ANA KONU

Selamlar

Forumdaki bütün sayfaları ve orjinal kullanım kılavuzunu da  okuduktan sonra 2 konuda aşağıda yazdığım şekilde hareket etmeye karar verdim:

1.Benzinli araç rodaj süresi 1500 km.dir.İlk 1000 km.de 2500-3000 deviri geçmeden kullanmalıyız.1000-1500 km arası 3000-4000 devir arasına çıkabiliriz.1500 km. sonrası normal kullanıma(spor değil) geçebiliriz.

2. Benzinli motor sabah ilk çalıştırmada beklemek gereksizdir.Marşa basıp sürüşe geçebiliriz.

Benzinli motor normal günlük kullanımda motoru durdurmadan önce rölantide beklemek gerekli değildir.

Benzinli motor uzun süreli kullanımdan sonra motoru durdurmadan 2 dakika rölantide çalıştırılmalıdır.

Somut olarak yazdığım bu çıkarımlar doğrumu dur?

İlgili arkadaşlardan yorum bekliyorum

Teşekkürler,selamlar.

aydancan dedi:
Selamlar

Forumdaki bütün sayfaları ve orjinal kullanım kılavuzunu da  okuduktan sonra 2 konuda aşağıda yazdığım şekilde hareket etmeye karar verdim:

1.Benzinli araç rodaj süresi 1500 km.dir.İlk 1000 km.de 2500-3000 deviri geçmeden kullanmalıyız.1000-1500 km arası 3000-4000 devir arasına çıkabiliriz.1500 km. sonrası normal kullanıma(spor değil) geçebiliriz.

2. Benzinli motor sabah ilk çalıştırmada beklemek gereksizdir.Marşa basıp sürüşe geçebiliriz.

Benzinli motor normal günlük kullanımda motoru durdurmadan önce rölantide beklemek gerekli değildir.

Benzinli motor uzun süreli kullanımdan sonra motoru durdurmadan 2 dakika rölantide çalıştırılmalıdır.

Somut olarak yazdığım bu çıkarımlar doğrumu dur?

İlgili arkadaşlardan yorum bekliyorum

Teşekkürler,selamlar.
İlki doğru Hocam ama benim bilidiğim bekleme süresi benzin veya dizele göre değil motorun turbolu olmasıyla ilgili, dolayısıyla dizel benzin demeden(vw için konuşuyorum) beklemek gerekli diye biliyorum

turbolu araçlarda turbonun yaglanması için 1 dakıka beklenmeli denir..bızım sirket arabalarını 1 sn beklemeden kullanırdık 3 yıl sonunda birsey olmamıstı yenı sahibindeki durumunu merak edıyorum.. :)

aydancan dedi:
hocam araç sabah ilk çalıştırıldığında 1200 devir civarında ve son derece titreşimli çalışıyor. 15-20 sn sonra 900'lere iniyor, motordaki titreşim sıfırlanıyor ve anlık yakıt tüketimi de 0.8'lere geliyor.

bu noktaya kadar beklemek lazım diye biliyorum.

maniax dedi:
hocam araç sabah ilk çalıştırıldığında 1200 devir civarında ve son derece titreşimli çalışıyor. 15-20 sn sonra 900'lere iniyor, motordaki titreşim sıfırlanıyor ve anlık yakıt tüketimi de 0.8'lere geliyor.

bu noktaya kadar beklemek lazım diye biliyorum.
ben de bekliyorum.

Değerli arkadaşlar;

Araç hareket halinde bluetooth üzerinden cep telefonuna bağlıyken telefon çaldığında ekran değişmiyor bu neden kaynaklanabilir yani radyo çalarken radyo çalmaya devam ediyor ekranda radyo frekansı görüntüleniyor önceden telefon ekranına dönüp arayan kişinin adı çıkıyordu.

Golf 7 ;bu forumda bulunan Pdf formatındaki kullanma kılavuzu ,sayfa 165 ,motorun çalıştırılması konusunda şöyle bir ibare var:

Araç hareketsizken motoru çalıştırarak ısıtmak için beklemeyin,camlar görüşünüzü engellemiyorsa hareket edin.

Acaba ben mi yanlış yorumluyorum,ne dersiniz.

İstanbul da araba kullanmaktan bıkan ben arabayı kullanmak için bahane üretiyorum sürekli var bu golf de bir şeyler...

30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun

EqOBk9.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
@burakca hocam hepimizin, süper olmuş bu arada [emoji5]️

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geri
Üst Alt