ANA KONU

Çakmaklık girişinden çalışan dönüştürücü cihazlarla ev tipi elektrik süpürgesi çalışıyor mu, bu şekilde kullanan var mı acaba?

Deniz yüzeyini geçtik .Denizin dibindeki duruma bakın ?  full trajik

Deniz perte cıkmış. 

Doğa suratımıza tükürüyor,suratımıza...Olan bu.

Yılmaz Özdil

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 saat önce, Savatage yazdı:

6,5 dakkalık tırt muayeneye 460 liranı alırlar ,, aracını böyle çukura düşürürler

Ben de geçen hafta muayeneye gitmiştim hocam. Kredi kartı ile ödeme var diye fazla nakit çekmemiştim. Meğer kredi kartı ile ödemede 10-11 tl civarı bir komisyon alınıyormuş. O an orada atm olsa çekecektim, ama tabiki yoktu. Dışarıda atm aramaktansa 10-11 tl farkı verecek millet nasıl olsa. Sistemi böyle organize etmişler. Ses çıkaran kimse olmadığı için istedikleri gibi at koşturuyorlar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: SCC
@AhmetCakmak biz doymadık daha da verin daha da daha da verinnnnn. Hgs yüklemesi yaparkende ister kredi kartı ister nakit kart ile ödeme yapın 4/5 tl kesiyor. 50 TL 3 100 TL 4 150 TL 5 böyle gidiyor.  Doymayız biz daha verin daha da. 

@AhmetCakmak

Mümkünse bi daha dünyaya gelirsem almancı olarak tercihim kesin. 22 gün yeterli bana sivas / ankara

Zaten gurbetçi kardeslere de   sorarsan bizim vatan cennet! 

(Ya sev ya terk et edebiyatına karnım tok benim)

9-10 yaşındaydım

Naim süleymanoglu 1988 seul olimpiyatlarında dünyayı sırtlayıp kürsüde istiklal marşını dinletirken

Gözyaşlarına hakim olamayan 

Ev ahalisi  Anne baba babaanne im göz yaşlarındaki anlamla büyüdük biz.

Birde yazmıyorlarmı araba arka cama "Sen olsaydın biz gurbette olmazdık"diye.
Daha az öne gördüm d plaka s500 4 Matik gurbetçiyi.

Küçükken BMX bisikletle hava yapanlar( benim pinokyom vardı kazık fren elleri nasır yapan cinsten)şimdi s500 le geliyor.

• Beğen
Tepkiler: SCC
@slck

Aynen bendede mavi Pinokyo. Vardı

Esas rahatsızlık sele deydi ?

O yıllarda  o pinokyolarla kıçını çürütenler. İlerki yaşlarda  kıl dönmesi, hemoroid , kabızlık şikayetleriyle  hastanelere başvurdular çogunlugu

Bmx in  selesi ergo koltuk gibi hissiyat verirdi adama. 

Bmx ile inşaata uçup çimento harcına düşmüşlüğüm var. Mavi tekerleri griye dönmüştü. [emoji38]
80 lerde inşaattan kuma atlamak çocuklar arasında milli spordu.O zamanlar beton mikser yok tabii.

Konu hazır muayenedeki kredi kartı komisyonu saçmalığı/soygununa gelmişken; muayene, bakım, vergi ve boş deponun üst üste gelmesiyle şunları karaladım:

Yıllık bakım: 700 TL
Yıllık sigorta: 750 TL
Yıllık vergi: 800 TL
Yıllık muayene: 462 TL/2
Ayda 1 depo yakıt: 400 TL
Kasko yok.

Mucize gibi ama yıl içinde kaza yapmadık ve arıza yaşamadık ve ceza yemedik diyelim. Otomobilin bir haneye maliyeti aylık ortalama 630 TL. Yılda 7500 TL!

3 asgari ücret yapar! Bir asgari ücretli farz edelim ki bir şekilde bir otomobile sahip oldu... 1 yılın çeyreğinde sadece otomobilini yürütebilmek için yemeden içmeden çalışması gerekiyor! Bir ay yakıt alacak parası olmadığında dahi araba yattığı yerde 230 TL yakıyor.

Ve bu en iyi ihtimal göz önünde bulundurulduğunda, 10 yaşında ortalama bir araç için bakımda gerekli yedek parçaları en iyi fiyatla kendiniz temin ettiğinizde!

Yaşamak bu mu? Bu halka lâyık görülen hayat bu mu?

Geri