ANA KONU

@SCC 4 filtreli (yakıt filtresi de degistigi icin) +yağ degisti

Samsunlu ustaya ne kadar işçilik attınız ? Yani samsunda bu tarife ne kadar ? 

Moderatör tarafında düzenlendi:

@Savatage işçilikten 100 TL aldı. Biri bitmek üzere olan 2 de temizlik spreyi kullandığı için 150 çekti :)  Varışımla çıkışım arasındaki süre 60 dakika. 

Yağ boşaltma olayında makineyle çekim yapmak, Liqui Moly’nin Castrol’den kötü olduğunu savunmak, Bosch’un Mann’dan iyi olduğunu ısrarla iddia etmekten dolayı 1 müşteri kaybettiler :)  

Tüvtürk’ün sahipleri kredi kartıyla ödeme işini kime ihale etmiş Allah aşkına ya? 2021 yılına gelmişiz mahalle bakkalı dahi kredi kartı komisyonu almıyor! Buradaki aracı firma kimin nesi çok merak ediyorum. Nereye şikayet edebiliriz? 

A60D258C-B269-4EE7-BEDF-49AF3C89F20E.jpeg

Arabada boş boş otururken eski muayene ödemelerini buldum. Görmez olaydım. Yorumu sizlere bırakıyorum: 

2017: 240 TL 
2019: 340 TL
2021: 470 TL

@SCC İki gaz ver - bırak = 90₺ egzoz emisyon testi. Boş viteste dip gaz yapınca siyah duman atan ticari aracımı egzoz muayenesinden geçirdiler ama kaput farklı renk olduğu için bıraktılar. :|  Milletin gazını almak için ara ara haberlere çıkarıyorlar Tüvtürk zulmünü ama bu sistemde çözülecek bir şey değil bence. Memlekette kimse bu mecburiyete direnip protesto ederek 314₺ muayenesiz araç kullanma cezasını göze almaz. Kuzu kuzu Tüvtürk’e devam…

Tüvtürk’ün sahipleri kredi kartıyla ödeme işini kime ihale etmiş Allah aşkına ya? 2021 yılına gelmişiz mahalle bakkalı dahi kredi kartı komisyonu almıyor! Buradaki aracı firma kimin nesi çok merak ediyorum. Nereye şikayet edebiliriz? 

Ekli dosyayı görüntüle 48725

Arabada boş boş otururken eski muayene ödemelerini buldum. Görmez olaydım. Yorumu sizlere bırakıyorum: 

2017: 240 TL 
2019: 340 TL
2021: 470 TL
Sitede komisyon alındığını belirten bir ibare var mı acaba? Ben de geçen hafta pek nakitle gitmemiştim, mecbur komisyonu bile ödedik. Eve geçince bakacağım sitede yazıyor mu diye. 

Ben de tam ona bakıyordum Ahmet abi. Bu durumda yapılabilecek bir şey yok gibi gözüküyor @SCC hocam. Şayet bu yazmasaydı tüketici hakem heyetine başvuracaktım şimdi. 450 lirada 10 liranın bile hesabı yapılarak böyle böyle zengin oluyorlar demek ki. Tuvturk yöneten Doğuş Grubu'nun kulakları çınlıyordur her seferinde. 

@slck

Aynen bendede mavi Pinokyo. Vardı

Esas rahatsızlık sele deydi ?

O yıllarda  o pinokyolarla kıçını çürütenler. İlerki yaşlarda  kıl dönmesi, hemoroid , kabızlık şikayetleriyle  hastanelere başvurdular çogunlugu

Bmx in  selesi ergo koltuk gibi hissiyat verirdi adama. 
Benim Bmx bisikletim çalınmıştı. Ne ağlamıştım.

Bmx den dağ bisikletine geçmek 21 vites shimano ne günlerdi

Ben de tam ona bakıyordum Ahmet abi. Bu durumda yapılabilecek bir şey yok gibi gözüküyor @SCC hocam. Şayet bu yazmasaydı tüketici hakem heyetine başvuracaktım şimdi. 450 lirada 10 liranın bile hesabı yapılarak böyle böyle zengin oluyorlar demek ki. Tuvturk yöneten Doğuş Grubu'nun kulakları çınlıyordur her seferinde. 
Evet, yazıyor. Verdikleri makbuzda da yazıyor da firmanın adı sır gibi saklanıyor :) Makbuzda da yok sitelerinde de yok verilen fişte de yok; aracı firmanın kim olduğu yazmıyor.

Tamam, yollarda güvenle seyahat edelim diye bu muayene gerekli, yapılsın ama 5-10 dk süren çok basit kontroller için bu ücretler çok yüksek. Onu da geçtim @yunusaktas91in yukarıda belirttiği gibi keyfi/anlamsız uygulama da çok. Hemen ilk aklıma geleni söyleyeyim:

Tünelin diğer ucunda aracımı beklerken bir Doblo far kontrolündeydi. Böyle beyin yakan, göz yuvalarını delip geçen bir beyaz ışık yok. Kör oldum sandım. Sonradan ve ayarsız yapıldığı bariz. Dedim şimdi keyifle izleyeyim nasıl kaldığını; geçti... :)  

E ne anlamı var şimdi bu muayenenin?

Ekleme yapayım: Şu Almanya bizi sürekli kıskanıyor ya, merak edip baktım. 3 buçuk tona kadar olan araçların muayene ücreti 120 Euro. Ulan, dedim, neyse ki bizde 1200 TL değil. Ama sonra oradaki ortalama asgari ücretin 1200 Euro olduğunu görünce bu maaşın %10'u olduğunu anladım (Einstein gibi kafa var mübarek).

Bizde de o hesap olsa gül gibi 232 TL eder ve bence bu hizmetin ederi budur ve bu civarlarda olmalıdır.

Sitede komisyon alındığını belirten bir ibare var mı acaba? Ben de geçen hafta pek nakitle gitmemiştim, mecbur komisyonu bile ödedik. Eve geçince bakacağım sitede yazıyor mu diye. 
%2 kart komisyonu alıyorlar hocam. Tevfik Fikret’in şu şiiri muayene istasyonunda sıra beklerken yazdığı söylenir:

Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını
Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini
Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini. 
Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini...

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

:)  

Arabamı 50m parkurda kontrol için süren görevli koltuk ayarı,direksiyon ayarı,klima ayarını bozduya,geçen muayenede arka camlar filmliydi kusursuz geçmişti bu sefer camlar filmli,far ayarı bozuk yazıp hafif kusurlu geçirdiği yazıklar olsun onlara.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim Bmx bisikletim çalınmıştı. Ne ağlamıştım.

Bmx den dağ bisikletine geçmek 21 vites shimano ne günlerdi
Kontrapedal denen saçmalığı da gördük ya (80 ler)

Adı fren sistemi olan aslında bir tür fren kilidi ? 

Yerli Cindirella ve Baakah (balkan) , bulgar bisikleti) bunlar kontrapedaldı. 

Pinokya tamam tırt bisikletti falan ama ön + arka disk / pabuc (balata) frenleri  ile kontradan hallice teknolojik idi 

IMG_20210703_115908.png

O pinokyo bisikletin direksiyonunu ters yatırıp yarış bisikleti havası verirdik kendimizce frenler ters kalır üste gelirdi ama olsun.
Çok maşasını kırmışımdır hep sarı kaynak çıt diye kırılırdı bir ön kaldırıp yere inmede.
Balkan ve BMX orijinal kontra iyi kaydırılırdı arka teker..

Kıza 5 yıl önce Binachi teens aldık 5 kere binmedi daha.
Dede bisikletini yandan yarım pedal süren varmıdır forum camiasında acaba.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri