ANA KONU

@Savatage 

Hocam burda da cok buyuk yanginlar cikiyor. Özellikle 2018 Agustos ayinda 250km karelik alan yandi bitti kul oldu. Hicbir ucak, helikopter arac yetisemedi ve son care olarak savas jetleriyle bombaladilar alanlarin bazi bölumunu. 

Bombalamadaki amac, bombanin patladigi alanda bir anda oksijeni patlamanin etkisiyle yakip, orman yanginini tetikleyen oksiyeni ortadan kaldirip söndurme calismasi yapmak. Ilginc bir fikir ancak bu sekilde önunu alabildiler. 

Maalesef insan cok uzuluyor - geceleri bizde buradan programlari izleyip ah cekiyoruz guzel ulkemizin haline :(  

Eve şöyle bi vw hifi sistem kurmak iyi olurdu (800 watt) 

IMG_20210805_193618.png

@slck  

When the crowds are gone

if i go away

tonight he grins again 

gutter ballet

20 yaşında savatage e giriş yaptık bunlarla bi daha da çıkamadık.

110 fix uzun yol niye basmıyorum. 

savatage best off cd hiç bitmesin diye !! 

Konu müziğe gelmisken

Bunun golf olanından olsa alınır olurdu. (Tabi tırt bass olmayacak)

Sende ve ailende durumlar nasıl Bülent Abi? @HONEY

Sel beklentilerinin yanı sıra Karadeniz'de ilk defa büyük bir kasırga bekleniyor. Cuma - Cumartesi özellikle Sinop ve Samsun'u vurması bekleniyor.

Bölgedeki arkadaşlar dikkatli olsun.

Ekli dosyayı görüntüle 49601

Kaynak: https://www.instagram.com/reel/CSaGN_CAZQ3/?utm_source=ig_web_copy_link
Sagolasin ustadim iyiyiz

istanbul da kavurucu sicaklar bittiginden Cumartesi günü dönüş yaptık

Memleketteki akraba es dost  ile görüştük maddi zarar varmış biraz

Biraz muhalefet edeyim.

Aslan usta !!!!  İyi güzelde videonun başında aslında 120 binde değişmesi lazım dedikten sonra , 166 bin km de  tertemiz çıkan eski benzin filtresini görünce , sahibi depoyu hep full lüyor ondan temiz kalmıs demesi mantık dısı olmuş

UZUN ÖMÜRLÜ BENZİN FİLTRESİ 

videoda audi a5 de koltugun altında düşük basınç yakıt pompası ile entegre 

Aynı sistem 

Tüm mk7 golf 1.0/ 1,2 /1,4/1,5 tsi larda da arka koltugun altında yerleşik durumda . (Mk6 golf  1,4 tsi larda jetta 1.2 tsi /1.4 tsi  larda araç şasi altında egzos hattının solunda  periyodik 30k da bir  değistirilen  benzin filtresi var o ayrı konu)

Eee simdi 120 binde degismesi gerekli mi bunun  ?

Katılmıyorum !

Benim görüsüm +200 binden sonra duruma bakılır. Ömürlük degil tabiki 

Bir üstteki paylaşımdan sonra, 

Biraz yurtdısı forumlara baktım

Mk7 Tsi larda  arka koltugun altında Olan benzin filtrelerine dair birkaç ek bilgi.

Yakıt deposunun icine daldırılmış sekilde  Düşük basınç pompası+benzin filtresi birbirine entegre konumda.

Önce depoya dalmış  durumdaki benzin filtresi 360 derece çepecevre  dış kısmından benzini emiyor. Emilen süzülen temizlenen benzin filtrenin iç oluğunda birikiyor. Filtreyle  entegre düsük basınç pompası  temiz yakıtı emiyor motora iletiyor.

Eee biz bunları biliyoruz , zaten başka türlü nasıl olabilirki diyeceksiniz.(haklısınız)

Esas olay filtrenin ic olugunda filtre edilmis yakıtın düsük basınc pompası emme fazında devamlı pompanın emis  basınç degerlerini kontrol etmesi.

Eğer filtre görevini yapamayacak derecede  deforme olur ise iç olukta benzin konsantrasyonu istenen basınc  degerlerinin altına düsüyor. (Filtrenin optimal gecirgenligini filtrasyon kabiliyetini kaybetmesi)

Bu durumda düsük basınç pompası ERROR veriyor  . 

Ve araç marş almıyor. 

SONUC : adamlar (almanlar) 

Adına UZUN ÖMÜRLÜ benzin filtresi demisler. Ki öyle . Herhangi bir servis degişim periyodu yurt dısı dahil hicbir yerde yok.

Filtre adı üstünde UZUN ÖMÜRLÜ

ÖLÜMSÜZ degil yani

Filtre görevini yapamadıgında suçu düşük basınç pompasına atarak (motora yakıt akışını durdurarak) olaya noktaya koymuslar.

Yani bu filtre birgün mefta olur kabul. 

Mefta oldugunda 

Filtre + düsük basınç pompası birbirine entegre oldugundan tümden değisir olay sonlanır.

Düsük basınc Pompası yakıt akısını kestiginden filtrenin islevini yitirmesi motora kirli yakıt gitmesine engel olur.

Ve bu arızanın adına pompa bozuldu denir geçilir . (Aslında filtre ömrünü tamamladı)

Bu nedenle bozulana kadar yola devam !!! Motoru elinize almamanız icin Hans kafayı böyle çalıstırmış

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sa hayırlı geceler. Aracımda bazen anahtardan camları açıp kapama çalışmıyor. Bi zaman sonra düzeliyor kendiliğinden. Başına gelen oldu mu ? Tedavisi nedir:) ayrıca farkettim ki bu bug ya da hata arıza olduğunda sürücü camı içerdeki tuştan otomatik inmiyor. Basılı tuttuğum kadar iniyor. 

@Rx7 Anahtardan açıp kapanama olayı kumanda piliyle alakalı olabilir. İçerideki tuştan otomatik indirmemesi araç çalışmıyorken mi oluyor?

Geri