ANA KONU

maniax dedi:
Bu her ay zam korkusunu ben de yaşadım ama en sonunda 3500₺ fazla da olsa aldım arabayı. Malesef kotu bi durum ve dogus fırsatları hic kaçırmıyor.

Bu arada az once servise araçtan gelen ses nedeniyle gittim. Dinlediler falan, bozuk yola girdiler vs. En sonunda aracınızda bi sıkıntı oldugunu düşünmüyoruz deyip yolladılar. Bi bakıma aracı çok dinlemeyin dediler :) ama eğer iyice çözerseniz nerden geldiğini öyle bakalım dediler. Servis de böyle iste
hocam ne demek aracı dinlemeyin ya, olmayan ses sonradan oluyorsa garanti kapsamında valla gerekirse 50 kere yine gotururum sırf bakmamak kaçmak için böyle konuşuyorlar sınır oluyorum valla 8|

@maniax

Frene sert basmadan durursak el freni otomatik devreye girmiyor diye biliyorum. Muhtemelen düz zeminde frene hafif dokunarak durdunuz.

silvershadow dedi:
Bu arada az once arabadan kontağı alip indim ve ne göreyim. Araba gidiyo :D

Yol boyunca autohold sorunsuz çalıştı. Kontağı kapattıktan sonra el freninin otomatik cekilmemesine neden olan şey ne olabilir acaba?
Değerli Murat Hocam;

Auto hold devrede olduğu sürece el freni otomatik olarak çekilir.

Bu da yeni bir sorun sanki... s=ohmygod
aman hocam yoktur inşallah sıkıntı ya. daha sonra 3 kez daha kontak kapattım bi sıkıntı yok şimdilik

@yusuf hocamın dediği gibi tam basmadan durmuş olabilirim

SerkanG dedi:
Bu her ay zam korkusunu ben de yaşadım ama en sonunda 3500₺ fazla da olsa aldım arabayı. Malesef kotu bi durum ve dogus fırsatları hic kaçırmıyor.

Bu arada az once servise araçtan gelen ses nedeniyle gittim. Dinlediler falan, bozuk yola girdiler vs. En sonunda aracınızda bi sıkıntı oldugunu düşünmüyoruz deyip yolladılar. Bi bakıma aracı çok dinlemeyin dediler :) ama eğer iyice çözerseniz nerden geldiğini öyle bakalım dediler. Servis de böyle iste
hocam ne demek aracı dinlemeyin ya, olmayan ses sonradan oluyorsa garanti kapsamında valla gerekirse 50 kere yine gotururum sırf bakmamak kaçmak için böyle konuşuyorlar sınır oluyorum valla 8|
işte en sonunda da aracınızın garantisi bunun için var yine gelirseniz biz burdayız diyo. :)

@maniax Hocam valla bilmiyorum ya gerçekten akıl alır gibi değil test sürüşünde ses gelmedi mi? Duymazlıktan mı geldi yoksa?

SerkanG dedi:
@maniax Hocam valla bilmiyorum ya gerçekten akıl alır gibi değil test sürüşünde ses gelmedi mi? Duymazlıktan mı geldi yoksa?
hocam böyle bayinin bünyesinde ardarda yol ortalarındaki reflektörlü metal kare şeyler var ya onlardan bir yol oluşturmuşlar. oraya girdik. yani açıkçası orda ses gelmedi. ama yani sonra eve dönerken bozuk asfaltta yine aldım zırrr diye bi ses. sesle alakası da ilginç. çok kısık veya yüksek seslerde almıyorum da tam orta falan açıkken bass ile birlikte oluyo bu ses.

CMasteR dedi:
@maniax Hocam araç kaç kmde ? auto hold önceden devredemiydi ? sonradan mı giti acaba ?
1400 oldu bugün. aldığımdan beri autoholdu hiç ellemedim. el freniyle beraber sorunsuz çalıştı. yarın bi tam basmadan durup kontağı kapatiim bakiim yine olacak mı.

yani daha önce her seferinde sorunsuz çalıştı mı aracı geri kaydırmadan ? tam öğrenmek istediğim buydu.

CMasteR dedi:
yani daha önce her seferinde sorunsuz çalıştı mı aracı geri kaydırmadan ? tam öğrenmek istediğim buydu.
her seferinde sorunsuz çalıştı evet. ilk defa yaptı bugün

aklıma direk ST nin dediği geldide ama sizinki daha önce çalışıyorsa bunun bi önemi yok.

60km ve üzeri hıza çıktığınızda auto hold tuşuna birkere basmanız yeterli demişti aktif olması için. belki bir faydası olur denemekten zarar gelmez.

Nacizane siz üstatlardan bilgi almak istedim...

İlk çalıştırışta arkadan sanki sıkıştıtılan birşey devre dışı kalıyor gibi bir ses geliyor.

Aynı şekilde stop ettiğimde de bir ses geliyor devreye birşey giriyor gibi.

Acaba bu gelen ses elektromekanik park freninin sesi midir?

Bir de ana konsolda farlar yandığı zaman far göstergesi yok herhalde... Sadece uzunları yakınca gözüküyor. ???

moonson dedi:
Nacizane siz üstatlardan bilgi almak istedim...

İlk çalıştırışta arkadan sanki sıkıştıtılan birşey devre dışı kalıyor gibi bir ses geliyor.

Aynı şekilde stop ettiğimde de bir ses geliyor devreye birşey giriyor gibi.

Acaba bu gelen ses elektromekanik park freninin sesi midir?

Bir de ana konsolda farlar yandığı zaman far göstergesi yok herhalde... Sadece uzunları yakınca gözüküyor. ???
evet elektronik park freni sesi ve auto hold.

2. sorunuzda dediğiniz gibi sadece uzunlar. herşey normal :)

@CMasteR

Saolasın hocam... :'(

Golf tutkusu ayrı birşey valla...

Önceki aracım 2008 Ford Fiesta idi... Eşekten ata binmiş gibi oldum... Bu yüzden duyduğumuz sesten işkilleniyoruz.

:) :'(

@moonson Ne demek hocam :) Bende ( Her ne kadar memnun olsam bile sattım :) Grande Punto T-Jet sport aracımdan sonra bu merso gibi geldi :)

Geri
Üst Alt