ANA KONU

SerkanG dedi:
Golftaşlarım forumda baktım ama bulamadım acaba motor açma gibi bir şey halen söz konusu mu bizim araçlarda ? 2200km ye geldi eğer var ise öyle bir şey yapayım diyorum da nasıl yapılır onu da bilmiyorum :D Herhalde yüksek hızlarda bir süre ilerlememiz falan gerekiyormuş?
http://www.golftutkusu.com/rehber/golf-7-de-rodaj/msg1732/#msg1732

az çok buraya bakabilirsiniz hocam. özellikle motoru açma gibi bişey söz konusu değil sanırım. sürekli yüksek viteste düşük devirde gitmek turbo motorları sağırlaştırır denir doğruluk payı tartışılır. ama artık vw'nin motorlarında turbo ile birlikte motor en yüksek torku düşük devirlerde vermeye başladığı ve turbo devrede olduğu için zaten arada yapacağınız ufak kaçamaklarla, gazlamalarla olayı halledersiniz diye düşünüyorum  :)

bu arada maşallah siyah gerçekten ayrı güzelmiş golfte.  :'(

@SerkanG

hocam bu arada kapınızdan gelen sesi biraz açabilir misiniz? bende de böyle bişey var sanırım. daha kaynağını net bulamadım ama. kapıdan olduğundan emin misiniz? müzikte bass'la ilintili mi mesela? sadece bozuk yolda mı geliyor?

maniax dedi:
@SerkanG

hocam bu arada kapınızdan gelen sesi biraz açabilir misiniz? bende de böyle bişey var sanırım. daha kaynağını net bulamadım ama. kapıdan olduğundan emin misiniz? müzikte bass'la ilintili mi mesela? sadece bozuk yolda mı geliyor?
Öncelikle teşekkürler hocam :) Hocam ses böyle sanki kapı içinde bir şey kırılmış gibi ses geliyordu bozuk yolda veya parke yolda. Hatta tüm kapılardan geliyor gibiydi müzik tamamen kapalı tabiki. Goturdum kapı kilidi yaglanmamis ve bir şey daha vardı unuttum şimdi onu yapmışlar ,aklınızda kalacağına goturun yoksa çok kafama takılıyordu benim valla

SerkanG dedi:
@SerkanG

Öncelikle teşekkürler hocam :) Hocam ses böyle sanki kapı içinde bir şey kırılmış gibi ses geliyordu bozuk yolda veya parke yolda. Hatta tüm kapılardan geliyor gibiydi müzik tamamen kapalı tabiki. Goturdum kapı kilidi yaglanmamis ve bir şey daha vardı unuttum şimdi onu yapmışlar ,aklınızda kalacağına goturun yoksa çok kafama takılıyordu benim valla
ben nedense servise güven sorunu yaşıyorum. bi de götürünce bakıvermiyolar. yok randevu bilmem ne. dediğiniz gibi serbest bi parça var da zırıldıyo gibi ama kapıdaysa bile 1 tanesinde benimki.

peki hemen anlayıp hallediyolar mı, hani ilgi alaka tanı-tedavi vs nasıl? yoksa heralde burdandır deyip deneme yanılmayla mı gidiyorlar?

tamamen kesildi mi sesler peki?

@maniax hocam ben ilçede oturuyorum belki servisin böyle avantajı vardır, goturdum arabayı dedim böyle böyle hemen ertesi sabaha randevu verdiler. Gittim sabah bir usta bindi direksiyona hemen ciktik test surusune, sesi duydu ama bence sadece şoför kapısında dedi, sonra baktılar ki hiç bir kilit de yağ yok hepsine sikmislar tamamen geçti gibi sabah verdim 10 da öğleden sonra 3 te çıkmıştı.

SerkanG dedi:
@maniax hocam ben ilçede oturuyorum belki servisin böyle avantajı vardır, goturdum arabayı dedim böyle böyle hemen ertesi sabaha randevu verdiler. Gittim sabah bir usta bindi direksiyona hemen ciktik test surusune, sesi duydu ama bence sadece şoför kapısında dedi, sonra baktılar ki hiç bir kilit de yağ yok hepsine sikmislar tamamen geçti gibi sabah verdim 10 da öğleden sonra 3 te çıkmıştı.
arabayı teslim alırken bundan sonra size hizmet verecek servis danışmanınız x bey diye bi adamla tanıştırıp kartını vermişlerdi. bi onu ariim olmazsa. sağolun hocam bu saatte ilginize.

@maniax Ben de aynen o danısmana gittim direkt zaten hocam :D ne demek burası yardımlasmanın tam da yeri :'(

SerkanG dedi:
Golftaşlarım forumda baktım ama bulamadım acaba motor açma gibi bir şey halen söz konusu mu bizim araçlarda ? 2200km ye geldi eğer var ise öyle bir şey yapayım diyorum da nasıl yapılır onu da bilmiyorum :D Herhalde yüksek hızlarda bir süre ilerlememiz falan gerekiyormuş?
1000 km yi devirdikten sonra yavaş yavaş Red line(devir göstergesindeki kırmızı sınır) ı görmeye başlamak lazım,müsait yollarda da arada bir biraz basmak lazım...Kaba tabirle arabayı bağırttırmadan hemen vites atıp,devirsiz kullanıp,120 km hızı hiç geçmeyen bir çok kişi var.İşte öyle yapmamak lazım baski araba kas yapsın :D

Boyle giderse valla 3 ay bekledim arabayı ama alamıyıcam yani. Her gun her yeni bir zam geliyor.

Bu her ay zam korkusunu ben de yaşadım ama en sonunda 3500₺ fazla da olsa aldım arabayı. Malesef kotu bi durum ve dogus fırsatları hic kaçırmıyor.

Bu arada az once servise araçtan gelen ses nedeniyle gittim. Dinlediler falan, bozuk yola girdiler vs. En sonunda aracınızda bi sıkıntı oldugunu düşünmüyoruz deyip yolladılar. Bi bakıma aracı çok dinlemeyin dediler :) ama eğer iyice çözerseniz nerden geldiğini öyle bakalım dediler. Servis de böyle iste

Bu arada az once arabadan kontağı alip indim ve ne göreyim. Araba gidiyo :D

Yol boyunca autohold sorunsuz çalıştı. Kontağı kapattıktan sonra el freninin otomatik cekilmemesine neden olan şey ne olabilir acaba?

umut_oem dedi:
@maniax

tam emin olmamakla beraber emniyet kemerinin takılı olmaması olabilir.
Normalde su Sırada inerim arabadan

Dur-bosa al-kontağı kapat-emniyet kemerini çıkar-kapıyı aç

Kontağı kapatınca her turlu cekiyo diye biliyorum aslında ama. Ilk kez oldu valla

maniax dedi:
Bu arada az once arabadan kontağı alip indim ve ne göreyim. Araba gidiyo :D

Yol boyunca autohold sorunsuz çalıştı. Kontağı kapattıktan sonra el freninin otomatik cekilmemesine neden olan şey ne olabilir acaba?
Değerli Murat Hocam;

Auto hold devrede olduğu sürece el freni otomatik olarak çekilir.

Bu da yeni bir sorun sanki... s=ohmygod

Geri
Üst Alt