ANA KONU

Arkadaşlar yokuş inerken gaz basmadığım zaman motor freni yapıyor ve araç vites küçülüyor 100km ile yokuş inerken gaz basmıyorum vites 5e kadar düşüyor 100km hızla giderken bu normal mi daha önce olmamıştı sanırım

Arkadaşlar yokuş inerken gaz basmadığım zaman motor freni yapıyor ve araç vites küçülüyor 100km ile yokuş inerken gaz basmıyorum vites 5e kadar düşüyor 100km hızla giderken bu normal mi daha önce olmamıştı sanırım
Hocam merhaba, bu olay brnimkinde de var umarım normaldir

Merhaba arkadaşlar konunun ortasına pat diye dalıyorum ama mazur görün. Benimde golf sahibi olmamın vakti geldi sanırım :)  daha önce hep dizel araç kullandığım için su anda karşıma çıkan 2016 model 1.4 tsi act otomatik 150 beygir highline donanım araç konusunda hem kendimi hem de eşimi ikna etmekte zorlanıyorum. Foruma bakıyorum bununla ilgili konuyu da buldum üstelik ama dizel mi benzinli mi sorusu ve daha önce dizel tecrübem karar vermemi zorlaştırıyor. Yardım lütfen !!!

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba arkadaşlar konunun ortasına pat diye dalıyorum ama mazur görün. Benimde golf sahibi olmamın vakti geldi sanırım [emoji4] daha önce hep dizel araç kullandığım için su anda karşıma çıkan 2016 model 1.4 tsi act otomatik 150 beygir highline donanım araç konusunda hem kendimi hem de eşimi ikna etmekte zorlanıyorum. Foruma bakıyorum bununla ilgili konuyu da buldum üstelik ama dizel mi benzinli mi sorusu ve daha önce dizel tecrübem karar vermemi zorlaştırıyor. Yardım lütfen !!!
Yılda kaç km yapacaksınız hocam.

Yusuf hocam ben öğretmenim çalıştığım yer il dışında yaklaşık 45km mesafede , bazen ayda 1500 km bazen de 2000 km kadar yapıyorum 

Yusuf hocam ben öğretmenim çalıştığım yer il dışında yaklaşık 45km mesafede , bazen ayda 1500 km bazen de 2000 km kadar yapıyorum 
O zaman kesinlikle benzinli almayın derim. 20-25.000 km benzinli için çok. Paranıza yazık olur.
Benzinli seven biri olarak size önerim bu yönde olur.

Cuma sabahı İstanbul'a gidiyorum nasipse. Merak ettiğim otobana gelen hız sınırı 120 mi yoksa 132 mi ? Hgs noktaları arasında ortalama hızımızı alacak olan sistemden bahsediyorum.

@TASKIN52 hocam sağolun babamın araç memlekete gitti önümüzdeki bayramda gittiğimde deneyeceğim ama, security access kodunu biliyor musunuz peki? [mention=22]fcsrn[/mention] hocam aklımdakini sormuş, su an çok belirsizlik var şöyle ki haberlerde çıkan örnek verilen km ve dakika hesaplaması doğruysa 120 km bile fazla gelmiş oluyor ortalama hız tarih mi oldu yani, esas mesele insanları seyahat çıkarmayıp kazaları engellemek mi anlamadım [emoji848]

[mention=2365]TASKIN52[/mention] hocam sağolun babamın araç memlekete gitti önümüzdeki bayramda gittiğimde deneyeceğim ama, security access kodunu biliyor musunuz peki? [mention=22]fcsrn[/mention] hocam aklımdakini sormuş, su an çok belirsizlik var şöyle ki haberlerde çıkan örnek verilen km ve dakika hesaplaması doğruysa 120 km bile fazla gelmiş oluyor ortalama hız tarih mi oldu yani, esas mesele insanları seyahat çıkarmayıp kazaları engellemek mi anlamadım [emoji848]

Hocam sıkıntı access kodda değil sizin aracınki zaten 3 müş ama açık değil onu long codingden yaparsanız 5 de olur

O zaman kesinlikle benzinli almayın derim. 20-25.000 km benzinli için çok. Paranıza yazık olur.
Benzinli seven biri olarak size önerim bu yönde olur.
Yusuf hocam teşekkür ederim yıllık 15000-20000 bandında bir kullanımım olur diye hesaplıyorum. Benzinli 150 beygir act de ortalama bir depoyla ne kadar yol gidebilirim ?

Hocam sıkıntı access kodda değil sizin aracınki zaten 3 müş ama açık değil onu long codingden yaparsanız 5 de olur
Doğrudur hocam 3 görünüyor ama 1 adet konforlu sinyal yapıyor başka bi sıkıntı mi var acaba? 5 yaptım yine olmamıştı. Kabul etmemesinin nedeni access koddur diye sordum

Doğrudur hocam 3 görünüyor ama 1 adet konforlu sinyal yapıyor başka bi sıkıntı mi var acaba? 5 yaptım yine olmamıştı. Kabul etmemesinin nedeni access koddur diye sordum
Coding den dediğim kodlamayı yapın açılır diye düşünüyorum.

Yusuf hocam teşekkür ederim yıllık 15000-20000 bandında bir kullanımım olur diye hesaplıyorum. Benzinli 150 beygir act de ortalama bir depoyla ne kadar yol gidebilirim ?
Hocam dizel ile 2 litre civarı fark olur. Fiyat farkını da hesaplarsak 2.5 litre yapar. 100km de 12.5 tl 200km de 25 tl. Yılda 2500tl yapar . Tabi bu sakin kullanım için. Performanslı kullanımda fark yıllık 4-5 bin tl ye kadar çıkabilir.

Geri