ANA KONU

ercanerten dedi:
@yusuf hocam Rize'deyim. Sıkıntı da bu zaten buralarda ehil usta bulmak zor ama Trabzon'a bir bakacağım.
Hocam yolunuz istanbula düşmüyor mu hiç ;) İyi usta bulamazsanız acele etmeyin.

Z5500 kullanıcısı olarak araçta ses sistemi işi içimde kaldı. Sökme takma işini sevmiyorum.

Keşke kablosuz düzenek olsa  ;D

Slacker dedi:
Arkadaşlar araçlarınızda start-stop devreye girdikten sonra bir şey yapmadığınız sürece kaç dakika sonra devre dışı kalıyor? Yani asıl sormak istediğim şey siz gaza basmadan kendiliğinden devre dışı kalıyor mu? Bugün trafikte ben gaza basmadan kendiliğinden devre dışı kaldı biraz tuhaf geldi, size sormak istedim.
Aynı şey benim de başıma geldi. Muhtemelen güç ihtiyacı artmıştır aracın. Haliyle çalışmak zorunda kalmıştır. Süresi yoktur ama güç ihtiyacına bağlıdır diye düşünüyorum.

@yusuf Acaba bir problem falan mı diye düşünmüştüm hocam. Teşekkürler yorum için.

ercanerten dedi:
Dostlar öncelikle merhaba, bir soru ile forum başlangıcı yapmak istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bugün ilk defa bir Golf 7'nin içinde müzik dinledim. Çok iyi ses veriyor fakat basslar biraz düşük geldi. Aracım gelince bir amp ve sub takviyesi yapmayı düşünüyorum fakat biliyorsunuz ki garanti konusu biraz sıkıntı. Garantide en az sıkıntı için neler yapmam gerekir? Gerekirse servise giderken komple sistemi ve kabloları sökerim fakat yine de anlaşılmaması için montaj evresinde nelere dikkat etmem gerekir?
Değerli Ercan Hocam;

dostlar arasına hoş geldiniz.

İlk olarak Bass ayalarını yükseltmeyi denediniz mi?

Müziğin odağını kendinize yöneltmeyi denediniz mi?

Ben sizi anladığım kadarıyla gümbür gümbür vuracak bass tube'lerden, bunu besleyecek ampflikatörden bahsediyorsunuz?

Daha önceki aracınızda 7. kattakileri pencereden baktırmaya alıştıysanız bunda da diğerindeki etkiyi aramanız normal.

Size Mümkünse yurt dışındaki bir dostunuzdan isteyip getirebilecekleri orijinal Volkswagen müzik sistemi olan Dynaudio'yu öneririm. Resimdeki  bass tube, yer tasarruflu stepnenin içerisine bire bir uyumlu olmak üzere tasarlanmış.

Ebay'da set halinde satılmakta. İyi bir ustaya montaj yaptırmak zor olmasa gerek.

Hatta belki de bizzat siz montajını da yapıyor olabilirsiniz....

ogNyV2.jpg

Garanti işini kafaya takmamalı.

Aracınızda sorun olmadığı sürece görmezden geleceklerdir.

Ama velakin sorun çıkarsa nasılsa adres belli.. Bunu da göze almalı.

@silvershadow yok hocam öyle gümbür gümbür sevenlerden değilim hatta dışarıya pek ses çıkmamasını tercih ederim fakat kısık seste bile tok bir bass almak isterim ben müzik zevkim olarak. Dynaudio'yu aracı sipariş ederken ekletemedim bütçe nedeniyle eBay da var fakat değil set tek başına tube bile çok tuzlu. Benim elimde zaten halihazırda parçalar var olursa onları takmayı düşünüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
abiler selam.  youtube VW Türkiye kanalı sağ olsun canlı yayın yaptı neredeyse tüm tanıtımları izledim. bir de 1,2 tsi tanıttılar. Tüm arabalar çok seksi olmuş maşallah  8)

Önceki aracım poloda işaretlediğim bölüme ayağım çok değiyordu ve kalıcı iz olmuştu şu an golftede öyle ne gibi önlemler alabilirim koruyucu film gibi birşey olur mu buraya?

2q23eid.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
burakca dedi:
Önceki aracım poloda işaretlediğim bölüme ayağım çok değiyordu ve kalıcı iz olmuştu şu an golftede öyle ne gibi önlemler alabilirim koruyucu film gibi birşey olur mu buraya?

2q23eid.jpg
Değerli Hocam;

Gayet makul ve mantıklı...

Mat folyo olabilir.

Göze batmayacak şekilde profesyonel bir iş çıkartılabilir.

4 haziran perşembe günü a101 sd kart vermiş alacak arkadaşlar için hala bazı şubelerde olabilir;

31691dj.jpg

Arkadaşlar,

Temmuz sonunda aracım geliyor fakat artan fiyatlar ve hergün duymaktan sıkıldığım o kadar para arabaya verilir mi eleştirileri yüzünden kafam karıştı.

Yakın bir tanıdığımın dizel otomatik 2009 model corollası var 38 bin e bırakıyor.

Acaba golf ten vazgeçip o aracı mı alsam 30 bin tl de cebimde kalır ?

Ne dersiniz?

alper32 dedi:
Arkadaşlar,

Temmuz sonunda aracım geliyor fakat artan fiyatlar ve hergün duymaktan sıkıldığım o kadar para arabaya verilir mi eleştirileri yüzünden kafam karıştı.

Yakın bir tanıdığımın dizel otomatik 2009 model corollası var 38 bin e bırakıyor.

Ne dersiniz?
Hocam o eleştirileri yakın çevremden iki senedir alıyorum. Hiçbirini takmıyorum. Onlara şunu diyorum Bim marketteki ucuzluk hastası teyzeler gibisiniz Migrosa giden komşularına laf sokan teyzeler. Kafanız rahat etmeyecek gibiyse Corollaya yönelin, yok ben kimseyi takmam derseniz Golfü alın keyfinize bakın.

Bana göre de Golf pahalı ancak bir çok araç ederinin fazlasına satılıyor. Herkes layık olduğu arabaya biniyor sonuçta.

alper32 dedi:
Arkadaşlar,

Ne dersiniz?
Araç almak biraz ikan ve hesap kitap, biraz da görüş meselesidir.

Golf e o kadar para verilir mi ?

Benzinli arabaya bu kadar para verilir mi?

Bu en sık karşılaşacağınız tepkilerdir.

"Bunun yerine ikinci el Audi alırdın" mı arasın ? "bu paraya BMW'ye binersin" leri mi arasın ?

Herkes kendi görüşü ve aklınca yorum yapar.

Herkes elbette kendince akıllıdır ama herkes kendine akıllıdır.

Toyota alır kullanırsınız nihayetinde ikisi de araba.

Sağından solundan gelen sesleri, kaliteyi, tamircilerle gide gele akrabalık kurmayı önemsemezseniz Toyota alınır.

Ama sıfır kilometre Golf ile karşılaştırılacak durumda değil ki elbette 30 bin lira fark cepte kalır.

Fiyatıyla size sundukları karşılaştırılınca, ikinci eldeki güçlü değer koruması göz önüne alınınca, standart güvenlik ekipmanının en baz donanımda dahi geniş bir yelpazede sunulması, sanırım en kısa yanıt olur.

Bunu söyleyenler henüz Golf'e hayatında hiç binmemiş olanlardır genelde...

Verilir hocam verilir hem de bal gibi verilir.

1.95 boyundaki kuzen arka koltuğa geçmek zorunda kalınca yüzü biraz asıldı.

Arka kapıyı açıp oturunca verdiği ilk tepki:

"Göründüğü kadar küçük değilmiş yahu bu..."

Anlaşılan o ki bacakları sığmayacak sanmış, bu nedenle hep ön koltuk en geride binmiş olan biri normal olarak arka koltukta eziyet çekeceğini düşünerek geriliyor. işte bu yüz ifadesi onun eseriymiş.

Bir dostum...

Kendisi 0 kilometre Kia sportage aldı.

Benim arabayı ilk kez akşam saatlerinde gördü ve  binince ilk tepkisi:

"Bunun standart aydınlatması mı bu?"

Ambiyans aydınlatmaların büyüsüne kapıldı.

Son olarak bir akrabamız ilk kez binince...

"Hımmm ne kadarsessizmiş bu uykum geldi."

Yazdıklarınıza katılıyorum. Ailemizde 2 adet corolla araç mevcut. Defolarını biliyorum. Ayrıca kendim de mmt vites mağduruyum. Golf e uzun süre araştırarak karar verdim. Fakat tüm bu üstünlükler 30 bin eder mi gözümde büyüyor bu tutar. Ama diğer yandan sevmediğim bir araca binmek de istemiyorum.

Geri
Üst Alt