ANA KONU

SB1907_23 dedi:
arka camda ne zaman buğu olsa birkaç yerinde yuvarlak izler çıkıyor

camı silerek de temizlenmiyor. bunlardan kurtulmak  için ne yapmak lazım
Hocam siz ciddi bir  detaycısınız... :)

Bu bahsini ettğiniz yuvarlak lekeler fabrika montajı esnasında  camları taşıyan vantuzların eseri....

Ben onlara hayalet vantuz lekeleri diyorum. Çünkü arka cam buğu yapınca ortaya çıkıyor ve buğu kaybolunca kayboluyor..

Bunu giderirken dikkat...

Çünkü camın iç tarafında olan bu lekeleri gidereyeim derken  camın üzerindeki ısıtıcı ve anten kablolarına zarar verme olasılığı var. Bu nedenle özenli ve dikkatli olunmalı.

Ben sirkeli camsil ve su kaydırıcı kullandım...

Su kaydırıcı bildiğiniz gibi aslen cam cilasıdır. Camın daha pürüssüz bir yüzeye sahip olması sayesinde suyun ve tozun tutunamayıp akmasını sağlar. Bu nedenle cam parlatıcılar da dikkatli olmak kaydıyla kullanılabilir.

Şimdilerde Vileda'nın su lekesi bırakmayan su kaydırıcılı cam silini de tavsiye edebilirim. 

@silvershadow tekrar teşekkrüler hocam , iyi ki sizi tanıdık

ne yazık ki öyleyim hocam :)

herhangi birşeyle silerken rezistans aralarına dokunabilecek şekilde silerim zaten, bez rezistansa bile değmez

sondan başlayarak (vildenın camsili) deneyeyim.

Bir önceki gün geç geldiğim için otoparkta yer bulamadım, haliyle başka bir otoparka çektim. Korktuğum başıma gelir iyi biliyorum, ne olur ne olmaz diye yandaki araçların fotoğraflarını çektim. Ertesi gün aracı alıp yerine bırakayım diye gidince ne göreyim sağ arka lastiğin hizasında kapı da dahil olmak üzere bir karış genişliğinde iki karış yüksekliğinde siyah izler.

Bavul veya motosiklet lastiği sürtmüş sanırım sonax pasta cila ile yok ettim. Kılcal çizik dahi yok.

Ben dar bir otoparka girdiğimde kapım yandaki araca değip çizmesin diye çöp adam gibi iki büklüm kıvrılıyorum. Ancak aynı hassasiyet maalesef malumunuz.

1y75Lb.jpg

bizimki günlük dinlenmecesini gerçekleştirirken yanında kimseyi barındırmıyor ;) ;) ;)

Moderatör tarafında düzenlendi:
SATURNUS2015 dedi:
imkanımız olsa yanımızda yatırırdık.  ;D

çok zor buna dayanmak hep akıl onda. hele ilk günler. her harekete düşmandım.  :)

@cradlemelih
ah güzel abim benim ah bir bilsen merakımı yerimde duramıyorum sürekli bakıyorum pencereden ona, iyi olduğunu yerinde olduğunu gördükçe içime ferahlık doluyor :) :)

Beğendiğiniz gifleri öneriler kısmından gönderin. Ekleriz ;)

Dostlar öncelikle merhaba, bir soru ile forum başlangıcı yapmak istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bugün ilk defa bir Golf 7'nin içinde müzik dinledim. Çok iyi ses veriyor fakat basslar biraz düşük geldi. Aracım gelince bir amp ve sub takviyesi yapmayı düşünüyorum fakat biliyorsunuz ki garanti konusu biraz sıkıntı. Garantide en az sıkıntı için neler yapmam gerekir? Gerekirse servise giderken komple sistemi ve kabloları sökerim fakat yine de anlaşılmaması için montaj evresinde nelere dikkat etmem gerekir?

ercanerten dedi:
Dostlar öncelikle merhaba, bir soru ile forum başlangıcı yapmak istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bugün ilk defa bir Golf 7'nin içinde müzik dinledim. Çok iyi ses veriyor fakat basslar biraz düşük geldi. Aracım gelince bir amp ve sub takviyesi yapmayı düşünüyorum fakat biliyorsunuz ki garanti konusu biraz sıkıntı. Garantide en az sıkıntı için neler yapmam gerekir? Gerekirse servise giderken komple sistemi ve kabloları sökerim fakat yine de anlaşılmaması için montaj evresinde nelere dikkat etmem gerekir?
Hocam bağladığınız şeyler emin ellerde bağlatılırsa sorun yaşamazsınız pek. Çünkü taktığınız şey motora yada vites kutusuna etki  etmez. Bu durumda aracın kalan yerlerinden hiçbiri garanti dışı kalmaz. Bağladığınız şey tesisatta birşeyi bozarsa o ayrı :) Kaliteli ürün emin ellerde bağlanırsa hiç sorun yaşamazsınız.

@yusuf özellikle bir tarafları deldirtmemeye özen göstereceğim gerisi de dediğiniz gibi biraz emin eller aramakla hallolur sanırınım.

ercanerten dedi:
@yusuf özellikle bir tarafları deldirtmemeye özen göstereceğim gerisi de dediğiniz gibi biraz emin eller aramakla hallolur sanırınım.
Yenibosnada apdullah usta var. İşinin ehlidir. VW gurubundaki en iyi ustalardandır. Öneririm kendisini.

@yusuf hocam Rize'deyim. Sıkıntı da bu zaten buralarda ehil usta bulmak zor ama Trabzon'a bir bakacağım.

Geri
Üst Alt