İlki doğru Hocam ama benim bilidiğim bekleme süresi benzin veya dizele göre değil motorun turbolu olmasıyla ilgili, dolayısıyla dizel benzin demeden(vw için konuşuyorum) beklemek gerekli diye biliyorumaydancan dedi:Selamlar
Forumdaki bütün sayfaları ve orjinal kullanım kılavuzunu da okuduktan sonra 2 konuda aşağıda yazdığım şekilde hareket etmeye karar verdim:
1.Benzinli araç rodaj süresi 1500 km.dir.İlk 1000 km.de 2500-3000 deviri geçmeden kullanmalıyız.1000-1500 km arası 3000-4000 devir arasına çıkabiliriz.1500 km. sonrası normal kullanıma(spor değil) geçebiliriz.
2. Benzinli motor sabah ilk çalıştırmada beklemek gereksizdir.Marşa basıp sürüşe geçebiliriz.
Benzinli motor normal günlük kullanımda motoru durdurmadan önce rölantide beklemek gerekli değildir.
Benzinli motor uzun süreli kullanımdan sonra motoru durdurmadan 2 dakika rölantide çalıştırılmalıdır.
Somut olarak yazdığım bu çıkarımlar doğrumu dur?
İlgili arkadaşlardan yorum bekliyorum
Teşekkürler,selamlar.
hocam araç sabah ilk çalıştırıldığında 1200 devir civarında ve son derece titreşimli çalışıyor. 15-20 sn sonra 900'lere iniyor, motordaki titreşim sıfırlanıyor ve anlık yakıt tüketimi de 0.8'lere geliyor.aydancan dedi:2. Benzinli motor sabah ilk çalıştırmada beklemek gereksizdir.Marşa basıp sürüşe geçebiliriz.
ben de bekliyorum.maniax dedi:hocam araç sabah ilk çalıştırıldığında 1200 devir civarında ve son derece titreşimli çalışıyor. 15-20 sn sonra 900'lere iniyor, motordaki titreşim sıfırlanıyor ve anlık yakıt tüketimi de 0.8'lere geliyor.2. Benzinli motor sabah ilk çalıştırmada beklemek gereksizdir.Marşa basıp sürüşe geçebiliriz.
bu noktaya kadar beklemek lazım diye biliyorum.