto konumundayken sinyal kolunu ittiğimiz yöndeki ön ve arka park lambaları yanmakta.

geçen bunu yaptım. arkadaşım geldi. o ne ya ne çabuk patladı LED'lerin dedi.

dedim patlamadı. kaldırımın ne tarafına park ettiğimi sensörler vasıtasıyla algılayıp yol tarafindakileri yakıyor araç dedim.

ciddi ciddi inanıp baya hayran kaldı adam. bu vw bi başkaymış. bunu S serisinde görmüştüm sadece vay be falan dedi. :)

gururumu yaşayıp ses etmedim :D

maniax dedi:

malum aracımızda kontagi kapattıktan sonra gece far anahtarı auto konumundayken sinyal kolunu ittiğimiz yöndeki ön ve arka park lambaları yanmakta.

dedim patlamadı. kaldırımın ne tarafına park ettiğimi sensörler vasıtasıyla algılayıp yol tarafindakileri yakıyor araç dedim.

ciddi ciddi inanıp baya hayran kaldı adam. bu vw bi başkaymış. bunu S serisinde görmüştüm sadece vay be falan dedi. :)

Hocam ben bu özelliğin normal olanını babama anlattım. Babam otobüs şöförü bu arada.

Vay çok iyiymiş dedi bazen karanlıkta yüksek model mercedeslerde falan görüyorum dedi.

maniax dedi:

Ben de dun arabadan inerken gobek biraz buyuk olunca carpmis sinyal koluna fark etmemisim. Stop edince park lambaniz acik uyarisi verip durdu araba. Far dugmelerinin kurcalamadigim yeri kalmadi. Ne oldu dugmeyi mi bozdum diye. Meger sinyalden dolayiymis calistrinca anladim :)

osmanturev dedi:

Ben de dun arabadan inerken gobek biraz buyuk olunca carpmis sinyal koluna fark etmemisim. Stop edince park lambaniz acik uyarisi verip durdu araba. Far dugmelerinin kurcalamadigim yeri kalmadi. Ne oldu dugmeyi mi bozdum diye. Meger sinyalden dolayiymis calistrinca anladim :)
hocam aklıma bişey daha geldi. bahsedildi gerçi ama, 4'lüleriniz yanarken yola çıkmak için sinyal verdiğinizde 4'lüleri iptal eder sadece sinyal verdiğiniz tarafı yakar. sonrasında 4'lüler yanmaya devam eder.

maniax dedi:

hocam aklıma bişey daha geldi. bahsedildi gerçi ama, 4'lüleriniz yanarken yola çıkmak için sinyal verdiğinizde 4'lüleri iptal eder sadece sinyal verdiğiniz tarafı yakar. sonrasında 4'lüler yanmaya devam eder.
Sinyal verilen tarafta parklarin yanmasini anlayabilmis degilim ama bu dortluler yanarken sinyal verince sadece sinyal verilmesi cok guzel ve islevsel bi ozellik :'(

osmanturev dedi:

Sinyal verilen tarafta parklarin yanmasini anlayabilmis degilim ama bu dortluler yanarken sinyal verince sadece sinyal verilmesi cok guzel ve islevsel bi ozellik :'(
Hocam şöyle düşünün bu park olayını. Karanlık bir yerde durdunuz ve aracı yolun sağına çektiniz. 4 lü yakmanız gerekir aracın belli olması için. Golf varsa dörtlü değil de bu özelliği kullanabilirsiniz. Böylece yoldan geçenler sizin aracı görür ve içiniz rahat aracın yanından ayrılabilirsiniz bir süre ;)

@osmanturev Hocam oldukça karanlık bir yerde aracınızı yolun sağına park ettiğinizi düşünün. Diğer araçlar sizin aracınızın solundan geçmeye devam edeceklerdir. Sinyal kolunu sol yönünde açık bırakırsanız aracınızın sol ön ve arka park lambaları açık kalır ve diğer sürücüler tarafından aracınız daha kolay fark edilir. 

@yusuf hocam aynı şeyleri yazmışız :) Bir ifade geldi acil gitmem gerekti gönder butonuna basamadım, geldim baktım ki siz yazmışsınız ama yine de gönder dedim :D

@MSE @yusuf . Hic aklima gelmemisti dortluleri yakardim ben olsam o da flasoru isitip zarar verirdi uzun sure acik kalinca. Guzel bi detaymis. Tesekkur ederim :)

Geri
Üst Alt